Poręczny format i miękka oprawa umożliwia korzystanie z atlasu w czasie grzybobrania.A autor zachęca do zainteresowania się naprawdę wieloma smacznymi grzybamiwystępującymi w naszych lasach.Wśród opisanych 160 gatunków aż 95 jest jadalnych. Pozostałe są niejadalne i trujące.Wszystkie gatunki są zaprezentowane na fotografii oraz szczegółowo scharakteryzowane, tak by nie pomylić tych,które warto zbierać z niejadalnymi lub wręcz trującymi sobowtórami.Istotną nowością dla znawców i osób ambitnie podchodzących do zbierania grzybówjest wprowadzenie specjalnych kluczy do rozpoznawania najpopularniejszych gatunków jadalnych.Ciekawostką jest też rozdział o hodowaniu grzybów w domu zawierający cenne wskazówki dla każdego zainteresowanego.Bardzo praktyczne porady znajdują się też w części poświęconej kupowaniu grzybów.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?