Dieta a choroby serca
-
Autor: Scharffenberg John A.
- ISBN: 9788387895563
- EAN: 9788387895563
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: Źródła Życia
- Format: 14.0x20.0cm
- Język: polski
- Liczba stron: 56
- Rok wydania: 2011
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
5,20złCena detaliczna: 8,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 5,20 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Liczba zawałów serca, będących bezpośrednim następstwem choroby niedokrwiennej rośnie w przerażającym tempie z roku na rok. W ponad 90% ich przyczyną jest miażdżyca tętnic wieńcowych, spowodowana nadmiarem cholesterolu w diecie.
Co zatem należałoby uczynić, aby zahamować tę falę epidemii choroby niedokrwiennej i zawału serca? Okazuje się że najważniejszą rzeczą jest konkretna, natychmiastowa i konsekwentna zmiana nawyków w skali całego społeczeństwa.