Jak rozpoznać dobre mięso i jak je dzielić? W jaki sposób oczyścić żeberka, wiązać wołowinę czy pokroić udziec jagnięcy? W czym tkwi sekret smacznego bulionu wołowego? Mnóstwo wskazówek i dobrych rad dla wszystkich, przygotowujących mięso, to wstęp do zestawu blisko stu inspirujących przepisów na najlepsze mięsne potrawy, m.in. na idealny stek, tradycyjne Osso buco, czy gotowaną na wolnym ogniu łopatkę jagnięcą. Wspaniałe poglądowe zdjęcia. Książka niezbędna w kuchennej bibliotece.
Jak piec pieczywo i najrozmaitsze ciasta, pikantne i deserowe? Kompetentny przewodnik po świecie pieczenia, dzięki któremu poznamy rodzaje i najważniejsze techniki wypieku ciasta. Książka ze zdjęciami ilustrującymi czynność po czynności, umożliwi nam przygotowanie takich rarytasów jak: kiełbaski w cieście i słodkie bułeczki z rodzynkami, chałki, chleby z suszonymi owocami lub drożdżowe, pieczone pierogi z mięsnym nadzieniem, eleganckie tarty z owocami, a nawet imponujące croquembouche.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?