KATEGORIE [rozwiń]

Maciej Szaciłło

Okładka książki Para w kuchni

39,90 zł 29,32 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Karolina i Maciej Szaciłło, para ekspertów od zdrowego odżywiania, tym razem zapraszają w kulinarną podróż w kłębach… pary W światowych kuchniach znaleźć można mnóstwo parowanych pyszności. Azjaci parują niemal przeźroczyste pierożki z ciasta ryżowego, przez których cieniutką strukturę prześwitują kawałki glonów, owoców morza i warzyw. W Indiach przy pomocy pary powstają muthie, czyli klopsy z ciecierzycy i dyni. W Wielkiej Brytanii paruje się pudding chlebowy, w Polsce – kluski, a w Czechach – knedliczki. Jeśli do tej pory nie poznałeś zalet parowanych smakołyków – najwyższy czas to zmienić. Kuchnia na parze jest bowiem nie tylko bardzo smaczna, ale przede wszystkim zdrowa. W Parze w kuchni znajdziesz kilkadziesiąt przepisów na parowane śniadania, obiady, kolacje, przekąski i desery z różnych stron świata. Jak zawsze Karolina i Maciej Szaciłło dostarczą porcji solidnej wiedzy, omawiając prozdrowotne aspekty gotowania na parze i przedstawiając sprzęty do parowania. Ponadto autorzy opowiedzą jak relacje w kuchni odzwierciedlają relacje w życiu, a także podzielą się prostymi sposobami i ćwiczeniami na szczęśliwy związek. Karolina Szaciłło - dziennikarka, specjalistka od zdrowego trybu życia. Prowadzi warsztaty i szkolenia z zakresu medytacji oraz zdrowego odżywiania. Współautorka, wraz z mężem, Maciejem Szaciłło, poradników dietetycznych, koncentrujących się na zdrowym, oczyszczającym organizm jedzeniu m.in. Jedz i pracuj… nad własnym zdrowiem, Detoksy dla zdrowia i urody, Jem (to co) kocham i chudnę (Wydawnictwo Zwierciadło). Maciej Szaciłło - popularny ekspert od zdrowego żywienia oraz ekologicznego typu życia. Wspólnie z żoną, Karoliną Szaciłło, prowadzi liczne kursy, szkolenia i warsztaty zdrowego gotowania, wyjazdowe detoksy oraz zajęcia związane z medytacją i ćwiczeniami oddechowymi . Od lat przygotowuje zdrowe potrawy dla widzów telewizji śniadaniowych. Jest współautorem licznych publikacji poświęconych zdrowiu i oczyszczaniu organizmu.
Okładka książki Karolina na detoksie

34,99 zł 25,71 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Przecież wiesz, jak to jest: próbujesz przeróżnych diet, ćwiczeń, liczysz kalorie, stajesz na wadze i nic. Tak było też z Karoliną: co dieta, to porażka. Ale – trochę jak w bajce, choć to najprawdziwsza prawda – Karolina spotkała Maćka, który od kilku lat gotuje w programie „Dzień dobry TVN”. To on pomógł jej zrzucić 20 kilogramów. Zanim zaproponował jej dietę, przeszedł z nią niezwykle efektywny choć bezbolesny program oczyszczenia organizmu, bez którego żadna dieta, żaden wysiłek nie mogą być w pełni skuteczne. Maciek nie torturował Karoliny głodówkami. Wręcz przeciwnie: potrawy, które jej proponował, kusiły barwą, zapachem i smakiem, a ich przygotowanie było proste i nie zabierało wiele czasu. Ta książka daje Wam możliwość powtórzenia tego, co zrobili Maciek i Karolina. Oprócz rad i przepisów zawiera dziennik Karoliny, w którym dzień po dniu zapisuje swoje wrażenia z detoksu, pisze o przeszkodach, ich pokonywaniu, dzieli się radością przeżywania nowych smaków. I o odrodzeniu się w niej apetytu na życie! W książce znajdziecie też przepisy na dziesiątki fantastycznych, zdrowych dań, a także informacje na temat produktów bezcennych dla zdrowia. Swoimi radami i komentarzami książkę opatrzyła dietetyczka Hanna Stolińska.
Okładka książki Przemytnicy marchewki groszku i soczewicy

45,00 zł 39,35 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Książka kucharska dla całej rodziny. Znajdziecie w niej ponad 100 przepisów. Książka kucharska podzielona na 4 działy: dziecięcy, codzienny, imprezowy, ze słodyczami. Ponad 100 przepisów, 152 strony, na każdej stronie kolorowe zdjęcie. Poza przepisami w książce znalazły się krótkie historie o jedzeniu i działy z przyprawami i wybranymi produktami
Okładka książki Karolina na detoksie

