Jeżeli chcesz wiedzieć, jak wykonać tradycyjne oraz nowe, oryginalne przetwory z owoców (np. gruszki, jabłka, śliwki, arbuzy, truskawki) i jagód (np. jeżyny, borówki, jarzębina), to książka dla Ciebie.Znajdziesz tu ciekawe pomysły na: marynaty, konfitury, dżemy, marmolady, kompoty, słodkie desery, nalewki, likiery, soki oraz dowiesz się, jak przechowywać je w postaci świeżej i przetworzonej (np. suszone czy mrożone) oraz jakie mają właściwości lecznicze i spożywcze.
Jak rozpoznać, że zbliża się poród?Kiedy można wyjść z noworodkiem na pierwszy spacer?Jak często należy kąpać dziecko?Które zabawy pobudzają rozwój malca?Jakie są objawy chorób zakaźnych?Takie pytania stawiają sobie wszyscy rodzice. Ta książka nie pozostawia żadnego z nich bez odpowiedzi. Szeroko i wyczerpująco omówiono w niej najważniejsze zagadnienia począwszy od przygotowania do porodu poprzez karmienie i pielęgnację małego dziecka, do chorób wieku dziecięcego. Liczne cenne, praktyczne rady oparte na wiedzy doświadczonych lekarzy i położnych posłużą Wam przez całą ciążę, podczas porodu i pierwszych trzech lat życia dziecka.
Pakiet zawiera trzy poradniki kulinarne: ,,Megazupy na cały rok "W tradycyjnym polskim domu obiad bez zupy jest nieważny. Współczesne zupy mają wiele smaków, jadamy już nie tylko pomidorową czy ogórkową, ale także soljankę, okroszkę czy gulaszową po węgiersku. Jeżdżąc po świecie przywozimy nowe smaki i adaptujemy je do potrzeb pożywnej, sycącej polskiej kuchni. W książce atrakcyjne przepisy na zupy, które są MEGA! Mogą być pysznym jednodaniowym posiłkiem lub naprawdę odchudzającym witaminowym daniem. Każdy znajdzie w książce przepis na zupę, którą pokocha. Bo zupy zniewalają i mogą uwieść. Smakiem co przez żołądek trafia wprost do serca. ,,Kuchnia ojca Teodora. Dania obiadowe",,Kuchnia ojca Teodora. Dania obiadowe" to książka kucharska powstała z miłości do gotowania. Ojciec Teodor prezentuje ponad 120 smacznych przepisów na zupy i drugie dania, które gromadził przez całe swoje życie. Znajdziemy tu znane i cenione specjały kuchni polskiej: klasyczny rosół czy pomidorową, kotlety i sznycle, bigos czy pierogi, a także smaki i ciekawostki z Lubelszczyzny regionu, w którym ojciec Teodor wychował się i spędził życie. Wśród potraw są także dania mniej popularne, a nawet nieco egzotyczne, np. zupa minestrone, szaszłyki z krewetek, lasagne, quiche lorraine. Ojciec Teodor zadbał, aby przepisy były przedstawione krok po kroku, dzięki czemu poradzą sobie z nimi nawet mniej doświadczeni w kuchni. Zamieszczone przy przepisach dobre rady oraz zamienniki sprawiają, że książkę można wykorzystywać również jako inspirację do własnych poszukiwań.Mamy nadzieję, że przepisy ojca Teodora skradną Państwa serca i podniebienia oraz zachęcą do kulinarnych podróży! ,,Śledzik lubi pływać. Książka z przepisami na śledzia i na wódki domowej roboty''Śledź niejeden ma smak. W książce ponad sto pomysłów na to jak przyrządzić i podawać tę tak smakowitą i zdrową rybkę. Śledź może być w śmietanie, oleju, smażony, w sałatce, w pasztecie jako tatar, kotlet czy pulpet lub w barszczu Dla smakoszy istny raj, a dla podniebienia nie lada uczta. Wiadomo bowiem, że śledź najlepiej pasuje do schłodzonego alkoholu, więc dodatkowo proponujemy podstawowe przepisy na domową wódkę.
