Do tego działu zapraszamy wszystkich czytelników bo zdrowie ważne jest dla każdego z nas. Polecamy szeroki wachlarz publikacji, poradników, podręczników znanych autorów, którzy cenią sobie zdrowy styl życia i dbają o siebie. Proponujemy mnóstwo poradników i książek kulinarnych, z których dowiemy się jak przygotować smaczne i zdrowe posiłki, pełne zdrowych warzyw i błonnika. Dowiemy się jak prawidłowo się odżywiać z zachowaniem zasad zdrowej diety. Porady naturoterapeutów, różne terapie, diety, ćwiczenia oraz system leczenia dietą bezśluzową, ogólnie szkoła zdrowia. Diety oczysczające, głodówki, posty i diety surowe, warzywne, sokoterapie. Znani i cenieni autorzy zdrowotnych książek: Mariusz Budrowski i Agnieszka Juncewicz, Hulda Clark, Matthias Rath, Magdalena makarowska, Arnold Ehret, Anna Ciesielska, Michał Tombak, Walter Last, Borys |Bołotow, Iwan Nieumywakin, Andreas Moritz i wielu innych.
Obowiązkowa pozycja w biblioteczce przyszłych przedstawicieli profesji medycznych! Przejrzyste opisy poszczególnych układów ciała człowieka, a także liczne ilustracje, ciekawostki i ćwiczenia zachęcają do nauki i zgłębiania fachowej wiedzy.
Zarys anatomii człowieka autorstwa Małgorzaty Bujnowskiej jest jedną z publikacji przygotowanych na potrzeby uczniów i słuchaczy szkół policealnych przez Wydawnictwo Centrum Rozwoju Edukacji EDICON. Autorka Zarysu anatomii, pracownik naukowy mający na co dzień styczność ze słuchaczami szkoły TEB Edukacja w Legnicy, dołożyła starań, aby spośród rozległej i niełatwej wiedzy z zakresu nauczanego przedmiotu wybrać materiał elementarny, praktycznie wspierający kształcenie przyszłych adeptów zawodów medycznych na poziomie szkół policealnych.
Wychodząc od podstawowych zagadnień związanych z budową i funkcjonowaniem komórki, płynnie przechodzi do omówienia bardziej złożonych struktur organizmu ludzkiego i dedykuje kolejne rozdziały analizie konkretnych narządów oraz układów: szkieletowego, mięśniowego, pokarmowego, oddechowego, krwionośnego, rozrodczego, wydalniczego itd. Przystępny język oraz przejrzyste ilustracje, a także liczne ciekawostki, to niewątpliwe atuty publikacji, które czynią ją interesującą również dla szerokiego grona czytelników.
Mocne strony:
- autorka jest doktorem nauk medycznych, wykładowcą na uczelni wyższej oraz nauczycielem w szkole policealnej,
- przystępny język kierowany do słuchaczy szkół policealnych,
- ponad 150 rycin z dokładnym opisami,
- bibliografia wskazująca na źródła (wydanie II),
- pytania kontrolne i testy kontrolne (z kluczami odpowiedzi) po każdym rozdziale,
- przejrzysta struktura tekstu (tytuły podrozdziałów wysunięte na zewnętrzny margines lub wyróżnione przez różne wielkości i kolory czcionki)
- miejsca na notatki – pozwalają na zapisanie ważnych informacji, ułatwiają przyswajanie wiedzy,
- dodatkowe informacje ujęte w formie ciekawostek; wyróżnione graficznie z głównego tekstu,
- budowa poszczególnych układów ludzkiego ciała omówiona w ramach oddzielnych rozdziałów,
- wybrane treści dedykowane takim kierunkom jak: opiekun medyczny, technik masażysta, asystentka stomatologiczna, higienistka stomatologiczna, technik dentystyczny i technik usług kosmetycznych; wyróżnione w tekście.
Równie ważnym, jak staranie się o możliwie najwyższy dochód z pasieki jest bez wątpienia najkorzystniejsze znalezienie odbiorcy i spieniężenie jej produktów (miodu, kitu pszczelego, wosku, pyłku, itp.). Troska o to jest w dzisiejszych czasach tym większa, że produkcja miodu spada.Podniesienie zysku z pasieki wiąże się ze sprzedażą jej produktów w formie najbardziej przetworzonej. Książka ta, będąca reprintem podręcznika Miodosytnictwa dr. T. Ciesielskiego, w znakomity sposób przybliża współczesnemu hodowcy pszczół tradycyjne, od staropolskich, po przedwojenne metody przerabiania miodu na trunki - w tym miody sycone, miody owocowe, a także wina. Szczególnie wyborne wina owocowo-miodowe i wina musujące. W książce znajdują się także receptury przygotowania i produkcji piwa na bazie miodu - w tym wspaniałego piwa jałowcowego.Autor Miodosytnictwa pisze:Dla nas, Polaków, nasz kraju z dawien dawna ma sławę Ojczyzny obfitującej w najlepsze miody. Hodowcy pszczół, pasiek, i dawniej i dzisiaj swoje sposoby produkcji przekazują rodom rodzinnym z pokolenia na pokolenie. Po dziś dzień stare miody polskie i ich przetwory eksportowane są na cały świat.Zapraszam do lektury nie tylko hodowców pasiek, ale i pasjonatów dbałości o zdrowie oraz miłośników miodu i produktów naturalnych z niego, którymi niejeden gospodarz czy pani domu może zaskoczyć domowników i gości.
Alfred Hamburger - naczelnik śląskiego oddziału Towarzystwa Gimnastycznego "Sokół" był gorącym propagatorem wychowania fizycznego wśród dzieci i młodzieży. Był nauczycielem WF-u i uprawiał m. in. zapasy, sporty siłowe i gimnastykę.
W niniejszej publikacji znajdziemy:
- Gry ruchowe;
- Ćwiczenia na drabinie i na kółkach;
- Wskazówki do gimnastyki wychowawczej dla użytku nauczycieli;
- Ćwiczenia z oporem współćwiczących;
- Wzory igrzysk i piramid wolnych
Szczyty Tre Cime di Lavaredo, jezioro Lago di Braies i północno-zachodnie ściany masywu Olde są chyba najlepiej znanymi symbolami północnej części Dolomitów i prawdziwymi ikonami tych wyjątkowych, cudownych gór.W tym rozległym rejonie górskim, rozciągającym się między miejscowościami Bressanone a Auronzo, na wytrawnych turystów górskich, a także tych, o mniejszym doświadczeniu, czekają emocje dostarczane przez via ferraty.Trasy o wszystkich poziomach trudności zabiorą cię w podróż w różnorodne krajobrazy. Ferraty i ścieżki wyposażone w sztuczne ułatwienia i elementy służące do asekuracji są nie tylko sposobem na zbliżenie się do urwistych ścian, strzelistych turni i okazałych, potężnych szczytów, ale też często podróżą w czasie, prowadzącą wojskowymi drogami i traktami z okresu pierwszej wojny światowej.Nie zapominajmy o możliwościach łączenia szlaków, pozwalających na wielogodzinny lub wielodniowy pobyt w tym czarującym mikroświecie zawieszonym między skałami a niebem.Andrea Greci
Piąty parametr życiowy po częstotliwości oddechów, częstotliwości uderzeń serca, wartości temperatury ciała i ciśnienia krwi, który wymaga oceny w badaniu klinicznym to ból. Co parę miesięcy pojawia się jakiś nowy element dotyczący rozpoznawania i leczenia bólu: nowa skala jego oceny, nowa postać leku, a nawet nowe substancje lecznicze potencjalnie pomocne w jego
zwalczaniu. Podręcznik Doktora Gamby podsumowuje wszystkie te aktualne informacje i podpowiada, które z nich znajdują rzeczywiste zastosowanie w praktyce klinicznej. Jego wersja oryginalna ukazała się w 2020 r., a więc uwzględnia już dane dotyczące grapiprantu, przeciwciał przeciwko czynnikowi wzrostu nerwów (NGF), kwasu zoledronowego, kannabinodiów i innych,
nowych metod leczenia bólu, w tym również techniki niefarmakologiczne, takie jak akupunktura.
