Wciąż wzrastająca liczba osób chorujących i umierających na zawał serca, chorobę wieńcową, cukrzycę i nowotwory, czyli tzw. choroby cywilizacyjne, jest przerażająca i wcale nie zmniejsza się wskutek rozwoju techniki medycznej. W jaki sposób możemy uchronić się przed chorobą? Odpowiedzią jest zmiana stylu życia, zastosowanie wskazówek, o których pisze autorka. Niniejsza książka stanowi wspaniały poradnik dla każdego, kto chce zachować zdrowie, sprawność i urodę.
Liczba zawałów serca, będących bezpośrednim następstwem choroby niedokrwiennej rośnie w przerażającym tempie z roku na rok. W ponad 90% ich przyczyną jest miażdżyca tętnic wieńcowych, spowodowana nadmiarem cholesterolu w diecie.
Co zatem należałoby uczynić, aby zahamować tę falę epidemii choroby niedokrwiennej i zawału serca? Okazuje się że najważniejszą rzeczą jest konkretna, natychmiastowa i konsekwentna zmiana nawyków w skali całego społeczeństwa.
Bez mikroorganizmów nie istnieje życie. Ludzie od tysiącleci stosują mikroorganizmy w przetwórstwie żywności. Dzięki nim żywność ma dłuższą trwałość i jest bardziej odżywcza. Jednakże nawet w obecnej dobie mikroorganizmy nie zostały wystarczająco zbadane przez naukowców. Jeszcze mniej zbadano ich współdziałanie ze sobą. Fascynujące jest to, jak często Efektywne Mikroorganizmy stanowią rozwiązanie problemów. Są dla nas również inspiracją, by patrzeć na problemy w sposób nowatorski, rozmyślać nad nimi i wypracowywać nowe rozwiązania z EM-1. Ernst Hammes i Gisela van den Höövel podają w tym podręczniku praktyczne wskazówki dotyczące stosowania Efektywnych Mikroorganizmów (EM) w domu i ogrodzie. Szczegółowe instrukcje, wskazówki, aktualne doświadczenia i kontakty dają początkującym użytkownikom wgląd w koncepcję i różnorodne możliwości zastosowania EM. Natomiast znawcy przedmiotu znajdą tu wiele nowych inspiracji do zastosowania EM w codziennym życiu.
Kiełki są źródłem energii i zdrowia. Od tysiącleci odgrywają istotną rolę w żywieniu i znajdują zastosowanie zarówno w zapobieganiu, jak i leczeniu chorób cywilizacyjnych, takich jak zawał czy nowotwór. Dzięki nim możesz się cieszyć różnorodnością świeżych warzyw przez cały rok.
Dlaczego kiełki nazwane są pokarmem życia? Nasiona zawierają niezwykle cenne substancje odżywcze, dopiero jednak w procesie kiełkowania dochodzi do wielkiej przemiany. Uaktywniane są bowiem enzymy niezbędne do wzrostu rośliny, a złożone węglowodany i białka zostają zamienione na proste. W tej formie są łatwo trawione i przyswajane przez organizm. Kiełki to prawdziwe koncentraty witamin i mikroelementów, eksplozja wzrostu i energii.
Autorka przedstawia, jak w prosty sposób hodować kiełki w domu, kupować właściwe nasiona do kiełkowania, a także jak przygotowywać zdrowe i smaczne posiłki z kiełkami ? pełne życiodajnej energii.
Nie jest to typowa książka na temat wychowania dzieci. Autorka, przelała na papier swoje doświadczenia i techniki wychowawcze, jakich nauczyła się, przeżywając swoje codzienne problemy z Bogiem. Ukazuje ona Boga jako doskonałego rodzica, który wychowuje i zmienia serca ziemskich rodziców oraz uczy ich wychowania ich własnych dzieci.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?