Odkryj niezwykłe walory odżywcze, zdrowotne i smakowe owocówjagodowych: truskawek, malin, jagód, borówek i porzeczek. Poznaj ichzastosowanie w codziennej diecie: nie tylko jako dodatku do deserów,podstawy pysznych i zdrowych przecierów, konfitur i galaretek, aletakże jako składnika dań obiadowych. Mało kto wie, że do kotletówwieprzowych idealnie pasuje czarna porzeczka, a łosoś smakuje najlepiejz sokiem malinowym. Proponujemy ciekawe połączenia smaków orazintensywny zastrzyk naturalnych witamin. Owocowe rewolucje w kuchnisprawią ogromną frajdę Twojemu podniebieniu!
Kuchnia ojca Teodora. Dania obiadowe to książka kucharska powstała z miłości do gotowania. Ojciec Teodor prezentuje ponad 120 smacznych przepisów na zupy i drugie dania, które gromadził przez całe swoje życie. Znajdziemy tu znane i cenione specjały kuchni polskiej: klasyczny rosół czy pomidorową, kotlety i sznycle, bigos czy pierogi, a także smaki i ciekawostki z Lubelszczyzny regionu, w którym ojciec Teodor wychował się i spędził życie. Wśród potraw są także dania mniej popularne, a nawet nieco egzotyczne, np. zupa minestrone, szaszłyki z krewetek, lasagne, quiche lorraine.Ojciec Teodor zadbał, aby przepisy były przedstawione krok po kroku, dzięki czemu poradzą sobie z nimi nawet mniej doświadczeni w kuchni. Zamieszczone przy przepisach dobre rady oraz zamienniki sprawiają, że książkę można wykorzystywać również jako inspirację do własnych poszukiwań.Mamy nadzieję, że przepisy ojca Teodora skradną Państwa serca i podniebienia oraz zachęcą do kulinarnych podróży!
Zagłębie Ruhry – miejsce masowej emigracji Polaków w XIX wieku. To właśnie tutaj przybywający z Poznania członkowie katolickiego stowarzyszenia postanowili stworzyć własny klub piłkarski będący później solą w oku nazistowskiego reżimu. Borussia Dortmund, tak bliska sercom Polaków, w XXI wieku stanie się jeszcze bardziej „nasza”, gdy w jej kadrze będzie czarował Euzebiusz Smolarek, a później tercet Błaszczykowski-Piszczek-Lewandowski. Historia BVB to zarówno piękne sukcesy, jak i równie spektakularne porażki. Można przypomnieć tu wędrówkę od zwycięstwa w Lidze Mistrzów, aż po skraj bankructwa, gdy klubową kasę wspomóc musiał przelew od znienawidzonego Bayernu.
Każdy europejski gigant miał w swoich szeregach wielkie nazwiska, przyciągające kibiców na trybuny. Podobnie było z Borussią – Andres Möller, Matthias Sammer, Jürgen Kohler, czy wciąż związany z klubem Michael Zorc są tego najlepszymi przykładami. Drużyną kierowali najwybitniejsi trenerzy, którzy na swoją markę zapracowali właśnie tutaj – jak Ottmar Hitzfeld i Jürgen Klopp. Na stronach tej książki znajduje się zapis niezapomnianych zdarzeń, wyjątkowych meczów i najnowsze statystyki. To „Czarno-żółta” historia pełna wzlotów i upadków, wypełniona charakterystyką sylwetek aktualnych i dawnych gwiazd zespołu z Dortmundu.
Krzysztof Baranowski
Sportowa Książka Roku
Nie angielska, nie hiszpańska, nie francuska, a niemiecka liga piłkarska jest w dzisiejszych czasach najbardziej perspektywiczną organizacją sportową pod kątem możliwości rozwoju. Bundesliga, rozgrywki powstałe w roku 1962, zrzesza wiele uznanych zespołów, świętujących w ciągu ostatnich lat triumfy na arenie międzynarodowej, a na ich czele wyróżnia się jeden – Bayern Monachium. Aż trudno z dzisiejszej perspektywy uwierzyć, że ten krajowy hegemon, górujący nad rywalami stanem konta w czasach formowania się najwyższej piłkarskiej klasy rozgrywkowej w Niemczech, musiał obejść się smakiem, gdy występy w Bundeslidze zaproponowano rywalowi zza miedzy – TSV 1860. Dziś Bayern to niekwestionowany lider niemieckich rozgrywek, mający najsilniejszą kadrę, na czele której stoi jeden z najlepszych napastników na świecie – Robert Lewandowski.
