Zaplanuj urlop z Pascalem! Przewodnik Ilustrowany oprowadzi Cię po najciekawszych miejscach, przybliży ich kulturę i obyczaje. Dzięki wskazówkom, mapom i informacjom praktycznym zaplanujesz każdy szczegół swojej podróży. Podczas wyjazdu docenisz trwałość i wygodny układ przewodnika, a piękne zdjęcia, które tu znajdziesz, będą po powrocie przypominać o udanych wakacjach! Propozycje wycieczek zorganizowanych na Węgry zachęcają do zwiedzania Budapesztu, ewentualnie do skorzystania z kąpieli w gorących źródłach i ewentualnie po drodze - do degustacji win w Tokaju. Wszystkie to powinno być w programie zwiedzania - ale to przecież nie wyczerpuje tego, co można zobaczyć i czego można doświadczyć podczas pobytu na Węgrzech. Przewodnik Ilustrowany Najchętniej wybierany przez polskich turystów.
Rok 1930, Barcelona. Piękna Natalia zostaje poproszona do tańca przez Quimet'a. Pewny siebie młodzieniec zapewnia, że w przeciągu roku zostanie ona jego żoną. Rodzą się kolejne dzieci, a przyszłość w pochłoniętej wojną Hiszpanii staje się coraz bardziej niepewna. Zaborczy, zazdrosny Quimet wpada na pomysł złotego biznesu. Zaczyna hodować gołębie. Biznes upada, Quimet wyrusza na front, tam ginie, a gołębie odlatują. Natalia z dwójką małych dzieci do wykarmienia, zajęta dodatkową pracą sprzątaczki coraz bardziej traci wiarę na lepsze jutro. Sytuacja się pogarsza, wszechobecna bieda i głód doprowadzona ją do ostateczności. Los się jednak do niej uśmiecha. Lata mijają, a ona znajduje miłość, schronienie i nadzieję. Powoli uczy się kochać na nowo. Diamentowy plac to pięknie napisana i bogata powieść o bohaterstwie, za które nie otrzymuje się orderów, a szansę na życie. To opowieść o wielkich marzeniach i jeszcze większych rozczarowaniach. Miłość jest tu zapomnianym skarbem odkrytym po latach niewyobrażalnego bólu. Liczą się: odwaga, determinacja i szczęście. Natalia pomału zaczyna rozliczać się z przeszłością. Odnajduje miłość, może i nie tak młodzieńczo szaloną, ale dającą nowe życie. W książce zawarty jest obraz społeczeństwa czasu wojny i okresu powojennego, codzienności, w której znaleźli się mieszkańcy bez względu na status czy wiek. ,,Młodzi czy starzy, wszyscy wyjechali na wojnę, a ona wessała ich i wypluła martwych."" Autorka w sposób bardzo szczery i pozbawiony sentymentalizmu przedstawia życie zwykłych ludzi, którzy znaleźli się w niezwykłej sytuacji. Poruszająca narracja głównej bohaterki, jej tragiczna historia, bogate opisy sprawiają, że książka nie daje o sobie zapomnieć. To jedna z tych pozycji, z którymi trzeba się przespać, żeby móc ubrać w słowa odczucia jakie kłębią się w nas po jej przeczytaniu. Choć wydana po raz pierwszy w latach 60, niesie ze sobą wartości uniwersalne, o których w dzisiejszych czasach niestety pozwalamy sobie zapomnieć. Mądra i klasyczna literatura, którą z ręką na sercu można polecić każdemu.
Miriam i Tobias prowadzą spokojne życie w Niemczech. Mają piękny dom, ciekawą pracę, dobry samochód, a przede wszystkim nie mogą się nacieszyć najukochańszą córeczką Amelie. Wiadomość o pracy w Szanghaju przychodzi znienacka. Jak to, przenieść się do Chin? Przeprowadzka do Azji wydaje się być szalonym ale jakże oryginalnym pomysłem. Przeczytane książki i przewodniki dają im pewność, że nic nie jest takie straszne, jak się wydaje! Na miejscu okazuje się, że tak naprawdę o Chinach nie wiedzieli nic! Zapchane toalety, problemy z chińskimi ,,złotymi rączkami"", niedziałająca klimatyzacja, oszukujące opiekunki, szaleni taksówkarze, niezrozumiały język, - wszystko to spotyka Miriam i Tobiasa, którzy nie sądzili, że nowe miejsce przysporzy im tylu przygód! Autorka, Miriam Collée, przez ponad rok pisała o swoim życiu w Chinach na blogu. Zebrane materiały posłużyły jej do napisania książki o życiu codziennym w Państwie Środka. Napisana dowcipnie z zacięciem dziennikarskim. Sama śmieje się, że w Chinach przetrwała dzięki poczuciu humoru, miłości i chińskiemu piwu. Niesamowicie zabawna powieść, która przeniesie Was do dalekiej Azji, gdzie poznacie zabawne perypetie Miriam i Tobiasa.
Gotowanie nie jest trudne. Jest podstępne.
Książki kucharskie powinny zawierać osobny rozdział na temat rozczarowania, którego doświadczasz zawsze wtedy, kiedy najbardziej Ci zależy na przygotowaniu wspaniałych dań.
To nie jest książka kucharska. To książka, po którą sięgasz, kiedy egzotyczne i wyrafinowane przepisy zawiodą akurat wtedy, gdy urządzasz przyjęcie dla najbliższych przyjaciół.
Gotowanie to nie operacja chirurgiczna. Jesteś w kuchni. Tu nie musisz robić wszystkiego idealnie. Nie ważne, czy coś zawalisz, ludzie i tak to zjedzą i to ze smakiem.
Cierpiałam, płakałam i walczyłam dla Ciebie, aby dostarczyć ci moje ulubione sprawdzone przepisy, które każde przyjęcie zamienią w sukces.
Kontrowersyjna powieść. Nowatorska, odważna i bezwstydnie szczera. Zdumiewa i prowokuje. Wciągająca historia burzliwej, pełnej emocji przyjaźni dwóch kobiet. Sheila, główna bohaterka, to pisarka tuż po rozwodzie, dorabiająca w salonie fryzjerskim, Margaux jest odnoszącą sukcesy malarką. Pierwsza usiłuje stworzyć sztukę na zlecenie, druga bierze udział w konkursie na najbrzydszy obraz. Ponadto: perwersyjny kochanek, ekscentryczni artyści i podróż do Nowego Jorku. A wszystko to w poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie, jakim człowiekiem należy być. ,,To inne kobiety, nie mężczyźni (...), mają największy wpływ na przemianę dziewczyn w kobiety. Inne kobiety, nie mężczyźni, umożliwiają wyrażenie i odkrywanie samej siebie. Inne kobiety, nie mężczyźni, są świadkami triumfów i tragedii młodych kobiet. To w innych kobietach, nie w mężczyznach, jednocześnie odnajdujemy się i zatracamy"". - Anna Holmes, ,,New Yorker"" ,,Bohaterki nie zabiegają o tego samego faceta, nie rozmawiają o związkach damsko-męskich (...), nie konkurują, nie biją się, nie podkładają sobie świni. To dlatego między innymi książka jest trudna w odbiorze dla przeciętnego mężczyzny"". - Barbara Szelewa ,,Naprawdę przedziwna, ale zabawna wyprawa w poszukiwaniu autentyczności"". - Margaret Atwood Kim być? została okrzyknięta Książką Roku 2012 przez: ,,The New York Times Book Review"", ,,The New Yorker"", ,,San Francisco Chronicle"", ,,The New Republic"", ,,The New York Observer"".
Jeszcze kilka lat temu Amerykanka Susan Spencer-Wendel nie planowała napisania książki. Była odnoszącą sukcesy dziennikarką, szczęśliwą żoną i matką trójki dzieci. W 2011 roku zdiagnozowano u niej nieuleczalną chorobę – stwardnienie zanikowe boczne. Kobieta nie poddała się. Napisała książkę, nie chciała zmarnować ostatnich lat życia na bezskuteczne leczenie i hospitalizację. Zdecydowała się na spełnienie wszystkich swoich dotychczasowych marzeń.
Wytwórnia filmowa wykupiła prawa do tej książki, będzie film.
Zapomniane dotąd dzieło Zeldy, przyćmione przez Czułą noc Francisa S. Fitzgeralda, jest pierwowzorem słynnej powieści. Francis, oburzony szczegółowym opisem ich prywatnego życia, bezskutecznie próbował ingerować w tekst żony. Burzliwe losy bohaterów, Davida i Alabamy, zdradzają intymne historie z życia słynnej amerykańskiej pary. Książka Zeldy w wyjątkowy sposób ukazuje skomplikowane relacje dwóch artystów, rozdartych między karierą a rodziną.Bogactwo, przepych i sława zawsze były marzeniem Alabamy, prostej dziewczyny z konserwatywnego Południa. Kiedy poznaje początkującego malarza z wielkimi perspektywami, Davida Knighta, odnajduje w nim swojego rycerza, który wyrwie ją ze stagnacji i zapewni wymarzone życie w dostatku i splendorze. Oboje z wielkimi ambicjami wyruszają na podbój Europy. Rzucają się w tajemniczy świat artystycznej bohemy, bez pamięci oddając się przyjemnością. Kluby jazzowe, francuskie galerie sztuki i rosyjski balet całkowicie pochłaniają ich czas. Szalone życie i rosnąca sława Davida oddalają małżonków od siebie, spychając oboje na skraj zdrady
Imogen Edwards-Jones zabiera nas do świata profesjonalnych restauratorów. Uchyla rąbka tajemnicy z prowadzenia własnego biznesu w słodko-gorzkim obliczu luksusowej restauracji przyprawionej (nie) tylko pikantnymi szczegółami. Wyobraź sobie, że prowadzisz swoją restaurację. Czy wystrój wnętrza i panujący w niej klimat pozostawiłbyś przypadkowi? Nie sądzę. Czy byłbyś skłonny szukać kadry kierowniczej w innym kraju tylko po to, by była na najwyższym poziomie? Czy przymknąłbyś oko na zażywanie środków odurzających przez pracowników, będąc świadomym, że wówczas efektywniej pracują? Czy manipulowałbyś komentarzami na stronie internetowej TripAdvisor, tylko po to, by zatuszować negatywną opinię i utrzymać zdobytą niedawno gwiazdkę Michelin? Wahasz się jak odpowiedzieć? Przeczytaj RESTAURACJĘ BABYLON, a dowiesz się, jakie triki faktycznie są stosowane, aby utrzymać restaurację na jak najwyższym poziomie. Trochę wulgarnie, trochę przekornie, ale na pewno prawdziwie Autorka ujęła kwintesencję tej branży, konsultując się z anonimowymi właścicielami restauracji. Restauracja Babylon to lektura obowiązkowa dla fanów programów MasterChef i Kuchenne Rewolucje.
Impreza udana, ale teraz nie jest dobrze? Z tą książką pozbędziesz się każdego kaca! No przecież nie możesz odmówić! Dziś koniecznie trzeba odpowiednio uczcić zdaną sesję lub niezdany egzamin, Jutro parapetówkę, potem pępkowe i jeszcze awans. A w tym miesiącu jeszcze urodziny kolegi, brata, siostry, matki, kuzyna... itd. itp. „Dziś czas na WINO I KOBIETY młode, jutro zaś – na kazanie i sodową wodę”. Lord Byron Ta książka to koło ratunkowe dla imprezowiczów! „KACastrofa. Jak usuwać skutki picia wódki” pomoże Ci: - postawić diagnozę jaki rodzaj kaca Ci dolega - Ustalić jak najszybciej go usunąć - dobrać właściwy posiłek, który dasz radę przełknąć i którego... nie zwrócisz. Świętuj spokojnie i pij na zdrowie!