Autor jest lekarzem weterynarii na co dzień pracującym z pacjentami internistycznymi, chirurgicznymi, ortopedycznymi, neurologicznymi, onkologicznymi, stąd zna trudności związane z zapewnieniem cierpiącym zwierzętom komfortu życia. Ten podręcznik to nie tylko zbiór informacji naukowych, ale przede wszystkim własne spostrzeżenia i doświadczenie, czyli to, co z punktu
lekarza praktyka przedstawia największą wartość i zwykle zostaje szybko docenione przez czytelników.
dr n. wet. Magdalena Kalwas-Śliwińska
Technik weterynarii powinien być osobą wrażliwą na krzywdę oraz cierpienie zwierząt, cechować się empatią oraz mieć świadomość, że znaczna część jego pracy to praca z ludźmi. Zawód ten wpisuje się w dziedzinę nauk medycznych i rozwija się bardzo dynamicznie, wymaga więc ustawicznego dokształcania. Z tego powodu technik weterynarii powinien dążyć do poszerzania wiedzy i doskonalenia swoich umiejętności, a niniejszy podręcznik jest do tego idealnym narzędziem. W zrozumiały sposób przedstawia procedury kliniczne, laboratoryjne i radiograficzne, które powinny być stosowane w lecznicach małych i dużych zwierząt. Dużo uwagi poświęcono relacjom z opiekunami zwierząt i kwestiom behawioryzmu. Nie zabrakło również rozdziału o anatomii i fizjologii. Dodatkową wartością są rozdziały traktujące o pielęgnacji i hodowli dużych zwierząt, zwierząt egzotycznych oraz drobiu.
Cała książka utrzymana jest w konwencji przekazywania wiedzy praktycznej, która będzie stosowana na co dzień, a zaktualizowana treść odzwierciedla najnowsze postępy w procedurach opieki weterynaryjnej.
Cieszę się, że mogłem przyczynić się do wydania tego podręcznika, ponieważ dotychczas nie było takiej pozycji na polskim rynku. Mam nadzieję, że Technik weterynarii. Praktyka kliniczna stanie się pozycją obowiązkową na liście podręczników polecanych w szkołach kształcących techników weterynarii.
Monografia Pierwsza pomoc w stanach zagrożenia życia i zdrowia, skierowana do wszystkich, którzy pragną zdobyć umiejętności postępowania w ramach pierwszej pomocy, jest wartościową pracą poglądową napisaną w sposób przejrzysty, spójny, na podstawie aktualnego stanu wiedzy.
Praca ta spełnia wszystkie kryteria zawarte w Rozporządzeniu MNiSW z 22 lutego 2019 r. i może stanowić istotne wsparcie w nauczaniu pierwszej pomocy. W przystępnej i skondensowanej formie przedstawia schematy i algorytmy postępowania w sytuacjach zagrożenia życia, zgodne z aktualnymi wytycznymi ERC.
Wartością dodaną podręcznika są liczne fotografie, które wzbogacają merytorycznie w szczególności rozdziały poświęcone resuscytacji krążeniowo-oddechowej dorosłych, niemowląt i dzieci, co sprawia, że lektura jest przystępna, a treść łatwa do zapamiętania.
Publikacja zawiera informacje przydatne w codziennej praktyce każdego ratownika medycznego. Polecamy ją wszystkim, którzy pragną usystematyzować swoją wiedzę w tej dziedzinie.
Neuroplastyczność mózgu - najnowsze odkrycia dotyczące zdrowia mózguNowa nauka o neuroplastyczności obala powszechnie panującą teorię niezmiennego mózgu. Jeszcze niedawno wierzono, że wydajność ludzkiego mózgu jest stała, aż do momentu rozpoczęcia długiego procesu neurodegeneracji. Dotychczasowa teoria wyrokowała, że ludzie, urodzeni z uszkodzonym mózgiem będą ograniczeni lub niesprawni przez całe życie. Jednak według ostatnich badań dotyczących zdrowia i funkcjonowania mózgu, mózg regeneruje się sam. Neuroplastyczność mózgu to umiejętność tworzenia nowych połączeń pomiędzy neuronami, która zmienia strukturę mózgu. Dzięki temu mózg może prawidłowo funkcjonować, gdy jego część ulegnie uszkodzeniu w skutek udaru lub choroby Alzhaimera czy Parkinsona.Nowatorskie techniki dla zdrowia mózgu oparte na neuroplastycznościAutor, wielokrotnie nagradzany pisarz, psychiatra i psychoanalityk, poświęcił się odkrywaniu tajemnicy neuroplastyczności. W tej książce opisuje niekonwencjonalne metody leczenia chorób i urazów mózgu. Zebrał w niej rewolucyjne wyniki badań, które uzyskał od wybitnych naukowców z całego świata. Przedstawia różnorodne techniki regeneracji mózgu oraz ćwiczeń, a także ich spektakularne działanie. Książka oprócz wyników badań zawiera również niesamowicie inspirujące historie ludzi, których życie całkowicie zmieniło się dzięki nowatorskim technikom bazującym na neuroplastyczności mózgu.Popraw pamięć, odzyskaj sprawność po udarze wykorzystując neuroplastyczność mózguW tej publikacji znajdziesz sposoby na poprawę pamięci i osiąganie lepszych wyników w nauce i pracy. Wykorzystasz sprawdzone metody, które wyeliminowały zaburzenia uczenia się i wpłynęły na wzrost IQ u badanych osób. Poznasz dowody na to, że możliwe jest wyostrzenie pamięci osiemdziesięciolatków do tego stopnia, że komfort ich życia poprawi się do poziomu z czasu, gdy mieli pięćdziesiąt pięć lat. Wykorzystanie neuroplastyczności mózgu umożliwia odzyskanie wzroku nawet u ludzi niewidomych od urodzenia oraz odzyskanie słuchu u osób, które nigdy wcześniej nie słyszały. Uzyskasz potwierdzenie, że możliwa jest regeneracja mózgów uszkodzonych np. w skutek udaru. Dowiesz się w jaki sposób zregenerować swój mózg, by uleczyć obsesje, traumy i ataki paniki. Udowodniono również, że neuroplastyczność mózgu zapobiega rozwojowi chorób neurodegeneracyjnych, jak choroba Alzheimera czy Parkinsona.Zwiększ potencjał swojego mózgu
Chcesz zaskoczyć gości niebanalnymi zestawieniami warzyw i dodatków? Podaj jedną z naszych wyjątkowych sałatek. A może chcesz mieć dietetyczne posiłki do pracy? Lub pyszne dania obiadowe, które można wykonać w kilka minut? Sałatki to idealna przystawka, samodzielne danie, popołudniowa przekąska lub zdrowe śniadanie. To najlepszy wybór dla wegetarian, bezglutenowców, osób ceniących lekkostrawną dietę. Sprawdź to! Nagrodą jest zdrowie.
Skuteczne porady dotyczące żywienia, aktywności fizycznej, pielęgnacji urody... Propozycje zdrowych i zbilansowanych diet, stosowanie ograniczeń związanych z problemami zdrowotnymi, różne rodzaje treningów... Domowe metody i sposoby na poprawę naszego wyglądu oraz dobrego samopoczucia.
"Elżbieta i Piotr Kasperaszek pływają po wodach Grecji od prawie 30 lat i zasłużenie zyskali status ekspertów w sprawach żeglowania po tych akwenach. Ich książka Grecja. Najlepsze trasy dla żeglarzy ukazała się w roku 2014 i była pierwszą tego typu pozycją napisaną w języku polskim i przez polskich żeglarzy. Wysoki poziom merytoryczny tego przewodnika został dostrzeżony nie tylko przez żeglarzy. Książka otrzymała dwie prestiżowe nagrody: Nagrodę redakcji Żagli im. Leonida Teligi oraz Nagrodę Magellana „Magazynu literackiego KSIĄŻKI” w konkursie „Najlepsze publikacje turystyczne roku 2015”. W przewodniku Grecja. Najlepsze trasy dla żeglarzy, którego drugie wydanie zostało uaktualnione i rozszerzone, przedstawiono propozycje 39 najciekawszych tras żeglarskich, na bazie których można stworzyć nieskończenie wiele kombinacji. Przewodnik zawiera bardzo dużo praktycznych informacji o żeglowaniu po wodach greckich, o opłatach i niezbędnych dokumentach, o czarterowaniu, pogodzie, zdrowiu i bezpieczeństwie. Dowiemy się także jak dotrzeć do Grecji i jak po niej podróżować, ale także gdzie dobrze zjeść. To doskonała pozycja dla żeglarzy, którzy planują swój pierwszy rejs w Grecji, ale również dla tych, którzy chcieliby poszerzyć swoją wiedzę. Dodatkowym atutem przewodnika jest część, która przedstawia 300 najciekawszych greckich portów i zatok, 270 map wysp i planów portów oraz prawie 300 zdjęć, które doskonale uzupełniają najbardziej aktualne opisy."
Dzięki książce Podstawy szkolenia psa będziesz miał okazję zastosować METODY POZYTYWNEGO TRENINGU do zbudowania radosnej relacji ze swoim psem, który będzie chętnym partnerem w procesie szkolenia. Duch zaufania i współpracy powstały w wyniku tego szkolenia pozostanie na całe życie.Naucz psa PODSTAWOWYCH KOMEND, takich jak chodź, na miejsce czy zostaw. Dowiedz się, jak radzić sobie z codziennymi problemami, jak spacerować z psem, żeby się nie szarpał (strona 80), jak wyznaczyć psu granice, których przekraczać mu nie wolno (strona 72), jak nauczyć go szacunku do dzieci i innych członków rodziny (strony 30 i 32).Dowiedz się, jak radzić sobie z psim LĘKIEM I AGRESJĄ wykorzystując metody przeciwwarunkowania i pozytywnego przekierowania.KYRA SUNDANCE jest światowej sławy treserką, uczestniczką wielu widowisk z udziałem psów oraz autorką licznych bestselerów. W swoich książkach, wydanych w nakładzie ponad miliona egzemplarzy, prezentuje proste i skuteczne metody szkoleniowe. Zajmuje się zawodowo tresowaniem psów do filmów, jest prezesem organizacji Do More With Your Dog! oraz członkiem zarządu Trick Dog Expo.
"Koń na Podlasiu" to pierwszy album wydany po śmierci wybitnego artysty Wiktora Wołkowa, z przygotowanych przez niego zdjęć do tego wydania.Był jednym z najbardziej znanych na całym świecie polskich fotografików, specjalizujący się w fotografii pejzażu i przyrody Polski północno-wschodniej.
„Koń na Podlasiu" to album o świecie, którego już nie ma. Przez niemal pół wieku Wiktor Wołkow fotografował podlaskie konie. Powstała z tego przepiękna, magiczna opowieść o jednym z najbliższych przyjaciół człowieka, dzielącym nasz, ludzki los od tysięcy lat.
Album wstępem opatrzył Andrzej Strumiłło, związany z Podlasiem malarz, rzeźbiarz i grafik, który przygotował także projekt graficzny albumu.
Przewodnik po najważniejszych technikach obróbki drewna – od cięcia i kształtowania, przez łączenie elementów, aż po wykańczanie. Autor omawia także techniki specjalistyczne, takie jak: fornirowanie, rzeźbienie w drewnie, toczenie i intarsja. ¦ Nauczysz się precyzyjnie posługiwać narzędziami z napędem, a także podstawowymi narzędziami ręcznymi. ¦ Z zaprezentowanych propozycji wybierzesz coś dla siebie – prosty mebel lub przedmiot dekoracyjny, ze spisem elementów do wycięcia oraz instrukcją dotyczącą wykonania, by przećwiczyć różne techniki. ¦ Galeria dzieł zawodowych stolarzy będzie inspiracją do pogłębiania wiedzy o obróbce drewna.
Mokra robota"" to druga część wydanej w 2014 roku bestsellerowej książki ""Zbrodnia i wina"" - przewodnika po kilkunastu regionach winiarskich świata, w którym każda kolejna opowieść o apelacjach, odmianach i winiarzach rozpoczyna się od autentycznej historii kryminalnej. W tym tomie wśród bohaterów winiarskich skandali znajdą się: Ludwig van Beethoven, Grigorij Rasputin, Angelina Jolie z Bradem Pittem czy też aktualny prezydent Chile, zaś autor zabierze czytelników w podróż do m.in. takich winnych krain jak Sycylia, Grecja, Australia, Kalifornia czy Prowansja.
Poznaj wino od każdej strony. Paweł Gąsiorek to podróżnik, koneser, sędziaw międzynarodowych konkursach winiarskich, ale przede wszystkim jeden z twórcówkultury wina w Polsce.69 rozważań o winie pełnych anegdot z podróży po całymświecie oraz felietonowego humoru, napisanych z talentem prawdziwegogawędziarza.25 lat doświadczenia na 304 stronach. Zwiedzaj świat wina jednymz niewielu w Polsce specjalistów, którzy próbowali najlepszych i najdroższychwin świata.
Przewodnik po świecie dobrej kuchni, jak i dobrych win. Autor, przytaczając setki przykładów udanych zestawień udowadnia, że mariaż wina z jedzeniem wnosi do naszego życia zupełnie nową jakość. Menu z winami dobranymi do 25 tematycznych kolacji i jednego śniadania tworzą praktyczny zbiór gotowych do użycia pomysłów na idealne przyjęcie, romantyczną randkę albo rodzinny obiad oczywiście z winem. Do każdego dania autor proponuje jedno lub więcej rodzajów win a swoje wybory szczegółowo uzasadnia, dzieląc się z czytelnikami wiedzą opartą na ponad dwudziestoletnim doświadczeniu w układaniu idealnych menu. Dlaczego słone sery lubią słodkie tokaje a taniczne cabernety steki? Jak używać przypraw, by dostosować danie do wina? Czym należy popijać jajko, śledzia i czekoladę? Wiele praktycznych wskazówek i porad, inspirujące opowieści kulinarne z całego świata i najlepsze wina dostępne na polskim rynku do wyboru.
Czym jest współczesna kuchnia polska? Czy to schabowy z ziemniakami,pierogi ruskie i kapusta? Nie! To wyjątkowe, choć często proste daniapowstające w zgodzie z ideą slow food.Wyrusz w niezwykłą podróż przez urzekające wioski i malownicze zakątki,które odkryjesz dziękiKULINARNEMU PRZEWODNIKOWI NATALII SOSIN-KROSNOWSKIEJ.Poznaj wspaniałe smaki i lokalne produkty, które trafiają prosto z ogrodu nastół.Dowiedz się, jak doprawić tradycyjne dania szczyptą nowoczesności.Wegański smalec z fasoliPasztet z amarantusa ze śliwkamiOmlet z kiszoną kapustą, olejem szczypiorkowym i miodemPoliczek wołowy na pure chrzanowym z piklowanymi burakamiTartaczna zupa rybnaDeser z ogórka z pistacjamiDomowy cydrto tylko część z potraw, których twórcy czerpią z polskiego dziedzictwakulinarnego.Natalia Sosin-Krosnowska spośród stu agroturystyk, które odwiedziła,podróżując po Polsce, wybrała dwadzieścia. Ich właściciele zapraszają nas dowspólnego stołu, opowiadają o tym, kim są, jak odnaleźli swoje miejsce naZiemi, dlaczego wybrali życie na wsi, jak wyglądała ich kulinarna droga, co ichinspiruje i dlaczego goszczenie i karmienie ludzi sprawia im takąprzyjemność.Niektórzy z jej rozmówców to weganie, inni specjalizują się w daniachmięsnych, gotowaniu dla osób z wykluczeniami dietetycznymi lub w tworzeniu dańz wykorzystaniem kwiatów i chwastów. Co ich łączy? Pasja, dbałość o jakośćproduktów i otwartość na drugiego człowieka.W tych doświadczeniach miłości i troski zawarta jest magiasmaku.
