Unikatowy zestaw przepisów, które zapewnią natychmiastową poprawę samopoczucia po nadużyciu alkoholu.
Nieuniknionym minusem wieczoru umilanego nadmiernym spożywaniem ulubionych koktajli jest potężny kac następnego dnia. Można by pomyśleć, że w dzisiejszych czasach powinno już istnieć skuteczne lekarstwo przeciwko mdłościom, apatii i uciążliwym bólom głowy.
Niestety, tak nie jest.
Z pomocą przychodzi Ben Reed. Popularny autor książek i doświadczony barman (oraz koneser trunków) w tej książeczce wyjaśnia dlaczego cierpimy na kaca, podpowiada najlepsze sposoby jego unikania, a w razie ostateczności - podaje recepty na złagodzenie bólu. Pochodzące z całego świata kuracje, ożywcze przepisy i fachowe porady zawarte w Sposobach na kaca pomogą zmniejszyć poranne cierpienia spowodowane nadużyciem alkoholu.
Od Black Velvet do White Russian, od Manhatann do Mai Tai - odkryj sekrety przyrządzania klasycznych drinków w wersji słynnego barmana Bena Reeda.
Czym właściwie jest koktajl? Wykwintna sztuka mieszania trunków zawiera się w poszukiwaniu i opracowaniu idealnej równowagi między szeregiem zupełnie odmiennych składników. Z wyjątkiem drinków bezalkoholowych, obdarzonych nazwą mocktail (czyli parodia koktajlu, co ma podkreślić ich relację z koktajlami prawdziwymi), podstawę koktajlu stanowi najczęściej mocny alkohol - whisky, gin, wódka, rum, tequila, koniak - zawierający najczęściej co najmniej czterdzieści procent alkoholu. Następnie łączy się je z dodatkami smakowymi, jak wermut lub bitters, które czynią napój słodszym, bardziej cierpkim, pikantnym, aromatycznym lub przydają mu innych właściwości, zależnie od zamiaru, upodobań oraz czasu podania drinka. Składniki te są następnie wstrząsane lub mieszane z lodem za pomocą shakera, szklanicy barmańskiej lub blendera, zależnie od drinka.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?