Bądź odpowiedzialnie nieodpowiedzialna! Wyluzuj! To nie jest poradnik. Poradniki są dla grubasów i rozwodników. Jeśli szukasz książki, która powie ci, jak poradzić sobie z problemami, szukaj dalej. To nie książka o tym, jak być szczęśliwą. To książka o rządzeniu światem, o tym, jak stać się najbardziej pożądaną i najsilniejszą zołzą na świecie. Dzięki nam zrozumiesz, że jesteś cudowna i niesamowita. Staniesz się nieuchwytną dziewczyną, której pragną wszyscy! Zawsze będą się wokół ciebie kręcić faceci z pierwszej ligi. Pamiętaj, nie możesz godzić się na byle co. Zołzy dostają to, co najlepsze i najbardziej pożądane. Pamiętaj, zołzowatość to nie coś, co się posiada albo z czym się rodzi. To styl życia. Stan umysłu. Zołzowatość, w przeciwieństwie do urody, pochodzi z wnętrza. Ale o co tak naprawdę w tym wszystkim chodzi? Powiemy ci, jak kobieta może osiągnąć sukces w świecie zdominowanym przez mężczyzn. Damy ci pewność siebie i wiedzę potrzebną, by rządzić światem. Jeśli chciałaś być miła, wiesz już, że trafiłaś pod niewłaściwy adres. Powodzenia! Twoje Zołzy
Po prostu kochaj, to intymne wyznania miłosne wszechczasów! To książka, w której odnajdziesz najpiękniejsze historie miłosne. Poznasz najgorętsze romanse znanych literatów, polityków i władców. Każda strona tchnie romantyzmem, pożądaniem i namiętnością. Odnajdziesz tutaj listy, które nigdy jeszcze nie były opublikowane!
Zróżnicowane, urodzajne tereny Azji Południowo-Wschodniej obejmują najbardziej na wschód wysunięte pasmo Himalajów, ciągnące się przez północne krańce Myanmaru, Tajlandii, Laosu i Wietnamu, a także bogate obszary zalewowe potężnego Mekongu oraz rozrzucone po oceanie archipelagi Indonezji i Filipin, powstałe na skutek zderzenia płyt tektonicznych lub działalności wulkanicznej.
Azja Południowo-Wschodnia to miejsce niepowtarzalne, na każdym kroku ukazuje jedno z setek swoich oblicz - wspaniałe plaże Filipin, słynne na całym świecie kambodżańskie świątynie Angkoru, tętniący nieustannym życiem Sinagpur, malezyjski Park Narodowy "Taman Negara" oraz wietnamska zatoka Ha Long, gdzie "smok schodzi do wody" - to tylko niewielki skrawek tego, co ma do zaoferowania ten rejon Azji.
Azja Południowo-Wschodnia zachwyca nie tylko zabytkami i przepiękną dziką przyrodą, ale również zapachem gotowanego ryżu, wonią tlących się kadzideł, przedziwnymi owocami tropikalnymi, które z wyglądu przypominają jeżozwierze, a w smaku przywodzą na myśl smak ambrozji. Egzotykę czuje się tu wszystkimi zmysłami. Kolory, zapachy, dźwięki, faktury- wszystko to składa się na magnetyczny obraz tej części świata, która tak silnie przyciąga, jak i silnie odpycha.
„W tej książce Basia dzieli się swoimi największymi sekretami, najwspanialszymi przepisami i rodzinnymi historiami. Czytając Dom pełen smaku, przenosimy się w czasie, zmieniamy państwo, a nawet kontynent. Jedno jest pewne – zawsze jest smacznie i elegancko, w końcu nazwisko Ritz zobowiązuje!”.
Ania Starmach
Zasmakuj w domowej kuchni, poczuj przyjemny dreszcz dalekich wypraw i wybierz się za kulisy programu MasterChef!
