W książce Ziołowe pogotowie autor przygotowuje nas na niespodziewane zdarzenia związane z nagłymi dolegliwościami i uczy, jak sobie z nimi poradzić zarówno w domowych warunkach, ale również, kiedy jesteśmy z daleka od cywilizacji. Książka zawiera opisy ponad 40 gatunków roślin leczniczych, a autor wykorzystując ich właściwości oferuje przepisy na prawie każdą „okazję”: skaleczenia, siniaki, skręcenia, dolegliwości jelitowe, bóle głowy i zębów, ukąszenia owadów i wiele innych. Podkreśla również, że wszystkie te dolegliwości można skutecznie leczyć bez „chemii”, stosując wyłącznie naturalne, niedrogie środki. Z książki dowiemy się również: - O jakiej porze roku spacery po lesie są zalecane osobom cierpiącym na astmę, alergie i choroby serca? - Co zrobić, jeśli zatrują cię niejadalne lub trujące jagody? - Jakie rośliny pomogą chronić cię przed ukąszeniami kleszczy oraz atakami os i pszczół? - Jaka jest różnica w przygotowaniu naparu i odwaru? Uwaga: takie rośliny jak, barszcz Sosnowskiego, dyptam jesionolistny, dziki pasternak, mogą spowodować dotkliwe oparzenia.
"Najnowsze badania archeologiczne wykazują, że kury mogły zostać udomowione około 5000 lat temu w Azji Południowo-Wschodniej. Od tamtego czasu aż do dziś ludzie aktywnie wykorzystują niesamowity produkt jakim są jaja. Spożywają je na surowo i po obróbce cieplnej, oddzielnie i jako część innych potraw.
Jaja kurze są nie tylko bardzo wartościowym produktem spożywczym i dietetycznym, ale także prostym i podręcznym środkiem terapeutycznym na wiele dolegliwości. Ich lecznicze właściwości znajdują potwierdzenie w wielowiekowych doświadczeniach ludowych, ale też we współczesnych badaniach naukowych.
Mają tak liczne i niesamowite właściwości, że bez przesady można powiedzieć, że są prawdziwym cudem natury – leczą dosłownie wszystko. Skorupki jaj zawierają wiele ważnych makro- i mikrolementów, takich jak wapń, fosfor, magnez, selen, miedź, cynk, siarka, żelazo, mangan i inne – w sumie 27 pierwiastków! Szczególnie ważna jest znaczna zawartość krzemu i molibdenu.
Z książki dowiesz się jak sporządzać lecznicze mieszanki do naturalnych kuracji i jak je stosować np.: do ran i otarć, w przypadku łuszczenia się skóry i łysienia czy zaburzeń hormonalnych i utraty męskiej witalności, a także w leczeniu gorączki i chorób narządów wewnętrznych.
Uzyskasz również między innymi odpowiedzi na pytania:
- Ile jajek dziennie możesz zjeść?
- Jakie jajka są zdrowsze: surowe, gotowane, sadzone czy omlet?
- Czy jajka mogą podnieść poziom cholesterolu?
- Jak sprawdzić jakość produktu?"
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?