KATEGORIE [rozwiń]

Alissa Hamilton

Okładka książki Pij mleko będziesz chory

39,90 zł 22,64 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Problemy z trawieniem nabiału ma coraz więcej dorosłych, a wśród niemowlaków prawdziwą plagą jest nietolerancja laktozy występującej w mleku. Dlaczego więc wciąż żywe jest przekonanie, że regularne spożywanie mleka i jego przetworów jest zdrowe, a kampanie społeczne przekonują nas, że mleko jest niezbędne w naszej diecie? Autorka książki Pij mleko, będziesz chory, Alissa Hamilton, pokazuje że mleko krowie może być nie tylko zbędne, ale wręcz szkodliwe dla zdrowia. Krytycznym okiem obserwuje przemysł mleczarski, rozprawiając się z błędnymi wyobrażeniami na temat wartości odżywczych mleka i ukazując inne, często dużo lepsze, źródła wapnia i innych minerałów, których rzekomo ma nam dostarczać tylko nabiał. Oto publikacja, która pomaga odkryć, że złe samopoczucie, powracające swędzące wysypki czy przesuszona skóra, mogą mieć źródło w spożywanych zbyt często przetworach mlecznych. - Nie daj się więcej mamić reklamom nabiału i kampaniom społecznym promujących picie mleka, dzięki poznaniu przerażającego obrazu manipulacji społeczeństwa. - Poznaj naukowe fakty i wyniki badań, które obalają mit mleka jako wartościowego, odżywczego jedzenia. - Dowiedz się, skąd tak naprawdę bierze się wartość zalecanego dziennego spożycia nabiału i dlaczego nie powinieneś tak bardzo się nią przejmować. - Naucz się eliminować przetwory mleczne ze swojej diety, zastępując je zdrowymi odpowiednikami i redukując ilość przyjmowanych z mlekiem hormonów i antybiotyków. - Wypróbuj ultraproste przepisy na zbilansowane i pyszne dania bez nabiału, dzięki którym z łatwością pożegnasz mleczny nałóg, przestaniesz czuć się zmęczony, ospały i pozbędziesz się problemów skórnych. Nie pij mleka i bądź wielki! O AUTORCE: Alissa Hamilton jest autorką książki Squeezed: What You Don't Know about Orange Juice, która zachęciła setki osób do złożenia pozwów przeciwko lobby producentów soku pomarańczowego w Stanach Zjednoczonych. Absolwentka Uniwersytetu Yale bardzo szybko stała się autorytetem w kwestii przetwarzania żywności i marketingu stosowanego przez firmy, które sprzedają tzw. „junk food” (śmieciowe jedzenie). Hamilton publikuje swoje odważne teksty i naukowe analizy w największych wydawnictwach i czasopismach akademickich, wykładała na TEDx, Cambridge, była gościem Dr Oz Show i ABC World News, a na jej opinie powoływano się m.in. w The Guardian, The Atlantic, NewYorker.com, New York Post, Los Angeles Times, Boston Globe.
  • Poprzednia

    • 1
  • Następna

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj