KATEGORIE [rozwiń]

Wydawnictwo WSiP

Okładka książki Obsługa klientów Podr. Prow. sprzedaży T.3 REA

52,60 zł 45,60 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 45,60 zł

Podręcznik do nauki zawodów technik handlowiec i technik księgarstwa na poziomie technikum oraz sprzedawca na poziomie szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży).Omawia szczegółowo metody prowadzenia sprzedaży. Duży nacisk kładzie na prowadzenie rozmowy sprzedażowej i cechy osobowościowe sprzedawcy. Dokładnie omawia także typy klientów. Zwraca uwagę na zasady etyki i bezpieczeństwa w pracy w sprzedaży. Wprowadza najważniejsze zagadnienia prawne związane z działalnością handlową.
Okładka książki Podst. działal. przed. hotelarskiego REA

69,90 zł 60,60 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 60,60 zł

REA - Podstawy działalności przedsiębiorstwa hotelarskiego. HotelarstwoPodręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa. Szkoły ponadgimnazjalne. Tom VPodręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji T.11 (Planowanie i realizacja usług recepcji) i T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie).Przystępnie wprowadza w podstawowe zagadnienia związane z funkcjonowaniem gospodarki wolnorynkowej.Wyjaśnia najważniejsze terminy ekonomiczne.Charakteryzuje różne rodzaje działalności gospodarczej, dzięki czemu uczeń lepiej zrozumie zagadnienia związane z hotelarstwem.Uczy czytania ze zrozumieniem ustaw i aktów prawnych.Podręcznik przygotowuje nie tylko do egzaminu zawodowego, ale także do sprawnego funkcjonowania na rynku pracy w roli pracownika i przyszłego pracodawcy. Dostarcza informacji przydatnych przy rozpoczynaniu własnej działalności gospodarczej w branży hotelarskiej.
Okładka książki Matematyka LO Poznać... 3 zb Z.P NPP w.2014 WSiP

34,52 zł 27,19 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,75 zł

Zbiór zadań jest uzupełnieniem podręcznika Matematyka. Poznać, zrozumieć. Kształcenie w zakresie podstawowym dla uczniów klasy 3. liceum i technikum. Przeznaczony jest dla tych, którzy chcą przez rozwiązywanie zadań zdobyć i utrwalić umiejętności matematyczne wymagane na egzaminie maturalnym na poziomie podstawowym.Zbiór zadań składa się z 3 rozdziałów, które odpowiadają kolejnym rozdziałom podręcznika Matematyka. Poznać, zrozumieć. Kształcenie w zakresie podstawowym dla klasy 3. W każdym z nich zadania zostały podzielone na otwarte i zamknięte. Ułożono je zgodnie z kolejnością tematów w poszczególnych rozdziałach podręcznika oraz według wzrastającego stopnia trudności. Zadania, które wykraczają poza podstawę programową, oznaczono paskiem na marginesie. W rozdziale 3. zostały zamieszczone 2 przykładowe arkusze maturalne z zakresu podstawowego.W zbiorze, poza typowymi zadaniami dla zakresu podstawowego, znajdują się zadania trudniejsze, oznaczone gwiazdką. Na końcu zbioru zamieszczono odpowiedzi do prawie wszystkich zadań, a do wielu trudniejszych dołączono krótkie wskazówki.
Okładka książki Technologie prod. cukierniczej. tom II cz.2 REA

64,80 zł 56,18 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 56,18 zł

Podręcznik do nauki zawodów technik technologii żywności na poziomie technikum i cukiernik na poziomie szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji T4 (Produkcja wyrobów cukierniczych). Przedstawia zasady bezpiecznego funkcjonowania zakładu cukierniczego, a także wyczerpująco omawia typowe wyroby ciastkarskie. Każdy rodzaj produktu uczeń ma szansę wykonać samodzielnie, korzystając z gotowego przepisu i procedur, które często uwzględniają różnice w wyposażeniu szkolnych pracowni.Kontrolę umiejętności praktycznych wspomagają tabele z zestawieniem wad, które powstały w wyrobach na skutek błędów najczęściej popełnianych w procesie produkcji. Pytania na zakończenie rozdziałów sprawdzają nie tylko wiedzę, ale także zachęcają do doskonalenia umiejętności.
Okładka książki Informacja turystyczna. Geografia

