To kolejna książka grupy naukowców z AGH poświęcona badaniu i ocenie jakości towarów handlowych - tym razem dotycząca grupy towarów o specyficznym zastosowaniu.Proces badania takich towarów jest podstawowym elementem zapewnienia wymaganej jakości w ich produkcji. Zarówno ich producenci, jak i dystrybutorzy są zobowiązani do wprowadzenia na rynek towarów w pełni bezpiecznych i niezagrażających zdrowiu i życiu konsumentów.To uniwersalny przewodnik-kompendium po ujętych normami metodach badania i oceny jakości następujących grup towarów, przeznaczonych do obrotu handlowego:- substancje psychoaktywne,- napoje alkoholowe (piwo, wina i miody pitne, napoje spirytusowe, destylaty rolnicze etc.),- kawa i herbata,- kakao,- tytoń,- przyprawy i inne.Jest to jedyna tak obszerna monografia polskojęzyczna omawiająca tak szeroki zakres wiedzy o podanych towarach handlowych z uwzględnieniem aktualnie obowiązujących norm. Mając na uwadze jej obszerność wypełnia ona lukę w zakresie literatury przeznaczonej dla studentów wielu specjalizacji. Pozytywnym elementem publikacji jest jej uniwersalizm, co czyni ją pomocną Czytelnikowi w opanowaniu wiedzy towaroznawczej z zakresu badania jakości produktów, zwłaszcza w jej praktycznym wykorzystaniu.Zaprezentowany szczegółowy opis wykonanych badań, nowoczesna aparatury, sposoby kontroli i interpretacji wyników, czyni tę książkę nowatorską i niezbędną lekturą dla wybranych grup specjalistów.Publikacja kierowana jest przede wszystkim do studentów technologii żywności, towaroznawstwa czy inżynierii produkcji, ale również do praktyków - pracowników działów kontroli jakości, technologów w przedsiębiorstwach oraz specjalistów wykorzystujących omawiane w książce towary itd.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?