Umiejetnosci i wiedza kucharza lub kucharki nigdy nie uwidaczniaja sie wyrazniej niz w sposobie przygotowania i doborze sosów - czytamy w leksykonie kulinarnym z 1890 roku. Tak jest i dzis: ludzie na calym swiecie lubia sosy, bo to one wlasnie czesto przesadzaja o smakowitosci calej potrawy, podkreslajac to, co w niej najznakomitsze.
Ksiazka zawiera ponad 200 przepisów na sosy - od najostrzejszych po delikatnie slodkie, od najprostszych po wyrafinowane. Wiedza na temat najwazniejszych skladników jak maslo, smietana, olej, jajka oraz ziola sprawi, ze przygotowywanie sosów stanie sie latwe nawet dla poczatkujacych. Podstawowe techniki, np. robienie majonezu, opisane sa krok po kroku za pomoca praktycznych wskazówek i zdjec.
Małe jest piękne, zgrabne i pyszne! Takie przekąski, które można jeść jedną ręką – łyżką, widelcem, na patyczku, pałeczkami lub po prostu palcami. W książce tej znajdziecie smakowite przekąski, aby zaspokoić głód między posiłkami, podać zabawne fingerfood dla gości i lekkie snacki, mogące się złożyć na pełne, wystawne i wykwintne menu. Elegancki zimny bufet.
- Kanapki, smaczne sałatki, nadziewane, zawijane i inne lekkie przekąski.
- Bufet na letnie przyjęcie, piknik i różne świąteczne okazje, małe smakołyki
- Ekstra: dekoracje i nakrycie stołu
Małe kąski – wielkie wrażenie!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?