69,90 zł 60,60 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 60,60 zł

Podręcznik do nauki zawodu technik obsługi turystycznej realizujący treści z zakresu części 1 kwalifikacji T.14 (Prowadzenie informacji turystycznej). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności korzystania ze źródeł informacji geograficznej i udzielania informacji dotyczących walorów turystycznych regionów, zagospodarowania turystycznego. Treści poparte są dużą liczbą atrakcyjnych ilustracji.
Okładka książki Usługi żywieniowe w hotel. Hotelarstwo T.4 REA

52,60 zł 45,60 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 45,60 zł

REA - Usługi żywieniowe w hotelarstwie. HotelarstwoPodręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa. Szkoły ponadgimnazjalne. Tom IVPodręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie). Omawia zagadnienia związane z usługami gastronomicznymi. Kładzie duży nacisk na racjonalne odżywianie się, komponowanie jadłospisu, a także wizerunek zawodowy pracownika. Szczegółowo przedstawia rodzaje śniadań serwowanych w hotelu. Na wielu ilustracjach przedstawia wyposażenie sali konsumpcyjnej. Podaje specjalistyczne nazewnictwo hotelarskie francuskie i angielskie. Zawiera liczne praktyczne wskazówki dotyczące nakrywania stołu i prac w przygotowalni kelnerskiej. Przedstawia pożądane zachowania w pracy, dzięki czemu buduje postawę odpowiedzialnego i zaangażowanego pracownika, zwiększając tym samym szanse ucznia na rynku pracy.
Okładka książki Działalność recepcji Podr. cz.1 Hotelarstwo t. III

62,80 zł 54,45 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 54,45 zł

Podręcznik realizuje treści nowej podstawy programowej. Jest przeznaczony do kształcenia w zawodzie technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji T.11 (Planowanie i realizacja usług w recepcji). Omawia zagadnienia dotyczące schematu organizacyjnego hotelu, roli recepcji, bezpieczeństwa pracy w recepcji, etyki i kultury pracy, zasad komunikowania się z gośćmi, organizacji pracy służby parterowej oraz procedur obsługi gości przez pracowników służby parterowej. Treści teoretyczne wsparte zostały licznymi przykładami i ilustracjami.
Okładka książki Działalność recepcji. Hotelarstwo REA - WSiP

69,90 zł 41,46 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 51,12 zł

Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do kształcenia w zawodzie technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji T.11 (Planowanie i realizacja usług w recepcji). Omawia zagadnienia dotyczące:struktury organizacyjnej recepcji,rezerwacji, procedur przyjęcia gości do hotelu,obsługi gości w trakcie pobytu orazprocedury wykwaterowania gości z hotelu (check-out).Treści teoretyczne wsparte zostały licznymi przykładami i ilustracjami.
Okładka książki Fryzjerstwo T.I Podstawy fryzjerstwa REA - WSiP

59,60 zł 51,67 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 51,67 zł

Podręcznik stanowi podbudowę kształcenia w zawodach fryzjer i technik usług fryzjerskich. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.19 (Wykonywanie zabiegów fryzjerskich). Uczy wykorzystania rysunku podczas przygotowania usługi fryzjerskiej, doboru sprzętu fryzjerskiego, rozpoznawania właściwości włosów i skóry głowy, a także chorób skóry głowy.Zawiera  wskazówki  dotyczące organizacji stanowiska fryzjerskiego, projektowania salonu fryzjerskiego, bezpiecznego wykonywania usług zgodnie z zasadami BHP i ergonomii pracy oraz przedstawia zasady udzielania pierwszej pomocy. Treści teoretyczne wsparto licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami.
Okładka książki Stylizacja T.I Kreowanie wizerunku we fryzjerstwie

52,60 zł 45,60 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 45,60 zł

Podręcznik do kształcenia w zawodzie technik usług fryzjerskich realizujący treści z zakresu kwalifikacji A.23 (Stylizacja fryzur z wykorzystaniem technik wizualizacji). Uczy wykonywania rysunków, zastosowania kolorów we fryzjerstwie, projektowania fryzur i doboru dodatków fryzjerskich. Zawiera porady dotyczące wykorzystania fryzur historycznych we współczesnym fryzjerstwie, wyboru przyborów do rysowania oraz wykorzystania komputera w pracy fryzjera. Treści teoretyczne wsparto licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami.
Okładka książki Fryzjerstwo T.II Techniki fryzjerskie REA - WSiP

54,60 zł 47,33 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 47,33 zł

Podręcznik do kształcenia w zawodach fryzjer i technik usług fryzjerskich realizujący treści z zakresu kwalifikacji A.19 (Wykonywanie zabiegów fryzjerskich). Do nauki pielęgnacji, ondulacji, strzyżenia, układania i zmiany koloru włosów. Zawiera porady dotyczące doboru preparatów i narzędzi fryzjerskich, korygowania błędów popełnianych podczas wykonywania usług oraz przeprowadzania rozmowy konsultacyjnej z klientem. Treści teoretyczne wsparto licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami.
Okładka książki Organizacja imprez i usług turystycznych REA- WSiP

66,80 zł 57,91 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 57,91 zł

Podręcznik niezbędny w zdobywaniu wiedzy i umiejętności w zakresie kwalifikacji T.13 (Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych). Przedstawia zasady bezpieczeństwa przydatne zarówno dla organizatora wyjazdów, jak i ich uczestników. Szczegółowo opisuje profilaktykę zagrożeń, jakie mogą się zdarzyć w czasie podróży. Omawia gospodarcze i prawne aspekty organizacji imprez turystycznych. Uczy sporządzania planów imprez dostosowanych do potrzeb konkretnej grupy klientów. Wprowadza w podstawy kalkulacji kosztów imprez turystycznych. Prezentuje wizerunek idealnego pracownika branży turystycznej.
Okładka książki Organizowanie sprzedaży. Towar jako prz. handlu 1

54,60 zł 47,33 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 47,33 zł

Podręcznik do nauki zawodu sprzedawca i technik handlowiec realizujący treści z zakresu 1 części kwalifikacji A.18 (Prowadzenie sprzedaży). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności związanych z przyjmowaniem i dokumentowaniem dostaw towarów, ustalaniem cen, jakościową i ilościową kontrolą towarów, metodami ich prezentacji, transportem wewnętrznym, magazynowaniem oraz konserwowaniem produktów i przechowywaniem towarów. Wiedza teoretyczna wsparta jest licznymi przykładami i ćwiczeniami wskazującymi sposoby praktycznego jej wykorzystania.
Okładka książki Język niemiecki zawodowy w branży ekonomicznej

59,50 zł 51,59 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 51,59 zł

Zeszyt ćwiczeń do nauki języka niemieckiego zawodowego w branży ekonomicznej obejmuje następujące treści: prowadzenie działalności gospodarczej, gospodarka rynkowa, mikroekonomia i makroekonomia, prace biurowe, korespondencja handlowa, statystyka, obliczanie podatków, dokumentacja finansowa, rachunkowość, bilans, obsługa klienta, kadry i płace, marketing, przepisy BHP oraz zatrudnienie (umowa o pracę, rozmowa kwalifikacyjna, kwestionariusz osobowy).
Okładka książki Język niemiecki zawodowy w branży fryzjersko-kosm.