Ta książka stanowi podróż rozpoczynającą się w 1900 roku, gdy kilku gimnastyków z Monachium postanowiło zejść z maty i pokopać piłkę. Nie przypuszczali zapewne, że blisko 120 lat później założona przez nich organizacja grać będzie w finałach europejskich pucharów, a na wybudowanej za miliony euro Allianz Arenie podziwiać będzie można największe gwiazdy światowego futbolu. Taki jest dzisiejszy Bayern – silny, bogaty, wspaniały.
Krzysztof Baranowski
Sportowa Książka Roku
Książka adresowana jest do rodziców, którzy chcą świadomie kształtować nawyki żywieniowe swoich dzieci na różnych etapach ich rozwoju,a szczególnie do tych, których dzieci już mają problemy z jedzeniem.Poszczególne rozdziały pokazują, jaki wpływ na karmienie dziecka ma nabywanie nowych umiejętności rozwojowych, zmiany otoczenia orazproblemy zdrowotne i podpowiadają, jak radzić sobie z tego rodzaju kłopotami.Każdy rozdział kończy się podsumowaniem w postaci praktycznych porad dla osób karmiących maluchyi odpowiedzialnych za to, co i jak jedzą starsze dzieci.Znajdziemy tu również:porady dietetyka, niezwykle pomocne dla rodziców niejadka w każdym wieku od pierwszych dni życia aż po wiek szkolny;jadłospisy i tabele żywieniowe, z których warto korzystać, wprowadzając modyfikacje do diety dziecka;adresy poradni laktacyjnych.Jeżeli przyswoimy sobie tę wiedzę, okaże się, że nie taki niejadek straszny!
Śledź niejeden ma smak. W książce ponad sto pomysłów na to jak przyrządzić i podawać tę tak smakowitą i zdrową rybkę. Śledź może być w śmietanie, oleju, smażony, w sałatce, w pasztecie jako tatar, kotlet czy pulpet lub w barszczu? Dla smakoszy istny raj, a dla podniebienia nie lada uczta. Wiadomo bowiem, że śledź najlepiej pasuje do schłodzonego alkoholu, więc dodatkowo proponujemy podstawowe przepisy na domową wódkę.
Ryby są zdrowe - jedz je jak najczęściej! W książce znajdziesz przepisy na smaczne dania klasyczne oraz na nowe, interesujące potrawy z ryb i owoców morza pochodzących z Polski i innych zakątków świata. Przyrządzaj je w woku, garnku i na grillu! Przyprawiaj marynatami ziołowymi i podawaj z aromatycznymi sosami. Korzystaj z doskonale skomponowanych przepisów, zerknij również do pożytecznego rozdziału wprowadzającego w arkana sprawiania ryb.
Książka poświęcona wykorzystaniu popularnych, łatwo dostępnych, dzikich roślin,
do przygotowywania zdrowych, smacznych, a zarazem wyrafinowanych potraw.
Znajdziemy tu opowieści o roślinach, które warto wykorzystać w kuchni,
ich smakach, walorach odżywczych i oddziaływaniu na nasz organizm.
Dowiemy się w jakich porach roku je zbierać oraz w jaki sposób zachowywać
ich walory na dłużej. Co robić, aby je mieć w kuchni niezależnie od sezonu zbiorów,
czyli jak suszyć, kwasić, kisić, smażyć i nastawiać nalewki.
Grażyna i Jarek Uścińscy prowadzą wspólnie restaurację Moonsfera w Warszawie.
Grażyna angażuje się również w szkolenia dla hoteli i restauracji, a przede wszystkim dla nauczycieli i uczniów szkół gastronomicznych. Jej kursy i pokazy cieszą się niezwykłym powodzeniem w całym kraju.
Drugą wielką pasją Grażyny jest ogród. O roślinach wie prawie wszystko i potrafi tę wiedzę doskonale wykorzystać w kuchni. Swoimi doświadczeniami chętnie i umiejętnie dzieli się z innymi, czego ten poradnik jest najlepszym przykładem.
Jarek z kolei uwielbia gotować, posiada też niezwykłą umiejętność – tworzy wspaniałe, autorskie receptury na wyjątkowe dania. Każde z nich to prawdziwe arcydzieło sztuki kulinarnej. Zarządza restauracją i podobnie jak Grażyna, prowadzi liczne szkolenia dla firm oraz warsztaty gotowania. Jest prezesem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Nadzoruje przygotowania polskiej ekipy narodowej do udziału w międzynarodowych konkursach.
