KATEGORIE [rozwiń]
Okładka książki Leczenie bólów migrenowych

45,01 zł 32,25 zł


Niniejsza książka da początek nowym metodom leczenia. Jej autor, Klaus Strackharn, zapewniając, iż migrena może być uleczalna, podaje oryginalny model rozwoju i powstawania tej choroby, oparty na badaniach naukowych i praktyce klinicznej. Największym atutem tego poradnika jest to, iż został opracowany w przystępny sposób ? dzięki licznym przykładom i ilustracjom stają się zrozumiałe nawet bardzo skomplikowane zagadnienia. Publikacja ta ukazuje możliwości praktycznego wykorzystania odkrycia w leczeniu oraz profilaktyce migren. Jej część stanowią autentyczne historie ludzi nękanych przez migreny, których udało się całkowicie wyleczyć nowatorską metodą Klausa Strackharna, polegającą na podawaniu środka znieczulającego w okolice struktur szyjnego i piersiowego odcinka kręgosłupa. Książkę polecamy wszystkim, którym przyszło kiedykolwiek zmagać się z migreną, a także członkom ich rodzin i opiekunom. Znajdą tu oni cenne informacje, jak wystrzegać się ataków choroby i jak z nią walczyć. Do lektury zachęcamy też lekarzy i studentów medycyny. Może dać ona początek nowym badaniom w zakresie patofizjologii bólów głowy.
Okładka książki Kuchnia diabetyków wyd. IV

27,00 zł 19,01 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Cukrzyca – choroba cywilizacyjna – dotyka coraz więcej osób, zarówno młodych, jak i starszych. To cena, jaką płacimy za coraz wyższy poziom życia. Jej rozwojowi sprzyjają podstawowe błędy żywieniowe, siedzący tryb życia, nerwowość. Co powinniśmy wiedzieć na temat tego schorzenia, czy i w jaki sposób można zapobiegać cukrzycy oraz jaką rolę w tej chorobie odgrywa dieta? Tym zagadnieniom poświęcona jest niniejsza książka. Jej autorka – Barbara Jakimowicz-Klein chce pomóc osobom chorym zrozumieć istotę cukrzycy i przeciwdziałać jej skutkom. Przede wszystkim jednak skupia się na diecie jako ważnym składniku terapii. Żywienie człowieka chorego musi bowiem zapewnić mu nieskrępowany rozwój organizmu, możność wykonywania pracy, a także dobre samopoczucie. W Kuchni diabetyków znajdą zatem Państwo najnowsze zalecenia dotyczące właściwego odżywiania się w cukrzycy oraz przepisy na potrawy dozwolone w diecie cukrzycowej, zarówno receptury na dania proste, jak i na bardziej wykwintne – wszystkie i smaczne, i zdrowe. Z pewnością warto zajrzeć do tego poradnika! FRAGMENT KSIĄŻKI: Dieta jest podstawowym i najistotniejszym czynnikiem w leczeniu cukrzycy. W sytuacji, gdy choroba zostanie wykryta bardzo wcześnie, przez pewien czas może być nawet jedyna forma leczenia. Leczenie dietetyczne cukrzycy, w przeciwieństwie do farmakologicznego prowadzonego za pomocą leków, ma bardzo długa historię. Wzmianki o przepisach dietetycznych zalecanych chorym w tzw. wielomoczu (tak niegdyś nazywano cukrzycę) znaleziono w papirusach egipskich pochodzących z 1500 roku p.n.e. W XVIII i XIX wieku nastąpił intensywny rozwój leczenia dietetycznego. Zaczęto stosować różnego rodzaju diety przeciwcu-krzycowe, oparte głównie na węglowodanach złożonych (skrobiowych), jak dieta ryżowa, owsiankowa, zbożowa i inne, diety z ograniczeniem liczby kalorii, wysokobiałkowe, mleczne itd. Wszystkie te diety do czasu odkrycia insuliny, tj. do 1921 roku, były właściwie jedynym sposobem leczenia chorych na cukrzycę. Wprowadzenie do leczenia cukrzycy insuliny, a potem leków doustnych, spowodowało pewne zmiany w żywieniu diabetyków i pozwoliło zbliżyć dietę cukrzycową do sposobu żywienia ludzi zdrowych. Dzisiaj uważa się, że odżywianie człowieka chorego musi zapewnić mu nieskrępowany rozwój organizmu, możność wykonywania pracy, a także dobre samopoczucie. Żywienie chorych na cukrzycę rozpatruje się pod kątem kaloryczności dziennego pożywienia, składu jakościowego diety oraz rozkładu posiłków w ciągu dnia.
Okładka książki Samoleczenie aloesem

19,50 zł 17,04 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

O wszechstronnym działaniu ziół nie trzeba nikogo przekonywać. Któż z nas w chwilach kryzysowych nie pił mięty czy nie płukał włosów w korze dębowej? A herbatka malinowa i okłady z babki lancetowatej?! W prezentowanej książce Teresa Stąpór omawia cudowne właściwości lecznicze tak powszechnie przecież znanego aloesu. Czyni to w sposób nader sugestywny, z doskonałą znajomością tematu, szczyptą humoru, tudzież astrologii (horoskop zielarski). Podając rozmaite przepisy na od wieków sprawdzone maści, napary i winka – stosowane zarówno przez buddyjskich mnichów, jak i europejskich terapeutów – uświadamia, że moc lecznicza tej rośliny, możliwości jej wykorzystania są ogromne. Nie ulega zatem wątpliwości, że warto przyjrzeć się skarbom, które ozdabiają nasze okna!
Okładka książki Ziołolecznictwo dla Seniora

29,00 zł 19,13 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Nie możemy, niestety, zatrzymać czasu, który dla każdego jest nieubłagany i prowadzi nieuchronnie do starości. Starość jest jednak różna. Można być ?starym? z fizycznymi i psychicznymi objawami starości nawet w niezbyt podeszłym wieku, a można też w tych samych latach czuć się silnym, zdrowym, sprawnym i zachować ładny wygląd. Książka ta spełnia rolę praktycznego informatora o właściwościach leczniczych ziół oraz sposobach ich przygotowania. Przeznaczona jest dla dojrzałych czytelników, którym może pomóc skutecznie zadbać o zdrowie i urodę.
  • Poprzednia

    • 1
  • Następna

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj