Kulinarna podróż po wszystkich regionach Polski. Odkryjecie nowe i zapomniane dania w wersjach roślinnych. Poznacie historię potraw i jaki wpływ na kuchnie regionalną miały zabory, warunki przyrodnicze, miejscowa ludność, a także położenie geograficzne. Czym są dziędziuchy na Lubelszczyźnie, hołubcie na Pomorzu Zachodnim, fujarki pastusze na Podkarpaciu, ruchańce na Kujawach czy bomby legnickie na Dolnym Śląsku. Przekonacie się jak smakują ziemniaki z jagodami, pizza z Borów Tucholskich i owocowe zupy z niezwykłymi dodatkami. Dowiecie się, co zrobić z czerstwego chleba, gdzie dodać pasternak, brukiew i kalarepę. Co króluje na świątecznych stołach Śląska czy Małopolski. Jakie słodkości na Tłusty Czwartek można przygotować na Pomorzu, Mazowszu, Kujawach czy Podlasiu. Zaskoczeń nie będzie końca jak choćby takich, jak wiele tradycyjnych polskich potraw jest wegańskich od stuleci.Przygotujecie z prostych i tanich składników, wyjątkowe potrawy na słodko i wytrawnie. Na śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację.Poznajcie regionalną kuchnie naszego kraju z użyciem roślinnych składników i cieszcie się wyjątkowym smakiem.Paweł Ochman weganin, autor bloga weganon.pl, ponad 1000 oryginalnych przepisów i książki Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału. Odkrywca regionalnej kuchni polskiej i potraw z dzikich roślin.
Koniec nudnych kanapek z serem! Nadeszła pudełkowa rewolucja! Spędzasz większość dnia poza domem, ale chcesz jeść zdrowo? Nie masz czasu na codzienne gotowanie? Szukasz pomysłów na proste i smaczne dania na wynos? Dominika Wójciak pokazuje, jak w łatwy sposób zaplanować i przygotować zdrowe i pyszne wegetariańskie posiłki. Dzięki praktycznym bazowym przepisom codziennie możesz jeść inną potrawę, a czas poświęcony na gotowanie ograniczysz do minimum. Korzystaj z podstawowych receptur, komponując za każdym razem zupełnie nowe danie. Lunch box to nie tylko sałatki! Jako posiłek na wynos sprawdzą się również koktajle, hummus czy pesto w ciekawych połączeniach, kiszonki, nieskomplikowane dania klucze, wyśmienite sosy, półprodukty, z których w pośpiechu można zrobić znakomite potrawy. Nie ograniczaj się – przygotuj swój lunch box tak, by z przyjemnością zaczynać przerwę obiadową. Dostosuj jedzenie do swoich preferencji, pracy, trybu życia. I baw się dobrze!
Książka ta jest moją próbą oddzielenia neurobajek od neuronauki i pseudopewników od uzasadnionej nadziei. Chcę ci pomóc osiągać cele, które sobie wyznaczyłeś, oraz sprawić, by ani ty, ani twoi najbliżsi nie wylądowali na moim stole operacyjnym.
Rahul Jandial, jeden z wielkich neurochirurgów naszych czasów, jak nikt inny wie, co kryje się w naszej głowie. Teraz swoje narzędzia wkłada do rąk tobie… Pozwól autorowi zabrać się na wycieczkę do sali operacyjnej oraz w podróż w różne zakątki świata, aby obserwować wyzwania, przed którymi staje. Wydłutuj otwór w czaszce i zanurz palce w tym osobliwym narządzie, który konsystencją przypomina budyń lub pasztet. Daj się zaprosić do laboratorium, a na własne oczy zobaczysz dokonania, dzięki którym science fiction staje się rzeczywistością!
Autor tej książki wie też, co zrobić, żeby w pełni wykorzystać mózgowe zasoby. Sięgnij więc do Jak otworzyłem mózg, jeśli chcesz się z pierwszej ręki dowiedzieć:
• Czy uprawianie tai chi zmieni cię w Einsteina,
• Czy częste korzystanie z elektroniki wypali ci szare komórki,
• Czy dzięki nauce hiszpańskiego staniesz się uważny i skupiony,
• Czy bujanie w obłokach uczyni z ciebie mistrza kreatywności,
• Czy jedzenie jabłek i fasoli zrobi z ciebie optymistę,
• Dlaczego lepiej nie naciskać „wyznacz trasę” na telefonie.