Basia Ritz prezentuje klasyczne przepisy na dania, które można przyrządzić w prosty sposób, ale i wystawnie. Opowiada o swoich kulinarnych mistrzach i mistrzyniach. Zdradza tajemnice rodzinnej kuchni i przywołuje smaki dzieciństwa. Zabiera nas w podróż po niezwykłym świecie jej ulubionych przysmaków – konfitur z wiśni, barszczu z uszkami, pieczeni rzymskiej, alzackich podpłomyków.
Dowiedz się, dlaczego sernik Pani Tereski jest taki pyszny, jak zdobywa się przepis na chili con carne i które danie najlepiej leczy szaleństwa karnawału. Odkryj, jakie jest najszybsze ciasto świata i czemu w rodzinie Basi urządzano aż dwie Wigilie.
Książka zawiera 70 przepisów na przepyszne dania – wytrawne i na słodko.
Już dziś stań się Perfekcyjną Panią Domu!
Masz już dość brudnych naczyń, porozrzucanych ubrań?
Nie możesz poradzić sobie z nieporządkiem w szafie?
Trudno wyegzekwować Ci porządek od dzieci i męża?
Nie wiesz, jak dobrze uprasować koszulę?
Masz uporczywą plamę i problem by ją usunąć?
Czy chciałabyś, aby w Twoim domu panowała harmonia i porządek?
Jeśli choć na jedno pytanie odpowiedziałaś twierdząco, to ta książka jest dla Ciebie!
Zmień swój dom w nieskazitelne królestwo czystości. Stań się Perfekcyjną Panią Domu!
Dzięki radom i wsparciu Małgorzaty Rozenek na zawsze pożegnasz bałagan, a w Twoim domu będzie lśnić!
Zupełnie nowe przygody Zezi, nowi przyjaciele i nowy dom.W rodzinie Zezików duża zmiana. Pojawia się trzecie dziecko!Zezia Zezik, już trochę starsza, obserwuje swoimi dziecięcymi oczami dobrze nam znany świat i oczarowuje spostrzeżeniami.Opowieść o ciepłej i dobrej rodzinie - niby zwyczajna, a jednak niezwykle głęboka.Mądra, wzruszająca i zabawna. Dla dzieci i dorosłych.
Kochasz podróże?
Jesteś otwarta na nowości?
Masz sentyment do tradycji?
Uwielbiasz gotować?
Jeśli na którekolwiek pytanie odpowiedziałaś tak, to ta książka jest właśnie dla Ciebie!
Zapraszamy na Wyprawy po przyprawy!
Stevie Parle, wielokrotnie nagradzany młody kucharz i autor książek kulinarnych oraz ekspertka ds. przypraw Emma Grazette starają się dowiedzieć jak najwięcej na temat aromatycznych dodatków, które nadają potrawom niepowtarzalny smak.
Daj się porwać w fascynującą podróż tropem smaków i zapachów, których nie może zabraknąć w żadnej kuchni.
Bohaterowie postanowili na nowo odkryć sześć przypraw schowanych w naszych kuchennych szafkach. W poszukiwaniu smaków udają się do Meksyku, który jest ojczyzną papryczki chili, poszukują goździków w Zanzibarze, wyruszają po aromatyczny kmin do Turcji, próbują cynamonu z Kerali, zrywają kwiat muszkatołowy w Grenadzie, a czarny pieprz przywożą z Kambodży.
Ponad 100 przepisów, mnóstwo porad oraz niezwykłych fotografii – wszystko to zgromadzone w książce Wyprawy po przyprawy, która już teraz może odmienić twoją kuchnię i twoje życie.
Gotowa, by odkryć magię przypraw?
