FARINA - KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKAKuchnię śródziemnomorską można opisać za pomocą zaledwie kilku słów.Mąka, wino, ryba i oliwa - składniki najlepszej jakości, z których wyczarujesz niezwykłe bogactwo smaków, zapachów i feerię barw.Dzięki tej książce dowiesz się, jak produkty tak proste, że aż wysublimowane, tworzą pomost między cucina povera a couisine gourmound, między włoską trattorią zarządzaną niepodzielnie przez charyzmatyczną włoską mammę a restauracjami prowadzonymi przez wielkich szefów kuchni wykształconych w słynnej Le Cordon Bleu, między lazurowym morzem a rozgrzanym w słońcu gajem oliwnym.Monika Turasiewicz i Bartek Kieżun zabiorą cię w śródziemnomorską podróż i zaproszą na wystawną ucztę. Skosztujesz potraw, których smaku nie da się zapomnieć. Zachwycą cię:.cappuccino kalafiorowe z truflą,.ravioli z jagnięcym ragu,.krem z kalarepki z pesto z młodego szczawiu,.chrupiące kwiaty cukinii z salsą z pomidorów i awokado,.chłodnik z szyjkami raków,.krewetki w miodzie z chili.homar a la thermidor,.wątróbka drobiowa z pomidorami, wiśniówką i szałwią,.lawendowa panna cotta.Z proponowanych trzynastu menu stwórz niezapomniane przyjęcie, zadziw znajomych i rozpieść nawet najbardziej wymagające podniebienia. Poznaj zasady idealnego wine pairingu i dobierz wino, które dopełni twoją ucztę.Pozwól sobie na śródziemnomorską podróż i kulinarny luksus
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?