Pacjenci Jandiala dowodzą, że mózg ma cudowne możliwości regeneracyjne i wyjątkową plastyczność. Choćbyś więc miał sto dwadzieścia lat, możesz mu podkręcić obroty, bo na zmiany nigdy nie jest za późno (choć im wcześniej zaczniesz, tym dłużej skorzystasz z ferrari w swojej głowie).
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Trzeciaksiążka Roberta Winckiewicza w całości poświęcona jest dziczyźnie.Dowiesz się zniej, jak postępować z tuszą, jak konserwować i przechowywać mięso oraz jakprzygotować je do dalszej obróbki. Autor opisuje również, co jest potrzebne, byrobić własne wędliny i kiełbasy. Znajdziesz tu ponadto liczne przepisy nadomowe wędzonki, kiełbasy i inne wyroby, a także dania z dziczyzny. Publikacjauzupełniona jest o pomysły na doskonałe dodatki podkreślające smak mięsa.Obecnewydanie ukazuje się w nowej szacie graficznej.
Druga część bestsellerowej książki Roberta Winckiewicza to wspaniałe pomysłyna wędliny, smarówki i rozmaite dodatki domowego wyrobu.Staram sięprzedstawić Wam nowe pomysły na wyroby różnego rodzaju i mam nadzieję, żedostarczą one niezwykłych doznań smakowych i zagoszczą na stołach nie tylko odświęta, ale przede wszystkim na co dzień. Ciekawostką, którą przedstawiam wksiążce, jest wędzenie warzyw, owoców czy sera.
Rozkoszuj się uwielbianymi daniami w nowej odsłonie.
Odkryj ich nieprawdopodobny smak.
Wróć dzięki nim do najprzyjemniejszych momentów życia.
Znane i lubiane potrawy mają niezwykłą moc. Sprawiają, że czujesz się błogo i szczęśliwie. We mnie takie uczucia budzą dania polskiej kuchni, na których się wychowałem i które nigdy mi się nie nudzą. I choć polska kuchnia ma wiele odsłon, przedstawię ci tę wegetariańską. Bo właśnie ona jest wyjątkowo rozkoszna.
Rozgość się. Wspólnie gotujmy i smakujmy mniej lub bardziej znane dania. Znajdziesz tu przepis na pyszne gołąbki, które zawsze wychodzą. I na kiszone rzodkiewki ożenione z gruszką w lekkiej sałatce ziemniaczanej. Będziesz korzystać ze znanych składników, ale odkryjesz ich nowe zastosowania, które cię zachwycą - na samo wspomnienie o paście z korzenia pietruszki i orzechów włoskich będziesz się oblizywał, a dzięki nieoczywistej kajmakowej owsiance na kwaśnej śmietanie cały dzień będzie udany.
Znajdziesz tu dopieszczone przepisy, które nie będą dla ciebie wyzwaniem i spowodują, że w twoim życiu pojawi się więcej przyjemności. Aromatyczne śniadania zwabią cię rano do kuchni - nawet jeśli jesteś największym śpiochem. Obiady spowodują, że się uśmiechniesz (tak działa połączenie szparagów, cydru i koziego sera). Wieczory wypełnią ci cynamon, migdały i słodka róża. A karpatka z cytrynowo-waniliowym kremem i chrupiącą maślaną skorupką przyśni ci się w nocy…
Rozpieszczaj siebie. Gotuj z rodziną. Ucztuj z przyjaciółmi.
PIERWSZY Z CYKLU BESTSELLEROWYCH PORADNIKÓW „DIETA DOKTORA”
Dynia z orzechami jako ratunek dla serca? Ziołowa pieczeń wspomagająca odporność? To możliwe!
Jedzenie może nie tylko zminimalizować prawdopodobieństwo zachorowania, ale także przedłużyć nasze życie, poprawić nastrój, a nawet „naprawić” DNA.
