KATEGORIE [rozwiń]

Magda Gessler

Okładka książki Schronisko Smaków. Moja góralska kuchnia - uszkodzone

49,90 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Oferta wyprzedażowa: prezentowane egzemplarze są z uszkodzeniami mogą to być porysowane lub troszkę uszkodzone okładki, zagięcia, zżółknięciami, zbite narożniki itp.  Magda Gessler i górale – to mieszanka pełna temperamentu i... smaku. Gwiazda Kuchennych rewolucji zrealizowała swoje marzenie o restaura­cji w Tatrach. I połączyła kulinarną tradycję Podhala z tym, co przywiozła w polskie góry ze świata. Dlatego wśród jej góralskich przepisów znaj­dzie się miejsce na tradycyjną kwaśnicę – choć w unowocześnionej wer­sji, na pachnące Hiszpanią krewetki z chilli czy hamburgera zrobionego zgodnie z najlepszymi wzorami prosto ze Stanów Zjednoczonych. „Książka, którą oddaję w Państwa ręce, to nie tylko kilkadziesiąt prze­pisów na dania doprawione góralszczyzną, ale i wzruszający album o kulturze Podhala – wczoraj i dziś. To fascynujący region, który ostroż­nie przyjmuje to, co nowe, by dać nam szansę obcowania z cudowną - pełną barw, dźwięków i obrazów - tradycją. A to coraz rzadsze. Chcę, żeby każda strona Schroniska smaków była moim zaproszeniem dla Państwa w piękne i smaczne Tatry“.
Okładka książki Poziomki 2016/2017 Gdzie najlepiej zjeść... - uszkodzone

31,90 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Magda Gessler, najsłynniejsza polska restauratorka i kreatorka gustu i smaku, po raz trzeci nagradza najlepszych restauratorów i hotelarzy w Polsce Poziomkami. Kto w tym roku zyskał, kto stracił, a dla kogo zabrakło miejsca w zestawieniu gwiazdy ""Kuchennych rewolucji? Magda Gessler - Poziomki 2016/2017 - przewodnik po najlepszych w Polsce restauracjach i hotelach dla par, rodzin, singli, w podróż służbową, na wakacje, przystanek w drodze czy spotkanie z przyjaciółmi. I na każdą inną okazję. Jak wybrać, by nie płacić (słono) za przesolone danie, spać w wygodnym łóżku i następnego dnia zjeść pyszne śniadanie? Poziomki Magdy Gessler to niezawodna nawigacja po gastronomicznej i hotelarskiej mapie Polski. Gwarancja wyboru bez pomyłki.
Okładka książki Poziomki 2017/2018 Gdzie najlepiej zjeść... - uszkodzone

31,90 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Oferta wyprzedażowa: prezentowane egzemplarze są z uszkodzeniami mogą to być porysowane lub troszkę uszkodzone okładki, zagięcia, zżółknięciami, zbite narożniki itp.  Kochani, oddaję w Wasze ręce po raz kolejny mój Przewodnik Poziomki, który mam nadzieję stanie się dla Was drogowskazem po najsmaczniejszych restauracjach i najmilszych hotelach w Polsce. Są to miejsca, które miałam okazję odwiedzić i posmakować tamtejszej kuchni. One skradły moje serce, albo widząc starania i wielką pasję właścicieli, chcę dać niektórym kredyt zaufania. Podróżując po Polsce, widzę przede wszystkim ludzi. Uśmiechniętych, życzliwych, dla których prowadzony przez nich hotel, pensjonat czy restauracja jest jak drugi dom. I takie miejsca Wam polecam. Serdeczne, ciepłe. W których smak szarlotki przypomni Wam tę którą piekła Wasza mama, zapach świeżo wykrochmalonej pościeli ukołysze Was do błogiego snu a odgłosy natury ukoją Waszą duszę. Cieszy mnie, że odkryłam takie miejsca na swojej kuchennej trasie… i mogę dziś Wam je przedstawić. Mój wybór jest bardzo szeroki. Chcę abyście mieli możliwość skosztować regionalnych rarytasów z prawdziwie agroturystycznych pensjonatów, poprzez restauracje i hotele usytuowane w przepięknych miejscach z sezonową kartą, skończywszy na luksusowych lokalach w których poczujecie się wybitnie elegancko. Poziomka to dla mnie symbol. Znak jakości. Synonim najlepszego smaku, polskiej natury, zapachu łąki, śpiewu słowika o poranku, czy wieczornego koncertu świerszczy które słyszałam jako mała dziewczynka…w końcu to głos mojej babci, która piekła i gotowała najlepiej na świecie… Bo Polska jest piękna, a jej smaki prawdziwie wyjątkowe i to chcę Wam pokazać w tym Przewodniku. Moja Polska…którą ubóstwiam najbardziej na świecie to skarbnica miejsc, do których droga choć czasem może długa, czasem kręta ale warta aby w nią wyruszyć. Magda Gessler
Okładka książki Poziomki 2017/2018 Gdzie najlepiej zjeść...