Wanda Jackowska, z wykształcenia bibliotekarka i polonistka, z zawodu dziennikarka, jest wielbicielką kuchni lekkiej i niskokalorycznej. W swoich poradnikach kulinarnych promuje potrawy, które można szybko przyrządzić ze świeżych, łatwo dostępnych produktów z niewielką ilością tłuszczu. Była autorką i prezenterką telewizyjnych programów poradnikowych, w tym popularnego magazynu kulinarnego „Gotowanie na ekranie” emitowanego przez ponad 10 lat na antenie TVP.
Drobne ziarenka – ogromna siła!
Kasza nie musi być ani nudna, ani mdła. Kilka pomysłowych dań może zrewolucjonizować jej miejsce w Twojej kuchni. A warto, bo każdy rodzaj kaszy to inna moc błonnika, wartości odżywczych i niewielka liczba kalorii.
Kasze są sycące, pożywne, niedrogie i smakowo bardzo różnorodne. Jeśli do gryczanej lub jęczmiennej dodamy sos i ulubione przyprawy, to uzyskamy iście królewskie danie. W Kaszomaniaku znajdziemy potrawy
z komosą ryżową, amarantusem, kaszą gryczaną, jaglaną, kukurydzianą, również pęczakiem, kaszą jęczmienną, bulgurem i kuskusem, a także najważniejsze wiadomości o każdej z kasz. Bezglutenowcy także wybiorą coś dla siebie. Wypróbuj kaszowe zapiekanki, krokiety, kotlety, krupnik i… To jest pyszne!
Zryw – ten niezwykły fenomen wstrząsnął światem. Oddając się ulubionej grze online i całkowicie pogrążając się w wirtualu – bądź ostrożny. Prawdopodobieństwo, że twoja świadomość zrzuci pęta niedoskonałego ciała i na zawsze pozostanie w wirtualnym świecie, jest całkiem spore. Biada temu, kto ugrzązł w tetrisie. Nie do pozazdroszczenia jest także los tych, którzy setki razy dziennie muszą spalać się w zbroi symulatorów czołgu. Ale może ludzie, którzy świadomie skorzystali z fenomenu zrywu i dobrowolnie pogrążyli się w bezkresnym świecie miecza i magii, powinni zostać nazwani szczęściarzami?
Los nie dał Glebowi szczególnego wyboru. Wyrok śmierci, wydany przez diagnozę lekarską, ukazał ostatnią z kart kalendarza jego życia. Jak postąpić – pokornie gasnąć, wykreślając jeden po drugim pozostałe dni, czy może zaryzykować, decydując się na zryw? Gleb dokonał wyboru.
Przed nim życie wieczne, wierni przyjaciele, ukochana kobieta i kilometry dróg nowego, skomplikowanego świata, z blaskami i cieniami pełnej wolności i braku ograniczeń.
Nieoczekiwane zwroty akcji, przemiany duchowe postaci i wątek sensacyjny, spleciony z osobistym, jak również ciekawy, żywy język, to wyjątkowe atuty tej książki.
Autorka cytuje w tytule słowa wypowiedziane przez głównego bohatera, który próbuje podsumować zaskakujące, niewiarygodne wręcz zmiany w swoim życiu osobistym, jak i perypetie w trakcie wyjaśniania tajemnic, z którymi przyszło mu się samotnie zmierzyć. Odkrywanie ludzkich charakterów, próba odpowiedzi na dręczące pytania - kto jest sprzymierzeńcem, kto jest sobą, a kto nosi maskę i jest marionetką przeciwnika (ów)…
Dobre kryminały bazują głównie na dreszczyku emocji, niemniej w tej historii Autorka oferuje Czytelnikowi coś więcej – przypomina o ważnych prawdach życiowych, o przyjaźni, miłości, pięknie przyrody…
Zaledwie Andrzej Bogolubow przejął stanowisko dyrektora muzeum sztuk pięknych w Peresławlu, wokół niego zaczęły się dziać naprawdę przedziwne rzeczy! Była dyrektorka muzeum niespodziewanie umiera na oczach Bogolubowa… Ktoś mu grozi i robi świństwa - przebija opony, podrzuca obraźliwe listy, posądza o próby zamknięcia muzeum, a nawet usiłuje zabić! Niebawem wszystko staje się jasne. Tu, w jego muzeum, działają złe, potężne i niewytłumaczalne siły. Bogolubow zmuszony jest sam prowadzić śledztwo. I przy okazji przejść próbę uczuć do byłej żony, która niespodziewanie i zdecydowanie nie w porę, zjawia się na progu jego nowego domu…
ZEJDŹ Z WAGI, autorstwa Lucy Wyndham-Read, światowej sławy eksperta w tematyce sprawności i odchudzania, to idealny poradnik dla kobiet, które nie tylko chcą zrzucić zbędne kilogramy, ale również zyskać nową energię i świetne samopoczucie. W książce, oprócz opracowanego przez autorkę specjalnego programu treningowego, czytelniczki znajdą zapewniający dobre zdrowie i zachowanie młodości program żywieniowy.