Przepis:
Moje zielone chili con carne
dla 6–8 osób
czas przygotowania: 15 minut
czas gotowania: 10–15 minut
oliwa z oliwek
800 g mielonego mięsa wieprzowego, wołowego lub wołowo-wieprzowego
2 garście posiekanych liści szałwii
2 grubo posiekane cebule
3 ząbki czosnku, pokrojone w cienkie plasterki
2 grubo pokrojone zielone papryki, bez nasion
6 grubo posiekanych zielonych papryczek chili
4 duże grubo pokrojone pomidory
1 pęczka świeżej mięty, kolendry, oregano (kilka liści kolendry zachowajmy do dekoracji)
sok z 1 limonki
4 cebule dymki, pokrojone w cienkie plasterki
sól morska i świeżo mielony czarny pieprz
Podajemy z ciepłą tortillą i śmietaną
Najlepiej do tej odmiany chile verde użyć tomatillos (odmiana physalis, czyli miechunki), jeśli jednak nie mamy ich pod ręką, pomidory w połączeniu z zieloną papryką też będą dobre. Danie to świetnie smakuje z zieloną salsą jabłkową.
Na dużej patelni rozgrzewamy klika łyżek oliwy na średnim ogniu. Dodajemy mięso, szałwię, dużą szczyptę soli i pieprzu. Smażymy kilka minut, aż mięso nabierze brązowego koloru, od czasu do czasu mieszając. Następnie przekładamy do miski.
Na tę samą patelnię ponownie wlewamy olej, dodajemy cebulę, czosnek, paprykę oraz chili, i smażymy 15 minut na średnim ogniu, do momentu, aż warzywa zmiękną. Dodajemy pomidory – potrawa nie powinna być zbyt wodnista, ale w razie potrzeby można dodać odrobinę wody. Zmniejszamy ogień i gotujemy kolejne 10–15 minut.
W międzyczasie miksujemy w blenderze miętę, kolendrę i oregano ze szczyptą soli na zieloną pastę. Dodajemy sok z limonki, a następnie przekładamy pastę do miski z mięsem i mieszamy, na koniec dodając cebulę dymkę. Ozdabiamy resztą liści kolendry. Podajemy z ciepłą tortillą, łyżką śmietany oraz zieloną salsą jabłkową, jeśli mamy na to ochotę.
Czy wiesz dlaczego auta mają ograniczniki prędkości?Które auto można zatankować tequilą?Jak to się stało, że Henry Ford budował fabrykę samochodów dla Stalina. Dlaczego Louis Renault jest uznawany za narodowego zdrajcę? Dziennikarz motoryzacyjny Jacek Balkan, szczerze i bez żadnych skrupułów demaskuje największe motoryzacyjne tajemnice! Jak do tej pory nikt nie odważył się tak otwarcie i szczegółowo napisać o ciemnej stronie historii motoryzacji. Teraz poznasz skrywane sekrety największych koncernów samochodowych. Dwadzieścia wyjątkowych historii wyjaśni m.in., dlaczego po naszych drogach nie jeżdżą auta elektryczne, co wspólnego ma General Motors ze zniknięciem tramwajów w USA oraz dlaczego w polskich autach kierownica była po prawej stronie. Te opowieści to tylko przedsmak tego, co znalazło się w tej odważnej i szokującej książce.Zapnij pasy i przygotuj się na ostrą jazdę.
Skandynawia, jeden z najpiękniejszych zakątków świata. W zatoczkach kryją się kolorowe rybackie osady, wzdłuż brzegów wyrastają strome skaliste urwiska, wiszące mosty przerzucone nad turkusowymi wodami... Cisza, właściwie brak cywilizacji, wypoczynek w chatce nad jeziorem, jazda psim zaprzęgiem, białe noce i włóczące się wszędzie renifery...Skandynawia to także gwarne stolice Finlandii, Szwecji, Norwegii i Danii, wspaniałe zabytki i muzea, fińska sauna, szwedzka ABBA, norweskie fiordy i duński Legoland.Kuchnia skandynawska nieodmiennie kojarzy się ze śledziami. W menu Skandynawów często pojawiają się borówki, zwane czerwonym złotem lasów, a także cienki chleb tunnbröd znany też jako lefse. Najlepiej smakuje z... kiszonym śledziem lub w zupie mlecznej - pokruszony na kawałki i oczywiście... z dżemem borówkowym. Album zawiera zbiór najlepszych przepisów na dania skandynawskie, opisano w nim mnóstwo prostych, tradycyjnych potraw, ale też wiele nowatorskich dań.Śledzie korzenne (porcja dla 4 osób)Składniki:3 solone śledzie po 3 ziarenka pieprzu, ziela angielskiego i goździkówpo 5 ziarenek gorczycy, kolendry i jałowca2 ząbki czosnku1 listek laurowy1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki1 szklanki oleju1 cebula2 łyżeczki posiekanej natkiSposób przyrządzania: Śledzie wymoczyć, usunąć ości, pokroić na kawałki długości 3cm. Gorczycę, jałowiec, goździki, ziele angielskie, pieprz i kolendrę utłuc w moździerzu, wymieszać z posiekanym czosnkiem, pokruszonym listkiem laurowym i papryką. Przyprawy zawinąć w gazę, włożyć do słoika, zalać olejem i odstawić na kilka godzin w ciepłe miejsce. Kiedy olej przesiąknie korzennym zapachem, włożyć do słoika kawałki śledzi i posiekaną cebulę, wstawić na dwa dni do lodówki. Przed podaniem można posypać natką.
Konsultacja: dr hab. n. med. Rafał Stojko
Odpowiedzi na najważniejsze i najczęściej zadawane pytania.
Omówienie kolejnych etapów rozwoju ciąży od zapłodnienia do porodu oraz pierwszych sześciu tygodni życia noworodka. Specjalistyczne porady podane w przystępnej formie, udzielane przez znakomitego lekarza położnika i położną, konsultowane przez polskiego specjalistę. Przejrzysty podział książki na osiem rozdziałów oznaczonych różnymi kolorami. Liczne ilustracje, fotografie, rysunki i wykresy.
Osiągaj cele!
Walcz z przeciwnościami!
Rozwijaj charakter!
„Większość ludzi jest o wiele silniejsza, niż im się wydaje. Ta cecha może być przytłumiona i ukryta, ale gdzieś tam w twoim wnętrzu jest niezłomne serce. Odwaga. Wytrwałość. Siła. Nie bój się trudnych czasów, one są twoją szansą, aby zabłysnąć. Zapamiętaj:
Trudności rozwijają siłę, a burze czynią cię silniejszym”.
– Bear Grylls
W tej książce Bear Grylls występuje w roli twojego osobistego trenera charakteru. Nauczy cię, jak pokonać przeciwności. Pomoże ci poznać samego siebie i rozbudzi twój entuzjazm. Zaufaj mu, a odkryjesz, że nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko trudno wykonalne!
Bear Grylls opowiada o swoich niezwykłych doświadczeniach i przytacza inspirujące historie. Przekonasz się, że możesz osiągać trudne cele i mieć przy tym dużo zabawy!
WYZNACZAJ SOBIE KONKRETNE CELE
BĄDŹ ODWAŻNY
MÓW „TAK”, NIE MÓW „NIE”
BĄDŹ GOTÓW NA POŚWIĘCENIE
WALCZ DO KOŃCA I WYGRYWAJ
O AUTORZE:
Bear Grylls prowadzi telewizyjną serię Szkoła przetrwania – jeden z najczęściej oglądanych programów na świecie, docierający do około 1,2 miliarda widzów w ponad dwustu krajach.
Jest byłym żołnierzem SAS, brytyjskich sił specjalnych, mianowanym komandorem podporucznikiem w Królewskiej Marynarce Wojennej. Organizuje wyprawy w najbardziej niedostępne miejsca na Ziemi, pomagając zebrać miliony dolarów na rzecz dziecięcych organizacji charytatywnych. Jest autorem jedenastu książek.
W 2009 roku Bear został najmłodszym w historii skautmistrzem, pełniąc rolę honorowego przywódcy 28 milionów skautów na całym świecie.
Mieszka z żoną Sharą i trzema synami na barce holenderskiej w Londynie i na małej, odciętej od świata wyspie u wybrzeży Walii.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?