Dr Rupy Aujla, lekarz, założyciel organizacji Culinary Medicine UK, popularny podcaster i bestsellerowy autor, a także amator oryginalnych smaków, pokazuje, jak zmienić dietę oraz styl życia w lekarstwo. Łącząc rzetelną wiedzę naukową z ajurwedą i medycyną naturalną, wyjaśnia związek między żywieniem a chorobami, pokazuje, co dzięki zmianie diety mogą zyskać nasz mózg, skóra, odporność i samopoczucie oraz dlaczego niektóre pokarmy działają antynowotworowo.
W książce znajdziesz:
• 80 przepisów o leczniczej mocy, podzielonych na kategorie według efektu zdrowotnego,
• koncepcję stylu życia „360 stopni”, wzbogaconą przydatnymi poradami,
• kody Spotify do autorskiego podcastu The Doctor’s Kitchen.
Pozbądź się stanów zapalnych, wzmocnij odporność i przestań ciągle odwiedzać apteki i gabinety lekarskie. Jedzenie ma większą moc niż tabletki, a szczęśliwe i zdrowe życie zaczyna się w kuchni!
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Chcesz pomóc dziecku z nadwagą? Nie działaj na własną rękę skorzystaj z porad dietetyka!Szacuje się, że problemy z utrzymaniem prawidłowej masy ciała ma już ok. 25% polskiej populacji, w tym również co piąte dziecko. Kiedy dotyczy to nas samych, łatwiej jest zrozumieć zagrożenie i znaleźć w sobie motywację do zmian.Co jednak zrobić, kiedy nadwagę ma nasze dziecko? Jak pomóc mu wrócić do prawidłowej wagi, nie wywierając niepotrzebnego stresu i nie odbierając radości z jedzenia?Dzięki tej książce zdobędziesz wiedzę, którą powinien dziś posiadać każdy rodzic:Skąd bierze się nadwaga u dzieci? Jak jej zapobiegać?Jakie mogą być konsekwencje otyłości w późniejszym życiu dziecka?Jakie są najczęstsze błędy żywieniowe i jak ich uniknąć?Jak stworzyć jadłospis, który będzie zdrowy, smaczny i zbilansowany?To od twoich wyborów zależy zdrowie twojego dziecka! Od-wagi!
Gospodarność i niemarnowanie jedzenia to tradycyjne wartości, które są też istotnymi elementami światowego ruchu zero waste. U jego podstaw leżą wrażliwość ekologiczna (ochrona zasobów Ziemi) oraz społeczna (moralny obowiązek dzielenia się żywnością z tymi, którym jej brakuje). Ta książka to zero waste w praktyce kuchni domowej.
Autorka uczy świadomego planowania zakupów spożywczych, poprawnego przechowywania produktów, oszczędnego wytwarzania potraw i komponowania posiłków z zachowaniem prozdrowotnych składników, przemyślanego przechowywania i wykorzystywania niezjedzonych potraw. Proponuje też blisko 100 przepisów spełniających główne zasady idei zero waste. Wszystkie receptury – przejrzyste i opatrzone praktycznymi wskazówkami – zachęcają nawet mniej zaawansowanych do kreatywnej aktywności kulinarnej.
Anna Lesz – filolog, mama dwóch wspaniałych urwisów, żona. Autorka bloga kulinarnego www.Zjem-Cie.pl. Oscyluje między kuchnią klasyczną oraz jej odpowiednikami wege i fit. Jej pasją jest fotografia kulinarna oraz gotowanie bezresztkowe. Niczego nie marnuje. Z mięsa po rosole zrobi pierogi, z żółtka budyń, a z zalewy po ciecierzycy wegański mus
Konfitury, dżemy, kiszonki Nic nie zastąpi smaku i aromatu domowych przetworów. Zamknięte w słoikach skarby lata są nie tylko pyszne, ale też zdrowe! A ich przygotowanie wbrew pozorom nie musi być skomplikowane i czasochłonne.Marynowane grzyby, kiszone ogórki, konfitury z wiśni czy śliwkowe powidła dowiedz się, jak je przyrządzić, by smakowały jak z babcinej spiżarni. Ponad 170 przepisów na tradycyjne domowe przetwory, najlepsze metody przetwarzania owoców i warzyw, praktyczne porady znane kiedyś każdej gospodyni ta książka to prawdziwe kompendium wiedzy. Skorzystaj z tradycyjnych receptur i ciesz się smakiem pysznych sałatek, dżemów i kompotów przez cały rok!