Spośród przeróżnych poradników dla kobiet tę książkę wyróżnia to, iż opisane ćwiczenia są proste a zarazem bardzo skuteczne, składają się na krótkie treningi, które niemal natychmiast przynoszą efekty; cały program natomiast zrealizować można w… 21 dni. Ponadto, zarówno treningi, jak i dieta zostały opracowane tak, by zapewnić nie tylko dobrą formę i zdrowie, ale również zachowanie młodego wyglądu. Ćwiczenia rozpisane są na każdy dzień, na każdy dzień podana jest również lista zróżnicowanych posiłków – zdrowych, łatwych w przygotowaniu, a przede wszystkim smacznych. Przepisy są na tyle uniwersalne, że z powodzeniem można z nich korzystać również po zakończeniu programu – nie tylko dla zdrowia, ale i urody.
Wszystko to sprawia, że to poradnik idealny dla zabieganej, współczesnej kobiety – więc jak najbardziej na czasie.
Filippa Salomonsson jest trenerką holistycznego modelu zdrowia dla kobiet. Odniosła sukces, który zawdzięcza zarówno stylowi odżywiania, treningom i samoświadomość, jak również pozytywnym relacjom z innymi ludźmi. Urodziła się w Göteborgu, dorastała w Miami. Prowadziła własną agencję PR w Nowym Jorku. Od kilku lat mieszka i pracuje w Sztokholmie. Prowadzi popularnego bloga Raw Clarity w Wellness. Stworzyła własną markę soków Raw Clarity Cleanse ze sklepem w Sztokholmie. Jako trenerka zdrowia prowadzi wykłady oraz udziela osobistych porad.
Od lat stosujesz przeróżne diety, ale wciąż nie czujesz się komfortowo? Często sięgasz po niezdrowe przekąski? Nie potrafisz się powstrzymać przed zjedzeniem kolejnego batonika? Być może winowajcą jest cukier. Czy wiesz, że jest bardzo szkodliwy dla organizmu, że możesz się od niego uzależnić?
Autorka Filippa Salomonsson, szwedzka trenerka żywieniowa, pomoże Ci zrozumieć, dlaczego cukier źle wpływa na Twój organizm i dlaczego trzeba zacząć go unikać od dziś.
Jak tego dokonać, jeśli bez czegoś słodkiego nie możesz przeżyć dnia?
Znowu z pomocą i radą przychodzi Filippa Salomonsson. Proponuje Ci detoks cukrowy - program dietetyczny, który w trzy tygodnie odzwyczai Cię od cukru, pozwoli poczuć Ci się zdrowo i lekko, niepostrzeżenie uwolni Cię od nadmiaru kilogramów, a także ułatwi rozpoczęcie życia w nowym stylu.
Program dietetyczny zawiera wskazówki dotyczące żywienia, jadłospisy, listy zakupów oraz przepisy na trzy tygodnie. Autorka nie zostawia Cię bez pomocy także po zakończeniu programu. Wręcz przeciwnie, doradza jak utrwalić swoje osiągnięcia i już nigdy nie wrócić do złych nawyków.
W codziennym życiu z dziećmi rodzice muszą się stale mierzyć
z trudnymi sytuacjami: faza przekory, konflikty pomiędzy rodzeństwem, problemy w szkole czy nierzadki temat sprzątania – te problemy aż nazbyt dobrze zna każda mama i każdy tata.
