Pośród rozmaitych periodyków kalendarzowych „Dziennik Zdrowia” zajmuje szczególne miejsce, jest bowiem nie tylko kalendarzem, ale przede wszystkim dobrym kompendium praktycznej wiedzy o przyrodzie i jej dobrodziejstwach dla człowieka. Znajdziemy w nim nie tylko sposoby samodzielnego sporządzania z ziół, warzyw i owoców naparów, nalewek, kremów czy też maseczek, ale także zasady ich stosowania przy określonych dolegliwościach. Zastosowany przez autora podział na części pozwoli czytelnikom łatwiej poruszać się w temacie: • HOROSKOP – tegoroczny horoskop dotyczy głównie sekretów alkowy związanych z poszczególnymi znakami zodiaku. • DOMOWE LEKI – przydatne receptury na nalewki, napary, odwary, płukanki itd. oraz wskazówki, jak bezpiecznie korzystać z domowej apteczki. • PORADY NA RÓŻNE KŁOPOTY I DOLEGLIWOŚCI – ta część dziennika zawiera wskazówki, jak skutecznie uchronić się i jak postępować w przypadku m.in. świątecznego obżarstwa, choroby lokomocyjnej, meteoropatii czy odmrożeń. • KOSMETYKI NATURALNE – receptury na maseczki, kremy, odżywki i inne specyfiki, które warto zastosować przy defektach urody lub w celu ich uniknięcia. • PRZYPRAWY – to przepisy z wykorzystaniem przypraw wspomagających zdrowie, powszechnie znanych i tych mniej popularnych. • SOKI Z OWOCÓW – zawarte w nich bogactwo witamin, minerałów i innych związków chemicznych nie tylko dodaje smaków, wzmacnia również ich siłę leczniczą. „Dziennik Zdrowia” nie tylko wzbogaci domową biblioteczkę, ale również może być doskonałym prezentem dla najbliższych i przyjaciół.
Nowa edycja popularnego poradnika zbudowanego w oparciu o kalendarium na rok 2017. Autor przedstawia w nim lecznicze właściwości ziół i przypraw warzywnych, owoców, soków owocowych i warzywnych, miodu i mleczka pszczelego. Następnie podaje przykłady zastosowania poszczególnych produktów przy leczeniu różnego rodzaju schorzeń i dolegliwości. Zamieszcza też przepisy na syropy, olejki, napary, herbatki czy płukanki pomocne m.in. przy przeziębieniach, migrenie, bólach stawów i mięśni, nadciśnieniu, problemach trawiennych, nerwicach, schorzeniach skóry, dróg moczowych i układu oddechowego.
Nowa edycja popularnego poradnika zbudowanego w oparciu o kalendarium na rok 2016. Autor przedstawia w nim lecznicze właściwości ziół i przypraw warzywnych, owoców, soków owocowych i warzywnych, miodu i mleczka pszczelego. Następnie podaje przykłady zastosowania poszczególnych produktów przy leczeniu różnego rodzaju schorzeń i dolegliwości. Zamieszcza też przepisy na syropy, olejki, napary, herbatki czy płukanki pomocne m.in. przy przeziębieniach, migrenie, bólach stawów i mięśni, nadciśnieniu, problemach trawiennych, nerwicach, schorzeniach skóry, dróg moczowych i układu oddechowego.
Regularne spożywanie świeżego soku z agrestu przyczynia się do zmniejszenia otyłości, zaś sok z aronii należy pić przy miażdżycy, nadciśnieniu i zaburzeniach systemu nerwowego. Jabłka myją zęby, a cebula jest jednym z najskuteczniejszych leków naturalnych, szczególnie polecanym dzieciom w przypadku wszelkich infekcji dróg oddechowych, gardła, migdałków i oskrzeli. "Soki na zdrowie" to kompendium wiedzy, ukazujące cenne właściwości owocowych i warzywnych soków na organizm człowieka oraz dostarczające rzetelnych informacji na temat, kiedy najskuteczniej je spożywać i w jakiej postaci. W książce zawarte są również przepisy na domowe przyrządzanie zdrowych i smacznych soków.
Książka jest zbiorem starych, sprawdzonych receptur, opartych na powszechnie dostępnych surowcach. Znajdziemy tu porady jak zaradzić chorobie, jak utrzymać dobre samopoczucie i sprawność, jak pielęgnować urodę.
Nowa edycja popularnego poradnika zbudowanego w oparciu o kalendarium na rok 2015. Autor przedstawia w nim lecznicze właściwości ziół i przypraw warzywnych, owoców, soków owocowych i warzywnych, miodu i mleczka pszczelego. Następnie podaje przykłady zastosowania poszczególnych produktów przy leczeniu różnego rodzaju schorzeń i dolegliwości. Zamieszcza też przepisy na syropy, olejki, napary, herbatki czy płukanki pomocne m.in. przy przeziębieniach, migrenie, bólach stawów i mięśni, nadciśnieniu, problemach trawiennych, nerwicach, schorzeniach skóry, dróg moczowych i układu oddechowego.
Autor przedstawia Państwu przepisy nalewek z przejrzyście podanym sposobem ich wykonania oraz stosowania.A przy tym poznajemy :- zasady przygotowania wyciągów z roślin- związki i substancje organiczne, witaminy oraz mikroelementy, jakie zawierają rośliny i zioła- podstawowe leki roślinne- zastosowanie produktów domowych do różnych dolegliwości
Książka jest doskonałym poradnikiem, encyklopedią, zbiorem przepisów na niemal wszystkie dolegliwości. Potrzebujesz zapachu sosny, siły dębu, spokoju i gościnności lipy- drzewa przyjazne - zapraszają!
Nowa edycja popularnego poradnika zbudowanego w oparciu o kalendarium na rok 2014. Autor przedstawia w nim lecznicze właściwości ziół i przypraw warzywnych, owoców, soków owocowych i warzywnych, miodu i mleczka pszczelego. Następnie podaje przykłady zastosowania poszczególnych produktów przy leczeniu różnego rodzaju schorzeń i dolegliwości. Zamieszcza też przepisy na syropy, olejki, napary, herbatki czy płukanki pomocne m.in. przy przeziębieniach, migrenie, bólach stawów i mięśni, nadciśnieniu, problemach trawiennych, nerwicach, schorzeniach skóry, dróg moczowych i układu oddechowego.
Pasikonik, Jagodzianka, Poranna rosa, Pszczółka, Łapanie niedźwiedzia... Cóż to za dziwaczny zbiór? Może bajki ...? Niezwykły koloryt, wspaniały aromat, niezapomniany smak. Dla niektórych to "niezbędnik każdego domu". I co istotne - można je mieć według własnego gustu i smaku. Jak mawiał Pawlak, sympatyczny bohater filmu "Sami swoi" - dobra nalewka w każdej domowej spiżarce być powinna - dla zdrowotności!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?