Aby dobrze się czuć i świetnie wyglądać, trzeba zdrowo jeść. Rzadko jednak wiemy, czym właściwie jest zdrowe odżywianie. Zalecenia w tym zakresie zmieniają się dynamicznie - dotyczy to zarówno oficjalnej dietetyki, jak i modnych diet lansowanych przez celebrytów. Ostatnio szczególnie dużym zainteresowaniem cieszy się kolagen. Jest to białko charakteryzujące się specyficznym połączeniem aminokwasów - niezwykle istotne dla zdrowia. Funkcjonowanie mięśni, stawów, skóry, jelit, układu odpornościowego i wielu innych organów jest od niego uzależnione. Czy warto więc systematycznie wzbogacać dietę w kolagen?
Owszem, warto! Jak zrobić to dobrze, dowiesz się z tej książki. Dzięki niej zrozumiesz, jak działa kolagen i dlaczego jest tak ważny dla organizmu. Dowiesz się, co mówi nauka o bezpiecznym odzyskiwaniu witalności, przywracaniu równowagi hormonalnej i poprawianiu odporności za pomocą diety kolagenowej. Nauczysz się także dostarczać sobie kluczowych składników i wykonywać odpowiednie ćwiczenia, dzięki którym Twoje ciało będzie sprawnie produkować kolagen. Zapoznasz się z dwoma różnymi planami dietetycznymi i mnóstwem sprawdzonych przepisów. Książka zawiera wiele praktycznych porad i konkretnych wskazówek, dzięki którym już niedługo będziesz się cieszyć sprawnością, zdrowiem i urodą!
W tej książce:
co nauka mówi o kolagenie i jego znaczeniu dla zdrowia
jak kolagen wpływa na regenerację i odmłodzenie organizmu
informacje o produktach bogatych w kolagen oraz korzystnych ziołach i olejkach
kolagenowe terapie dla skóry, jelit i układu odpornościowego
szczegółowe plany diet
najlepsze przepisy na kolagenowe pyszności
Kolagen? Twój niezawodny patent na młodość i urodę!
O autorze
Dr Josh Axe - jest lekarzem medycyny naturalnej, dietetykiem i chiropraktykiem. W 2008 roku założył centrum medycyny funkcjonalnej w Nashville, które bardzo szybko zyskało rozgłos i renomę. Jest ekspertem w dziedzinie zdrowego odżywiania i medycyny naturalnej, bada też starożytne techniki leczenia. Często udziela porad żywieniowych dla sportowców zawodowych. Jego pasją jest przekazywanie wiedzy innym — napisał kilka znakomicie sprzedających się książek, dzięki którym miliony ludzi na całym świecie uczą się, jak jeść mądrzej i żyć zdrowiej.
10 sezonów, 236 odcinków, miliony fanów i spora garść przepisów!Gratka dla fanów kultowego sitcomu z lat 90. Ta książka to zbiór przepisów na dania związane z serialem ""Przyjaciele"". Znajdziemy tutaj m.in.: zaręczynowe lazanie, niezawodną pizzę special, a także ciasteczka według receptury babci Phoebe, sprawdzony przepis na pieczonego indyka (i kanapkę z tego, co zostało), wystrzałową margaritę Rossa, truskawkowy dżem Moniki, ulubione sandwicze Joeya (tak, chodzi o te kultowe, z klopsikami), rozwodowe ciasto z dyni, flan urodzinowy Rachel, a także najlepsze na świecie muffiny z jedynego w swoim rodzaju Central Perku W książce znajduje się około 100 przepisów na przekąski, dania obiadowe, desery, napoje oraz całkiem spory wybór dań wege - coś z myślą o Phoebe.Teresa Finney pochodzi z San Francisco, obecnie mieszka w Atlancie. Uwielbia wszystko, co wiąże się z latami 90. XX wieku. Jest wielką miłośniczką (i znawczynią) ""Przyjaciół"". Piecze ciasta, pisze o jedzeniu i z powodzeniem wymyśla własne przepisy.
PONAD 150 PYSZNYCH PRZEPISÓW NA ZDROWE POSIŁKI DLA PRZYSZŁYCH MAM!
No i stało się! Będziesz mamą! Na pewno towarzyszą ci nie lada emocje, a obok radości pojawia się także niepokój o przebieg ciąży i o dziecko. Zastanawiasz się m.in. nad tym, jak powinnaś się w tym szczególnym czasie odżywiać, żeby czuć się dobrze i zapewnić maleństwu jak najlepszy rozwój.
Pomoże ci w tym nasza książka, przygotowana przez zespół żywieniowych profesjonalistek z dużym doświadczeniem zawodowym, które same – jako mamy – borykały się z wieloma wątpliwościami w okresie ciąży.
W książce znajdziesz:
• sprawdzone przepisy na śniadania, obiady, kolacje i przegryzki,
• podział przepisów na poszczególne trymestry,
• informacje dotyczące żywienia w ciąży i praktyczne wskazówki,
• wyliczenia kaloryczności i wartości odżywczej każdej potrawy.
TA KSIĄŻKA TO ZBIÓR KULINARNYCH INSPIRACJI PRZYGOTOWANYCH PRZEZ PROFESJONALNE DIETETYCZKI, BY 9 MIESIĘCY CIĄŻY UPŁYNĘŁO SMACZNIE I ZDROWO!
Autorki książki – Magdalena Czyrynda-Koleda, Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska i Monika Stromkie-Złomaniec – są specjalistkami do spraw żywienia, pracującymi na co dzień z pacjentami w warszawskich poradniach dietetycznych.
Jedz zdrowo, ruszaj się - pracuj na odporność przez cały rok!Nasza odporność zależy od wielu czynników, a nasze ciało jest wyposażone w liczne, niesamowite mechanizmy broniące nas przed bakteriami i wirusami. Jednak zdarza się, że nie pracują one właściwie, jeśli nie potrafimy o siebie zadbać. Aby nie dopuścić do osłabienia odporności można m.in. stosować właściwą dietę. Nie wystarczy jednak okazjonalnie zjeść kilka zdrowych produktów. Na odporność trzeba zapracować krok po kroku, pamiętaj o podstawach, takich jak odpowiednia ilość makroskładników, witamin czy dbałość o kondycję bakterii jelitowych.Z tej książki dowiesz się:jak budować zdrowie i odporność przez cały rok,jakie produkty jadać, by zapobiegać spadkom odporności,jak komponować posiłki w sezonie zwiększonej zachorowalności,co jeść i jak wspierać swój organizm, gdy mimo wszystko dopadnie cię choroba.W poradniku zawarto przepisy na odżywcze dania dostarczające ważnych składników i wspierające
Enjoy 80 quick, easy and delicious vegan recipes, each using only one dish
One Pot Vegan is the perfect staple cookbook for vegans, vegetarians, flexitarians, or anyone who simply wants more plants on their plate.
Packed with inspiration for pastas, curries, salads, stir-fries, noodles and even puddings, every recipe uses simple supermarket ingredients - for maximum flavour with minimum fuss.
W kuchni japońskiej odpowiednia prezentacja i oprawa potraw odgrywa szczególną rolę, jedzenie bowiem jest dla Japończyków doświadczeniem nie tylko kulinarnym, lecz także estetycznym. Przysłowie mówi, że japońska kultura kulinarna jest "smakiem kształtów" (katachi no aji), gdzie kolor, forma i sposób podania potraw są równie ważne jak odbiór smakowy. Kompozycje dań japońskich (moritsuke) to niemal artystyczne impresje, przywodzące na myśl minimalizm ekspresji w malarstwie tuszowym sumie, w którym rolę równorzędną do obrazów odgrywa pusta przestrzeń.
Na naszym rynku wydawniczym nareszcie pojawiała się książka o kulturze kulinarnej Japonii, wnikliwie przedstawionej na szerokim tle kulturowym. Autorka, japonistka, z pasją opowiada nie tylko o mniej lub bardziej znanych w Polsce potrawach współczesnej kuchni Japończyka (np. sushi), lecz także o historii zwyczajów żywieniowych, a więc o kuchni arystokracji dworskiej, o kuchni samurajów, o kuchni mieszczan z Edo. Dowiadujemy się, jakie miejsce w dziejach Japonii zajmowały ryż i soja, ryby i mięso, sake, piwo oraz zielona herbata. Dowiemy się, na czym polega kuchnia odświętna, tak trwale wpisana w tradycyjne obrzędy japońskie.
Jamie gotuje po włosku"" jest hołdem na cześć kuchni Włoch. Jamie chce się podzielić miłością, jaką darzy ulubioną gastronomię smakoszy z całego świata, prezentując łatwe w przygotowaniu, znane i lubiane klasyki: kurczaka z wyspy Salina, faszerowaną focaccię, zapiekankę z risotto, pieczony kalafior, klasyczną carbonarę czy tiramisu z limoncello. Dzięki tej książce wyczarujesz w kuchni wspaniałe smaki Italii.Książka zawiera ponad 130 przystępnych przepisów ułożonych jak prawdziwa włoska uczta: antipasti, sałatki, zupy, makarony, ryż i kluski, mięso, ryby, dodatki, chleb i wypieki oraz desery. W końcowym rozdziale, Włoskie ABC, znajdziesz przepisy bazowe, wykorzystywane w innych daniach.Niektóre potrawy można przygotować błyskawicznie, inne wymagają czasu. Są tu tradycyjne receptury i oryginalne propozycje Jamiego, dania na co dzień i pracochłonne rarytasy na specjalne okazje. Niezależnie od tego, czy gotujesz dla siebie czy dla grona przyjaciół i krewnych, zapachy i smaki tych potraw przeniosą cię prosto na Półwysep Apeniński.
Niezbędnik dla osób, które rozpoczynają przygodę kulinarną.Dzięki tej książce każdy nowicjusz bardzo szybko poczuje się pewnie w kuchni. Znikną wszelkie obawy, a gotowanie stanie się przyjemnością.Przydatne informacje, praktyczne rady, ciekawe pomysły, sekrety kulinarne, podstawowe przepisy, a ponadto:- informacje o produktach i ich wartości odżywczej,- zasady racjonalnego żywienia,- zdrowe i atrakcyjne menu dla rodziny,- techniki przyrządzania i sposoby podawania potraw,- skomplikowane czynności zaprezentowane etapami, krok po kroku.
W twoim ciele nieustannie zachodzi pięć procesów, od których zależy twoje zdrowie:
• tworzą się nowe naczynia krwionośne,
• replikuje się DNA,
• komórki macierzyste naprawiają zniszczone tkanki,
• mnoży się flora bakteryjna,
• komórki odpornościowe zwalczają intruzów np. wirusy
Jeśli któryś z nich nie zachodzi prawidłowo, zaczynasz chorować.
Jeśli któryś z nich odpowiednio wzmocnisz, zaczynasz zdrowieć.
A to wszystko zależy od tego, co jesz!
Zastosuj niezwykle prosty i skuteczny model 5 x 5 x 5! Ciesz się jedzeniem i życiem! Jedz, by pokonać chorobę ucieszy cię, zadziwi i zainspiruje do zdrowego jedzenia i zwyciężania chorób. Pamiętaj, że to ty kontrolujesz własne przeznaczenie.
Louis J. Ignarro – laureat nagrody Nobla w dziedzinie medycyny w 1998 roku.
„Jedz, by pokonać chorobę to najlepszy znany mi przewodnik, jaki można wykorzystać, by wspomóc zdrowie. Nie tylko przemieni twój sposób odżywiania – zrewolucjonizuje służbę zdrowia” – dr Andrew C. von Eschenbach, przewodniczący Samaritan Health Initiatives, były dyrektor Narodowego Instytutu Raka, były komisarz Agencji Żywności i Leków.
Fragment:
Rozpoczęła się rewolucja w walce z chorobami. Każdy z nas ma ogromną szansę przejąć kontrolę nad własnym życiem i z wykorzystaniem jedzenia odmienić swoje zdrowie. Stworzyłem model 5 x 5 x 5, dzięki któremu bardzo łatwo jest wprowadzić do codziennego życia pokarmy przynoszące korzyści zdrowotne. To prosty sposób, który pomoże ci świadomie i konsekwentnie podejmować zdrowe decyzje, niezależnie od tego, co robisz i gdzie mieszkasz.
William Li jest wykładał w Harvard Medical School, Tufts University oraz Darmouth Medical School. Jest autorem ponad 100 artykułów naukowych publikowanych m.in. w „The Scince”, „The Lancet”, „New England Journal of Medicine”. Jest założycielem organizacji Angiogenesis Fundation, organizacji non-profit działającej od 1994.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?