Do tego dochodzi stała troska o zdrowie dziecka.
Jak najlepiej poradzić sobie z grypą? Co zrobić w razie poparzenia czy zatrucia? Jak stworzyć dziecku bezpieczny dom?
Ten kompleksowy poradnik jest niezawodnym towarzyszem wszystkich rodziców od pierwszego roku życia dziecka do czasu jego dojrzewania. Rzetelne informacje na temat zdrowia i wychowania dają im poczucie bezpieczeństwa i przygotowują ich na wszelkie ewentualności dnia powszedniego.
•
Podstawowa wiedza o wychowaniu, zdrowiu i bezpieczeństwie.
•
Praktyczne przykłady rozwiązywania codziennych problemów wychowawczych.
•
Sposoby udzielania pierwszej pomocy i ważne wskazówki dotyczące bezpieczeństwa.
Wszyscy posiadamy talenty i zdolności, odczuwamy radość, kiedy z nich korzystamy i dzielimy się nimi z innymi. Wystarczy zajrzeć w głąb siebie, by, niczym w magicznym kalejdoskopie, odkryć cudowne kolorowe wzory.
Niczego nie trzeba dodawać, nasza wewnętrzna moc tam jest – zapewnia autorka poradnika, Magdalena Przybysz. Wykonując zamieszczone w książce ćwiczenia praktyczne, poznamy takie sposoby działania, które będą nas skutecznie wspierać w osiąganiu celów i realizowaniu marzeń.
Jako psycholożka, coach, trener rozwoju osobistego i doradca biznesowy autorka od wielu lat wspiera innych, aby mogli pełniej korzystać ze swoich talentów i zdolności, a tym, którzy nie czują satysfakcji z tego, co robią, utracili siłę czy chęć do działania albo z innych powodów zrezygnowali z własnych marzeń, podpowiada, jak powrócić do źródeł wewnętrznej mocy i rozwijać swój potencjał.
Seria książek ROZWIJAJ SIĘ to praktyczne poradniki wspierające rozwój osobisty i realizację marzeń. W oparciu o nowoczesne metody i przykłady zaczerpnięte z własnej praktyki autorzy pomagają w nich czytelnikom zrozumieć ludzkie zachowania, myśli, emocje oraz skutecznie realizować plany i marzenia. Proponują ciekawe ćwiczenia, ułatwiające wprowadzenie korzystnych zmian w życiu.
Polecamy wszystkim zainteresowanym rozwojem osobistym, poszukującym inspiracji i skutecznych narzędzi zmian.
Książka Łysina Lenina to zbiór opowiadań, w których Arkady Vaksberg adwokat, pisarz i dramaturg rosyjski, w pasjonujący sposób relacjonuje sprawy kryminalne, z którymi zetknął się podczas swojej kariery, tworząc w ten sposób pełen absurdów i paradoksów obraz systemu radzieckiego z lat 1953-1973.Tancerka obcina głowę niewiernemu kochankowi, kierowca autobusu wchodzi po rynnie do cudzego mieszkania i zasypia, w mieszkaniu skromnego kierownika sklepu milicja znajduje zamurowany skarb... Świetna dramaturgia, umiejętne budowanie napięcia, plastyczne postacie, zaskakujące puenty zależnie od sytuacji dowcipne lub tragiczne te scenariusze napisało samo życie.
Podręcznik zawiera najistotniejsze treści dotyczące wyżej wspomnianego modułu, jest napisany w sposób nowoczesny pod względem metodycznym, znajdują się w nim zarówno treści dostosowane do wieku i możliwości percepcji ucznia gimnazjum jak i ćwiczenia, dzięki którym zdobędzie on i utrwali wiedzę i umiejętności zgodne z wymogami podstawy programowej.
Autorki w sposób bardzo komunikatywny, bo jakby w formie rozmowy z uczniem, przekazują treści nauczania. Podręcznik jest urozmaicony graficznie. Zawiera wiele rysunków, schematów, tabel, które stanowią spójną całość z tekstem pisanym.
Każdy rozdział kończy się krótkim podsumowaniem, w którym umieszczono to, co najistotniejsze i niezbędne do zapamiętania. Nauczycielom dostarczy wielu ciekawych propozycji wdrażania programu nauczania, da możliwości dokonywania wyborów dotyczących materiału nauczania, jego zakresu i metod realizacji.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?