Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy
-
Autor: Bator Julita
- ISBN: 978-83-240-3220-4
- EAN: 9788324032204
- Oprawa: twarda
- Wydawca: Znak
- Format: 210x150mm
- Język: polski
- Liczba stron: 208
- Rok wydania: 2019
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
25,22złCena detaliczna: 36,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,22 zł
Julita Bator udowodniła Polakom, że można jeść zdrowo i ekologicznie, z wykluczeniem wszelkiej chemii, nie uszczuplając objętości swojego portfela. Niniejsze wydanie to zestaw łatwych do przygotowania i praktycznych przepisów, jakie autorka sprawdziła i wypróbowała na własnej rodzinie. Bułki orkiszowe czy jogurt bez chemicznych dodatków, domowe przetwory i dobrze zbilansowane posiłki wystarczyły, aby częste choroby jej dzieci ustąpiły, a wizyty u lekarza, kończące się zwykle receptą na antybiotyk, przeszły w zapomnienie.
W książce znajduje się osiemdziesiąt rewelacyjnych przepisów na dania bez polepszaczy oraz sztucznych barwników. Autorka opowiada, jak szybko i niedrogo piec własne pieczywo, przygotowywać drugie śniadania do pracy i szkoły, urozmaicać monotonny zazwyczaj jadłospis dzieci czy przyrządzać dla nich smaczne, a zdrowe desery. Ponad czterdzieści tysięcy sprzedanych egzemplarzy mówi same za siebie.