Dieta w chorobach nowotworowych jest wyczerpującym i aktualnym poradnikiem pozwalającym uzupełnić tradycyjne programy leczenia terapią dietetyczną. Autorki wyjaśniają sposób działania nowotworu na organizm, prezentują wyczerpujący zbiór informacji dietetycznych, sugerują określone sposoby planowania posiłków oraz formułują wskazania, których stosowanie łagodzi efekty uboczne chemioterapii, radioterapii, leczenia chirurgicznego. Książka ta jest lekturą obowiązkową dla wszystkich pacjentów i osób, które się nimi opiekują.
Poradnik odpowiada na pytanie, ile i co powinniśmy jeść, mając określone dolegliwości sercowe. Część pierwsza książki wyjaśnia zagadnienia medyczne związane z chorobami serca i naczyń krwionośnych. Część druga poświęcona jest doborowi właściwej dla danego organizmu diety.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?