56,70 zł 49,15 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 49,15 zł

Zeszyt ćwiczeń do nauki języka niemieckiego zawodowego w branży fryzjersko-kosmetycznej obejmuje następujące treści: klasyfikacja zawodów, gabinet fryzjersko-kosmetyczny i jego wyposażenie, czynności i zabiegi fryzjerskie, czynności i zabiegi kosmetyczne, rodzaje włosów, rodzaje skóry, sprzęt i urządzenia, preparaty fryzjersko-kosmetyczne, marketing i reklama zakładu, cennik, przepisy BHP oraz zatrudnienie (umowa o pracę, rozmowa kwalifikacyjna, kwestionariusz osobowy).
Okładka książki Towar jako przedmiot handlu REA - WSiP

52,60 zł 45,60 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 45,60 zł

Podręcznik do nauki zawodów technik handlowiec i technik księgarstwa na poziomie technikum oraz sprzedawca na poziomie szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży).Dokładnie omawia towary żywnościowe, zwracając uwagę na informacje istotne dla konsumenta.Prezentuje szczegółowo wybrane grupy towarów nieżywnościowych.Przedstawia zasady dotyczące transportu i magazynowania.Wskazuje najważniejsze akty prawne związane z jakością produktów i bezpieczeństwem klienta.Opisuje procedurę przyjęcia towarów, ich kontroli jakościowej i ilościowej.Zwraca uwagę na bhp.Podaje techniki ergonomicznej pracy na stanowisku sprzedawcy.
Okładka książki Planowanie, analiza ekonomiczna i sprawozdawczość

57,40 zł 49,77 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 49,77 zł

Podręcznik do nauki zawodu technik ekonomista realizujący treści z zakresu 3 części kwalifikacji A.35 (Planowanie, analiza ekonomiczna i sprawozdawczość). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności związanych z planowaniem i analizą ekonomiczną, zasadami planowania, sporządzaniem biznesplanu, stosowaniem wskaźników ekonomicznych, metodami przygotowywania sprawozdań finansowych i materiałów analitycznych oraz korzystania z programów komputerowych. Treści teoretyczne wsparte zostały licznymi przykładami i ćwiczeniami wskazującymi na sposoby jej praktycznego zastosowania.
Okładka książki Funkcjonowanie przedsiębiorstw 2 Podst. funkc. NPP

69,90 zł 60,60 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 60,60 zł

Podręcznik do nauki zawodu technik ekonomista realizujący treści z zakresu 1 części kwalifikacji A.35 (Organizacja działalności gospodarczej i obliczanie podatków). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności planowania działalności gospodarczej, określania zadań przedsiębiorców, instytucji administracji publicznej, rozróżniania form organizacyjno-prawnych przedsiębiorstw, opracowywania działań marketingowych, prowadzenia obrotu materiałami i wyrobami gotowymi oraz środkami pieniężnymi, jak również kalkulowania cen i rozliczania podatku VAT. Treści teoretyczne wsparte zostały licznymi przykładami i ćwiczeniami wskazującymi na sposoby jej praktycznego zastosowania.
Okładka książki Marketing usług hotelarskich Hotelarstwo Tom 1 REA

63,80 zł 55,30 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 55,30 zł

Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodzie: technik hotelarstwa. Kwalifikacja: T.11 Planowanie i realizacja usług w recepcji.
Okładka książki Podstawy fryzjerstwa. Podręcznik do zawodu technik

65,80 zł 57,05 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 57,05 zł

Podręcznik realizujący treści stanowiące podbudowę do kształcenia w zawodach fryzjer i technik usług fryzjerskich. Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności rozpoznawania rodzajów ludzkich włosów, określania ich właściwości, rozpoznawania uszkodzeń włosów i chorób skóry głowy, sporządzania szkiców i rysunków fryzur, projektowania salonu fryzjerskiego oraz jego wyposażenia i preparatów fryzjerskich. Wiedza teoretyczna jest wsparta licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami wskazującymi sposoby jej praktycznego zastosowania.
Bestsellery
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,21 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 26,95 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,09 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 37,90 zł
Okładka książki Kuracja Breussa

7. Kuracja Breussa

Rudolf Breuss

33,90 zł
49,90 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 33,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 37,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 37,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 46,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 69,00 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,93 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,63 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,10 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 129,90 zł

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj