Rodzinne obiady"" to kolejna z serii książka zawierająca sprawdzone i łatwe do przygotowania przepisy. Blisko 50 propozycji ułożono w osiem gotowych zestawów, dzięki czemu łatwiej można zaplanować menu na rodzinny obiad. Zestawy są różnorodne: od jarskich, poprzez rybne, na klasycznych mięsnych kończąc, a każdy składa się z przystawki, zupy, drugiego dania, jarzynki lub surówki, ciasta lub deseru oraz ciepłego lub zimnego napoju.Wśród różnorodnych propozycji są potrawy z mięsem oraz wegetariańskie, jest duży wybór dań z warzyw i owoców, są kluski, zapiekanki i tarty, zupy czyste, zabielane i kremy. Osoby hołdujące tradycji znajdą przepisy na staropolski bigos, flaki czy pieczoną gęś, a poszukujący nowinek - na czipsy z batatów czy bruschettę. Zapracowani znajdą potrawy do wykonania w kilka minut, a czerpiący przyjemność z gotowania - takie, na których przygotowanie potrzeba więcej czasu.Wspólne celebrowanie posiłków jest głęboko wpisane w tradycję polskiej gościnności i pozostaje niezastąpionym sposobem umacniania rodzinnych i przyjacielskich więzi. Smaczne i pięknie podane dania podkreślają uroczysty charakter spotkań.
Książki kulinarne Siostry Marii to elegancko wydana seria bogato ilustrowanych tematycznych poradników. Każda część poświęcona jest innego rodzaju potrawom mięsnym, jarskim, rybnym czy warzywnym, osobne tomy zawierają przepisy na dania z makaronem, ziemniakami czy potrawy z grilla.Tak bogaty i różnorodny zestaw przepisów łączy to, że nie wymagają one specjalnych umiejętności kulinarnych, a większość dań można bez trudu przygotować w domowych warunkach z ogólnie dostępnych produktów. Dzięki dokładnym wskazówkom siostry Marii i dołączonym do nich pięknym zdjęciom bez trudu uda się przyrządzić każdą potrawę.
Każdy rodzic chciałby pokazać dziecku, jak wyciąć samochód, misia, rybę i wiele innych wspaniałych kształtów. Nasza książeczka pokazuje, że wcale nie potrzeba do tego specjalnych umiejętności! Pomysły na super zabawę z wycinaniem to wspaniała książeczka, dzięki której każde dziecko będzie mogło wyczarować z papieru sympatyczne zwierzątka, piękne wiaty i inne oryginalne ozdoby. Wystarczy tylko trochę kolorowego papieru, nożyczki i klej. Wszystkie zawarte w książce propozycje są bardzo łatwe do wykonania, a każdy opis opatrzony jest barwnymi fotografiami, na których przedstawiono, krok po kroku, jak należy wykonać papierową ozdobę. Książka ta nie tylko zapewni dziecku twórcze spędzenie wolnego czasu, ale także da poczucie satysfakcji z własnoręcznie wykonanej pracy.
Potrawy z drobiu Siostry Marii"" to kolejna z serii znakomita książka zawierająca wiele sprawdzonych przepisów na łatwe do przygotowania potrawy z kurczaka, indyka, kaczki i gęsi. Od zup zaczynając, poprzez różnego rodzaju sałatki, rolady, pasztety, na drobiu duszonym, pieczonym i smażonym kończąc.To prawdziwa skarbnica wiedzy kulinarnej przekazywanej z pokolenia na pokolenie.
Zielone koktajle Siostry Marii"" to kolejna z serii znakomita książka zawierająca wiele sprawdzonych przepisów na lubiane i łatwe do przygotowania koktajle, smoothies, soki ze smacznych i zdrowych owoców i warzyw.
Przepisy Siostry Marii"" to znakomite pomysły na typowo świąteczne dania i wypieki, tradycyjne potrawy na przyjęcia w rodzinnym gronie, czas Adwentu, Wielkiego Postu oraz karnawału.Ta książka jest skarbnicą wiedzy kulinarnej przekazywanej z pokolenia na pokolenie.
Potrawy z ziemniaków Siostry Marii to kolejna z serii znakomita książka zawierająca wiele sprawdzonych przepisów na lubiane i łatwe do przygotowania potrawy z ziemniaków, od opiekanych kartofelków zaczynając, poprzez uwielbiane przez dzieci frytki, kopytka, różnego rodzaju kluseczki, placki ziemniaczane, na zapiekankach i sałatkach kończąc.To prawdziwa skarbnica wiedzy kulinarnej przekazywanej z pokolenia na pokolenie.
W Limanii, krainie, w której żyją chochliki, zły czarnoksiężnik swoimi czarami sprawił, że z ksiąg w bibliotece zniknęła cała wiedza. Chochlik Ciekawski, Chochlik Sprytny, Cholinka oraz Chochlik Modniś wyruszają do Krainy Zdrowia, aby zdobyć wiedzę o zdrowiu i zdrowym stylu życia. W czasie tej wyprawy przeżywają wiele ciekawych przygód i uczą się, co i kiedy należy jeść, a także dlaczego odpowiednie odżywianie się jest ważne.
Zapraszamy do cudownej Krainy baśni i bajek, zamieszkałej przez Śpiącą królewnę, Kopciuszka, Kota w butach i inne fantastyczne postacie uwielbiane przez dzieci. To będzie niezapomniana podróż literacka!Piękna szata graficzna i opakowanie prezentowe są dodatkowymi atutami książki.