34,99 zł 25,71 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Jak bezboleśnie i smacznie oczyścić własny organizm? Przecież wiesz, jak to jest: próbujesz przeróżnych diet, ćwiczeń, liczysz kalorie, stajesz na wadze i nic. Tak było też z Karoliną: co dieta, to porażka. Ale – trochę jak w bajce, choć to najprawdziwsza prawda – Karolina spotkała Maćka, który od kilku lat gotuje w programie „Dzień dobry TVN”. To on pomógł jej zrzucić 20 kilogramów. Zanim zaproponował jej dietę, przeszedł z nią niezwykle efektywny choć bezbolesny program oczyszczenia organizmu, bez którego żadna dieta, żaden wysiłek nie mogą być w pełni skuteczne. Maciek nie torturował Karoliny głodówkami. Wręcz przeciwnie: potrawy, które jej proponował, kusiły barwą, zapachem i smakiem, a ich przygotowanie było proste i nie zabierało wiele czasu. Ta książka daje Wam możliwość powtórzenia tego, co zrobili Maciek i Karolina. Oprócz rad i przepisów zawiera dziennik Karoliny, w którym dzień po dniu zapisuje swoje wrażenia z detoksu, pisze o przeszkodach, ich pokonywaniu, dzieli się radością przeżywania nowych smaków. I o odrodzeniu się w niej apetytu na życie! W książce znajdziecie też przepisy na dziesiątki fantastycznych, zdrowych dań, a także informacje na temat produktów bezcennych dla zdrowia. Swoimi radami i komentarzami książkę opatrzyła dietetyczka Hanna Stolińska. Spróbuj tych naprawdę smacznych 7 dni! MACIEJ SZACIŁŁO - Uwielbia gotować, interesuje się dietetyką, fotografią, uprawia jogę i medytuje. Jest autorem trzech książek: „Przemytnicy marchewki, groszku i soczewicy”, „Fajna babka, ale ciacho” oraz „Przemytnicy na wakacjach”. Wszystkie zawierają przepisy na zdrowe potrawy dla całej rodziny. Od kilku lat gotuje w „Dzień Dobry TVN”, prowadzi warsztaty, promuje zdrowy styl życia. KAROLINA KOPOCZ - Uwielbia podróżować, nurkować, pisać, no i... gotować. Fascynuje ją również sztuka oddechu, medytacja i joga. Z połączenia tych pasji narodził się projekt, który realizuje wspólnie z Maćkiem – MEDYtuJEMY, czyli warsztaty kuchni intuicyjnej, techniki oddechowe z relaksacją, wykłady o emocjach i ich przełożeniu na nasze życie i zdrowie (medytujemy.pl). FRAGMENT KSIĄŻKI: Przez pierwsze cztery dni detoksu jemy wyłącznie warzywa i owoce, które mają odczyn zasadowy i skutecznie odkwaszają organizm. Dietę wzbogacamy o olej z (niańki, olej kokosowy i oliwę. Jeżeli w tym czasie wystąpią bóle głowy, osłabienie czy wymioty, warto wesprzeć oczyszczanie lewatywą. Menu pozostałych trzech dni rozszerzamy o węglowodany złożone (kasze, pełne ziarna, ryż), pestki oraz orzechy, które dostarczają energii potrzebnej do tego, aby z powodzeniem oczyścić organizm. Jako bogate źródło błonnika usprawniają perystaltykę jelit i przemianę materii. W trakcie detoksu pijemy dużo wody niegazowanej lub soków świeżo wyciskanych z owoców, które wspomagają usuwanie toksyn z organizmu. Po zakończeniu oczyszczania, przez kolejnych kilka dni, a najlepiej przez tydzień, unikamy tych produktów, które odstawiliśmy, przygotowując się do detoksu. W tej książce znajdziecie moje autorskie przepisy - które nie tylko wymyśliłem, ale również wielokrotnie wypróbowałem - dziennik Karoliny, która opisywała na bieżąco swoje wrażenia, a także wiele cennych informacji dotyczących żywienia i polecanych produktów. Mój detoks bazuje na różnorodności smaków, konsystencji i zapachów. Opracowałem go tak, abyście mogli oczyścić organizm bez uczucia głodu i bez konieczności liczenia kalorii. Jeśli proponowane porcje będą za małe, możecie przygotować więcej jedzenia i bezkarnie sięgać po dokładki. Jeśli któraś z potraw szczególnie przypadnie wam do gustu, możecie ją jeść kilkakrotnie. Jednak pamiętajcie, że przez pierwsze cztery dni jemy tylko warzywa i owoce, a w kolejnych wzbogacamy je o pełnoziarniste produkty zbożowe, rośliny strączkowe, pestki i orzechy. Optymalną porą na przeprowadzenie detoksu jest wiosna i jesień. Nie oczyszczajmy się, gdy temperatura jest zbyt niska lub wysoka.
Okładka książki Przemytnicy na wakacjach

45,00 zł 34,85 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Przemytnicy na wakacjach są kontynuacją książki Przemytnicy marchewki, groszku i soczewicy. Dzięki naszej książce każdego dnia będziecie mogli wybrać się w wyjątkową, kulinarną podróż, a przy okazji przemycić w menu coś zdrowego. Próbowaliście kiedyś włoskiej, rozgrzewającej zupy minestra di fiaro A może mielibyście ochotę wyczarować w swojej kuchni prawdziwą francuską kawiarnię lub zaprosić przyjaciół do hiszpańskiego baru tapas Z każdego wyjazdu przywoziliśmy przepisy i podczas gotowania dorzucaliśmy coś od siebie. Wam również gorąco to polecamy, bo eksperymentowanie w kuchni jest zawsze mile widziane! Monika i Maciek

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka