Odkryj królestwo grzybów! Grzyby to wyjątkowy składnik kulinarny. Są niesamowicie umamiczne - wyróżnia je piąty smak (umami to po japońsku esencja pyszności), dzięki któremu dania smakują lepiej i pełniej. W tej książce znajdziesz: 70 przepisów na apetyczne potrawy z grzybami, zarówno z polskich lasów oraz upraw, jak i tymi z kuchni świata ciekawostki kulinarne o grzybach oraz informacje o ich wartościach odżywczych praktyczne porady dotyczące zbierania, obróbki, bezpiecznego przechowywania i różnorodnych sposobów wykorzystania grzybów. Przekonaj się, jak wiele zastosowań mają grzyby i jak smakowicie sprawdzą się w kuchni roślinnej. Ida Kulawik - autorka książek kulinarnych, założycielka bloga Veganbanda Katarzyna Cichoń - fotografka, specjalizuje się w fotografii kulinarnej i lifestylowej
Otwórz się na obfitość Natury i ciesz zmysłową kuchnią roślinną.Pragniesz dobrego i wartościowego jedzenia? Uwielbiasz spędzać czas na posiłkach z ukochanymi ludźmi, celebrując bliskość? Ważne jest dla ciebie życie w zgodzie z naturą? Jesteś w dobrym miejscu, zapraszamy do stołu.Roślinna kuchnia może być pełna smaku, uwodzicielska i rozgrzewająca serce. Spróbuj!Dieta roślinna jest przyjazna planecie, gdyż w mniejszym stopniu niż ta tradycyjna wyczerpuje zasoby naturalne i niszczy środowisko. A przy tym jest niezwykle wartościowa. Warzywa, owoce, rośliny strączkowe, pełnoziarniste kasze, orzechy oraz pestki to doskonały pokarm i źródło cennych dla naszego organizmu witamin, minerałów i przeciwutleniaczy. Nie wspominając już o źródle rozkosznych doznań kulinarnych.Ida Kulawik, autorka bloga Veganbanda i Katarzyna Czarnecka proponują 100 smakowitych, cieszących oczy, język i duszę przepisów na wszystkie pory roku, a Katarzyna Cichoń z pasją je fotografuje. Od pożywnych śniadań przez aromatyczne, zawiesiste zupy aż po wyrafinowane desery z czekoladą i owocami każdego dnia ty i twoi bliscy możecie zasmakować czegoś niezwykłego.Jak powiadają Autorki we wstępie: Eksperymentujmy, bawmy się gotowaniem i jedzeniem, przełamujmy swoje przyzwyczajenia i próbujmy nowych składników! I co najważniejsze, dajmy szansę roślinom pokarmom miłości.Największym wrogiem przyjemności są rutyna i monotonia. Z tą książką już nigdy ci one nie grożą!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?