
Jajko leczy
nowość
-
Autor: Makunin Dmitrij
- ISBN: 978-83-65717-80-1
- EAN: 9788365717801
- Oprawa: miękka
- Wydawca: Oficyna Wydawnicza ABA Sp. z o.o.
- Format: 205x145mm
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
30,70złCena detaliczna: 39,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 30,70 zł
x
"Najnowsze badania archeologiczne wykazują, że kury mogły zostać udomowione około 5000 lat temu w Azji Południowo-Wschodniej. Od tamtego czasu aż do dziś ludzie aktywnie wykorzystują niesamowity produkt jakim są jaja. Spożywają je na surowo i po obróbce cieplnej, oddzielnie i jako część innych potraw.
Jaja kurze są nie tylko bardzo wartościowym produktem spożywczym i dietetycznym, ale także prostym i podręcznym środkiem terapeutycznym na wiele dolegliwości. Ich lecznicze właściwości znajdują potwierdzenie w wielowiekowych doświadczeniach ludowych, ale też we współczesnych badaniach naukowych.
Mają tak liczne i niesamowite właściwości, że bez przesady można powiedzieć, że są prawdziwym cudem natury – leczą dosłownie wszystko. Skorupki jaj zawierają wiele ważnych makro- i mikrolementów, takich jak wapń, fosfor, magnez, selen, miedź, cynk, siarka, żelazo, mangan i inne – w sumie 27 pierwiastków! Szczególnie ważna jest znaczna zawartość krzemu i molibdenu.
Z książki dowiesz się jak sporządzać lecznicze mieszanki do naturalnych kuracji i jak je stosować np.: do ran i otarć, w przypadku łuszczenia się skóry i łysienia czy zaburzeń hormonalnych i utraty męskiej witalności, a także w leczeniu gorączki i chorób narządów wewnętrznych.
Uzyskasz również między innymi odpowiedzi na pytania:
- Ile jajek dziennie możesz zjeść?
- Jakie jajka są zdrowsze: surowe, gotowane, sadzone czy omlet?
- Czy jajka mogą podnieść poziom cholesterolu?
- Jak sprawdzić jakość produktu?"