31,90 zł 18,96 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Kochani, oddaję w Wasze ręce po raz kolejny mój Przewodnik Poziomki, który mam nadzieję stanie się dla Was drogowskazem po najsmaczniejszych restauracjach i najmilszych hotelach w Polsce. Są to miejsca, które miałam okazję odwiedzić i posmakować tamtejszej kuchni. One skradły moje serce, albo widząc starania i wielką pasję właścicieli, chcę dać niektórym kredyt zaufania. Podróżując po Polsce, widzę przede wszystkim ludzi. Uśmiechniętych, życzliwych, dla których prowadzony przez nich hotel, pensjonat czy restauracja jest jak drugi dom. I takie miejsca Wam polecam. Serdeczne, ciepłe. W których smak szarlotki przypomni Wam tę którą piekła Wasza mama, zapach świeżo wykrochmalonej pościeli ukołysze Was do błogiego snu a odgłosy natury ukoją Waszą duszę. Cieszy mnie, że odkryłam takie miejsca na swojej kuchennej trasie… i mogę dziś Wam je przedstawić. Mój wybór jest bardzo szeroki. Chcę abyście mieli możliwość skosztować regionalnych rarytasów z prawdziwie agroturystycznych pensjonatów, poprzez restauracje i hotele usytuowane w przepięknych miejscach z sezonową kartą, skończywszy na luksusowych lokalach w których poczujecie się wybitnie elegancko. Poziomka to dla mnie symbol. Znak jakości. Synonim najlepszego smaku, polskiej natury, zapachu łąki, śpiewu słowika o poranku, czy wieczornego koncertu świerszczy które słyszałam jako mała dziewczynka…w końcu to głos mojej babci, która piekła i gotowała najlepiej na świecie… Bo Polska jest piękna, a jej smaki prawdziwie wyjątkowe i to chcę Wam pokazać w tym Przewodniku. Moja Polska…którą ubóstwiam najbardziej na świecie to skarbnica miejsc, do których droga choć czasem może długa, czasem kręta ale warta aby w nią wyruszyć. Magda Gessler
Okładka książki Schronisko Smaków. Moja góralska kuchnia

49,90 zł 29,66 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Magda Gessler i górale – to mieszanka pełna temperamentu i... smaku. Gwiazda Kuchennych rewolucji zrealizowała swoje marzenie o restaura­cji w Tatrach. I połączyła kulinarną tradycję Podhala z tym, co przywiozła w polskie góry ze świata. Dlatego wśród jej góralskich przepisów znaj­dzie się miejsce na tradycyjną kwaśnicę – choć w unowocześnionej wer­sji, na pachnące Hiszpanią krewetki z chilli czy hamburgera zrobionego zgodnie z najlepszymi wzorami prosto ze Stanów Zjednoczonych. „Książka, którą oddaję w Państwa ręce, to nie tylko kilkadziesiąt prze­pisów na dania doprawione góralszczyzną, ale i wzruszający album o kulturze Podhala – wczoraj i dziś. To fascynujący region, który ostroż­nie przyjmuje to, co nowe, by dać nam szansę obcowania z cudowną - pełną barw, dźwięków i obrazów - tradycją. A to coraz rzadsze. Chcę, żeby każda strona Schroniska smaków była moim zaproszeniem dla Państwa w piękne i smaczne Tatry“.
Okładka książki Poziomki 2016/2017 Gdzie najlepiej zjeść...

