
Podstawy gastronomii
- ISBN: 9788320818611
- EAN: 9788320818611
- Oprawa: miękka
- Wydawca: PWE
- Format: 237x162x19mm
- Język: polski
- Liczba stron: 268
- Rok wydania: 2012
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
52,55złCena detaliczna: 65,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 46,16 zł
x

Książka stanowi kompendium wiedzy dotyczącej gastronomii. Zawiera on: historię gastronomii w Polsce i na świecie, podstawowe pojęcia stosowane w gastronomii, opis produktu gastronomicznego, prezentację produktu gastronomicznego od strony jego atrakcyjności w turystyce, wybrane organizacje i stowarzyszenia gastronomiczne, rolę informacji i promocji w gastronomii oraz trendy w rozwoju współczesnej gastronomii.
Podręcznik jest przeznaczony dla studentów uczelni tyrystycznych, hotelarskich, technicznych (np. kierunku technologia żywności), rolniczych, szkół policealnych o profilu gastronomicznym, turystycznym i hotelarskim oraz osób zarządzających obiektami gastronomicznymi.