Dawał pokaz na nowojorskim Times Square, w Madison Square Garden sprowokował rozróbę, jakiej świat boksu nie widział, gościł w talk show Conana O'Briena, a na planie filmowym mógł się bić z Richardem Gere'em. Po ringowych wojnach z Riddickiem Bowe'em został gwiazdą pierwszej wielkości w USA, w Polsce od paru lat będąc... ściganym listem gończym po nocnej awanturze we Włocławku. Śpiewał o nim Kazik Staszewski, publika śmiała się do rozpuku w trakcie skeczu Marcina Dańca o jego walce z Lennoksem Lewisem, a wszystkim zapadło w pamięć zdjęcie, na którym potężny bokser ściska rękę prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego.Jak to się stało, że Andrzej Gołota został jedną z dwóch najbardziej kultowych postaci polskiego sportu po upadku komuny? Jakim był człowiekiem i dlaczego kleili się do niego podejrzani ludzie? Komu zawdzięcza niesamowity rozwój sportowy, który pozwolił mu zostać olimpijskim atletą, zdobyć medal w Seulu, a w 1996 roku z łatwością obijać wielkiego Bowe'a? Dlaczego walił go poniżej pasa i co działo się z nim godziny, minuty przed walką życia z Lewisem?Niepokonany w 28 walkach to 25 wywiadów na 25-lecie niezapomnianych bitew Gołota Bowe w Nowym Jorku i Atlantic City. Oddajemy głos sławom boksu, rywalom Andrew i jego szkoleniowcom, wybitnym dziennikarzom, naocznym świadkom najważniejszych chwil w pierwszych 16 latach jego kariery. A także menedżerowi i trenerowi Bowe'a, którzy pierwszy raz tak otwarcie mówią o bolączkach ich pięściarza. Riddick po dramatycznych starciach z Gołotą zawiesił rękawice na kołku, a przecież niedługo przedtem znokautował Evandera Holyfielda...Kulisy wielkiego boksu amatorskiego i zawodowego, ogromne emocje, anegdoty, nieznane fakty to wszystko w opowieściach takich ludzi, jak: Lennox Lewis, Dariusz Michalczewski, Aleksander Kwaśniewski, Kazik Staszewski, Marcin Daniec, Janusz Pindera, Ronnie Shields, Teddy Atlas, Ziggy Rozalski, Danell Nicholson, Ray Mercer, Sam Colonna oraz wielu innych.
Krótkie wykłady Genetyka, wydanie czwarte, to publikacja dla studentów poszukujących zwięzłego wprowadzenia do tematu lub podręcznika do nauki do wykorzystania przed egzaminami. Każdy temat zaczyna się od podsumowania podstawowych faktów - listy kontrolnej powtórki - po którym następuje opis tematu, który koncentruje się na podstawowych informacjach, z jasnymi, prostymi diagramami, które są łatwe do zrozumienia i przypomnienia.Krótkie wykłady Genetyka obejmuje tematy takie jak:Genetyka molekularnaOrganizacja genomuMechanizmy dziedziczeniaGenetyka populacyjna i ewolucjaTechnologia DNAGenetyka człowiekaZastosowania genetyki
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?