31,90 zł 18,96 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Magda Gessler, najsłynniejsza polska restauratorka i kreatorka gustu i smaku, po raz trzeci nagradza najlepszych restauratorów i hotelarzy w Polsce Poziomkami. Kto w tym roku zyskał, kto stracił, a dla kogo zabrakło miejsca w zestawieniu gwiazdy ""Kuchennych rewolucji? Magda Gessler - Poziomki 2016/2017 - przewodnik po najlepszych w Polsce restauracjach i hotelach dla par, rodzin, singli, w podróż służbową, na wakacje, przystanek w drodze czy spotkanie z przyjaciółmi. I na każdą inną okazję. Jak wybrać, by nie płacić (słono) za przesolone danie, spać w wygodnym łóżku i następnego dnia zjeść pyszne śniadanie? Poziomki Magdy Gessler to niezawodna nawigacja po gastronomicznej i hotelarskiej mapie Polski. Gwarancja wyboru bez pomyłki.
Okładka książki 151 Najlepszych Restauracji i Hoteli w Polsce

34,90 zł 19,19 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

W swojej pracy podróżuję po Polsce pełnej smaku. Odnajduję w niej prowadzone przez całe rodziny restauracje i hotele. Serdecznością właścicieli i rodzinną atmosferą potrafią oczarować jak nigdzie indziej na świecie. Weźcie ze sobą na wyprawę mój przewodnik. Zaprowadzi was w te tajemnicze miejsca i pokaże cuda, o których dotąd w Polsce nikomu się nie śniło.
Okładka książki Magda Gessler. Autobiografia apetyczna

49,90 zł 27,44 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Poznajcie wspomnienia, barwy, smaki i aromaty z podwarszawskiego Komorowa, Sofii, Hawany, Madrytu, Lizbony, Toronto, które ukształtowały bujną osobowość Królowej Polskich Smakołyków. Co łączy ją z Fidelem Castro? Co gotowała królowi Hiszpanów? Dlaczego nie akceptuje jej warszawska kanapa? Pasjonująca lektura i oryginalne przepisy.Maciej NowakPolska kuchnia mojej mamy była słynna na całą Hawanę, a dzięki tym kolacjom tata zdobywał znacznie więcej informacji niż jakikolwiek inny dziennikarz na Kubie. Wśród wielu gości moich rodziców był tez i Fidel Castro. Zakochał się w sałatce jarzynowej, kołdunach i rosole mojej mamy, a na deser - to właśnie wtedy siedziałam mu na kolanach - dostał mój tort ananasowy. To chyba wtedy zrozumiałam, że za pomocą jedzenia można pozyskiwać przyjaciół i sprawować władzę.Magda GesslerMagda Gessler bez tajemnic! W wyjątkowo szczerej autobiografii ilustrowanej jej oryginalnymi rysunkami i przepisami oraz nigdy niepublikowanymi prywatnymi zdjęciami, mówi wszystko o miłości, mężczyznach, dzieciach i potrawach, które zmieniły jej życie.
Okładka książki 101 najlepszych restauracji i hoteli w Polsce

29,90 zł 17,33 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Idealny przewodnik na wakacyjne podróże po Polsce! Gdzie dobrze zjeść? Jak dojechać? Gdzie najlepiej wypocząć? Na te i inne pytania Magda Gessler odpowiada w najnowszej swojej książce prezentując , jej zdaniem, najlepsze restauracje i hotele w Polsce. Zadziwiające jak bardzo nieodkrytym krajem jest Polska. Nie wiemy gdzie i co zjeść, nie mamy pojęcia gdzie przenocować. Nikt nam dotąd nie powiedział, że wystarczy odrobinę zboczyć z utartego szlaku, żeby odnaleźć miejsca magiczne i nieprawdopodobnie smaczne. Magda Gessler od lat przemierza nasz kraj wzdłuż i wszerz. W trakcie swoich podróży poznała ludzi tworzących z pasją nietuzinkowe restauracje i hotele. W swoim przewodniku postanowiła podzielić się doświadczeniem tych miejsc, bo ich istnienie jest spełnieniem jej marzenia o Polsce smacznej, serdecznej i gościnnej. Wszystkie miejsca w przewodniku łączy jedno - nie należą do sieciowych korporacji gastronomicznych czy hotelowych. Atmosfera którą można w nich odnaleźć nie ma sobie równych, bo właściciele tych lokali - restauracji i hoteli - obecni są w nich zarówno duchem jak i ciałem. Niektóre miejsca szczególnie ciepło zachowały się w pamięci Magdy Gessler, postanowiła więc uhonorować je ,,Poziomkami Magdy Gessler"", jej prywatnym znakiem jakości. Magda Gessler Restauratorka, malarka, podróżniczka, czarodziejka w kuchni i w życiu. Twórczyni nowych miejsc i nowych smaków. Autorka wielu książek kulinarnych. Prowadząca program `Kuchenne rewolucje` oraz jurorka polskiej edycji `MasterChef`. Stała felietonistka tygodnika `Newsweek Polska`.
Okładka książki Kuchenne rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler

39,90 zł 26,31 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Czy masz ochotę na kremowe lody waniliowe z dodatkiem aksamitnego advocata, soczystych malin, kusząco dojrzałych brzoskwiń, z nutą orzeźwiającej mięty? Przepis na Copa melba znajdziesz na stronie 144. W książce znajduje się ten i blisko 60 innych przepisów pochodzących z czterech ostatnich sezonów programu Kuchenne Rewolucje. Dzięki nim przygotujesz sycące zupy, aromatyczne mięsa, wyśmienite desery. Niech Twoją kuchnię wypełni kusząca woń świeżych ziół, pełne kolorów warzywa i owoce, wyraziste smaki mięs. Magda Gessler najbardziej znana polska restauratorka i kreatorka smaku zdradza przepisy, które odmieniły kulinarne oblicze Polski. Zainspiruj się i zrewolucjonizuj kuchnię w swoim domu!
Okładka książki Smaczna Polska Regionalny przewodnik kulinarny

59,90 zł 39,50 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Truskawki kaszubskie jak wspomnienie lata, gęste powidła krzeszowickie, kremowy bundz z wiosennego wypasu owiec i sycący pieprzny kindziuk. Magda Gessler zaprasza na niepowtarzalną kulinarną wyprawę. Pokazuje, że w Polsce można znaleźć produkty o unikalnych smakach i wyczarować z nich fantazyjne dania. “Smaczna Polska. Regionalny przewodnik kulinarny” to oryginalne autorskie przepisy inspirowane tradycyjną kuchnią i lokalnymi specjałami. Przejrzysty podział na regiony pozwoli Ci wzbogacić wycieczki po Polsce o nowe doznania kulinarne, a rady autorki odmienią Twoją kuchnię na co dzień. Czy sięgniesz po produkty rekomendowane w książce, czy zastąpisz je dostępnymi lokalnie zamiennikami, Twoje gotowanie z pewnością zachwyci najbliższych. Szczypta tradycji, ciut nowoczesności i garść polskich smaków! Przed Tobą najsmakowitsza z podróży!
Okładka książki Kuchenne rewolucje

39,90 zł 21,94 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Słynna restauratorka prezentuje swoje dotąd niepublikowane przepisy, które zmieniły kulinarne oblicze kraju. Czy jesteście gotowi na przyjęcie Magdy Gessler pod swój dach i na metamorfozę we własnej kuchni? Dzięki Kuchennym rewolucjom zrozumiałam, że łyżką naprawdę można zawojować świat. Mam nadzieję, że ta wiedza przyda się Wam do stworzenia we własnych domach magicznej rzeczywistości cudownie pachnących potraw, serdecznych spotkań i szczerych rozmów przy stole. Książka, którą właśnie trzymacie w rękach, zawiera najlepsze przepisy, których użyłam podczas realizacji odcinków programu. Znajdziecie w nich polskie składniki naszych kuchni regionalnych, doprawione rodzinnym ciepłem, serdeczną przyjaźnią i radosnym spełnieniem. Magda Gessler
  • Poprzednia

    • 1
  • Następna

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj