Prezentowany poradnik powstał z myślą o uczniach szkół przysposabiających do pracy. Celem publikacji jest przygotowanie osób z niepełnosprawnością intelektualną w stopniu umiarkowanym i znacznym oraz ze sprzężeniami do uczestnictwa w praktykach wspomaganych, a także przybliżenie różnych aspektów życia zawodowego.Książka składa się z trzech rozdziałów:Szkoła przysposabiająca do pracy. Rodzaje zajęć i ćwiczone umiejętnościPraktyki wspomagane. Przygotowanie i zasady obowiązujące w zakładzie pracyAktywność zawodowa osób z niepełnosprawnością intelektualną.Materiał został przedstawiony w przejrzysty, komunikatywny i przyjazny sposób. Prezentowane treści dodatkowo zilustrowano symbolami MÓWik, które są wykorzystywane w komunikacji alternatywnej i wspomagającej.
Publikacja to unikatowa pomoc dla uczniów z niepełnosprawnością intelektualną, którzy mają problemy z komunikowaniem się w sposób werbalny. Książka zawiera 13 prostych przepisów przedstawionych krok po kroku, w całości zapisanych obrazami MÓWik - symbolami wykorzystywanymi w komunikacji alternatywnej i wspomagającej. Całość otwiera przypomnienie podstawowych zasad, jakie obowiązują podczas pracy w kuchni.Wykonując przepisy, uczeń:trenuje porozumiewanie się z wykorzystaniem alternatywnych metod komunikacjiuczy się podstawowych zasad obowiązujących w kuchniusamodzielnia siędoświadcza poczucia sprawstwai świetnie się bawi!Dzięki zróżnicowanemu poziomowi trudności publikacja sprawdzi się zarówno w pracy z młodszymi dziećmi, jak i z młodzieżą uczęszczającą do szkół przysposabiających do pracy.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?