Pastelowa świąteczna szata graficzna kolorowanki, utrzymana w nieco skandynawskim stylu, przywodzi na myśl Laponię i wesołą wioskę Świętego Mikołaja. Każde dziecko zechce zajrzeć do tego barwnego świata i dołożyć do niego nieco własnej, kolorowej wyobraźni. Książeczki zawierają naklejki brokatowe.
Kolorowanie z najważniejszym reniferem Świętego Mikołaja Rudolfem to świetna zabawa dla każdego malucha. Przezabawne świąteczne ilustracje z kolorowymi elementami z pewnością zachęcą do zabawy kredkami. Książeczki zawierają naklejki brokatowe.
Łamigłówki świąteczne w kształcie piernikowej chatki zawierają zróżnicowane zadania w świątecznej szacie graficznej. Umilą dzieciom zimowe wieczory i będą doskonałą alternatywą dla tabletów i komputerów.
Quizy świąteczne w kształcie piernikowej chatki zawierają zbiór pytań i odpowiedzi, związanych z zimą oraz świętami Bożego Narodzenia. Będą miłą odskocznią od wpatrywania się w monitory i pozwolą dziecku utrwalić różne informacje.
Książeczka proekologiczna, poruszająca temat freeganizmu stylu życia, którego idea opiera się na wyrażaniu sprzeciwu wobec nadmiernej konsumpcji różnych dóbr.Opowiada o lemurze Leonie, który nie potrafi przejść obojętnie wobec marnotrawienia żywności i rozpoczyna akcję przeciwdziałającą temu procederowi.Sprawdź, co zrobi nasz bohater i czy uda mu się zmienić złe nawyki ludzi!
Oferta wyprzedażowa książek - pozycje delikatnie uszkodzone, mogą mieć uszkodzone okładki, zagięte rogi itp jednak nie przeszkadzają w korzystaniu z książki.
Rodzinne obiady to kolejna z serii książka zawierająca sprawdzone i łatwe do przygotowania przepisy. Blisko 50 propozycji ułożono w osiem gotowych zestawów, dzięki czemu łatwiej można zaplanować menu na rodzinny obiad. Zestawy są różnorodne: od jarskich, poprzez rybne, na klasycznych mięsnych kończąc, a każdy składa się z przystawki, zupy, drugiego dania, jarzynki lub surówki, ciasta lub deseru oraz ciepłego lub zimnego napoju.
Wśród różnorodnych propozycji są potrawy z mięsem oraz wegetariańskie, jest duży wybór dań z warzyw i owoców, są kluski, zapiekanki i tarty, zupy czyste, zabielane i kremy. Osoby hołdujące tradycji znajdą przepisy na staropolski bigos, flaki czy pieczoną gęś, a poszukujący nowinek – na czipsy z batatów czy bruschettę. Zapracowani znajdą potrawy do wykonania w kilka minut, a czerpiący przyjemność z gotowania – takie, na których przygotowanie potrzeba więcej czasu.
Wspólne celebrowanie posiłków jest głęboko wpisane w tradycję polskiej gościnności i pozostaje niezastąpionym sposobem umacniania rodzinnych i przyjacielskich więzi. Smaczne i pięknie podane dania podkreślają uroczysty charakter spotkań.
-------
Kuchenne Inspiracje Siostry Marii to seria tematycznych poradników kulinarnych. Każdy tom zawiera ok. 50 receptur na zdrowe i łatwe do przygotowania potrawy. Przepisy siostry Marii nie wymagają specjalnych umiejętności, z pewnością znajdą wielu amatorów, a wszystkie dania można bez trudu przygotować w domowych warunkach z ogólnie dostępnych produktów. Dzięki dokładnym wskazówkom opatrzonym pięknymi zdjęciami uda się przyrządzić każdą potrawę!
Przepis na krem grzybowy z grzybami
Składniki:
• 400 g świeżych grzybów leśnych,
• 200 g śmietany 18%,
• 1 łyżeczka mąki pszennej,
• 1 litr bulionu warzywnego,
• 2 łyżki oliwy z oliwek,
• sól, pieprz czarny i ziołowy do smaku,
• natka pietruszki do dekoracji,
Wykonanie kremu grzybowego z pieczarkami
Grzyby oczyścić i pokroić w plastry. Włożyć do garnka, zalać bulionem i gotować 40 minut. Gdy będą miękkie, wyjąć kilka ładnych kawałków i odłożyć je do dekoracji talerzy. Śmietanę wymieszać z mąką, wlać do garnka i zagotować, a następnie miksować do uzyskania jednolitej konsystencji kremu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Nagrzać piekarnik do temperatury 200°C. Bagietkę pokroić w kromeczki, posmarować masłem, ułożyć na blaszce i piec, aż się zrumieni. Nalewać zupę do talerzy, dekorować pozostawionymi kawałkami grzybów. Podawać z grzankami, polaną odrobiną oliwy z oliwek i przybraną natką pietruszki.
Oferta wyprzedażowa książek - pozycje delikatnie uszkodzone, mogą mieć uszkodzone okładki, zagięte rogi itp jednak nie przeszkadzają w korzystaniu z książki.
Potrawy z ziemniaków, kolejna z serii znakomita książka, to zbiór sprawdzonych przepisów na lubiane i łatwe do przyrządzenia potrawy z ziemniaków: od opiekanych kartofelków czy uwielbianych przez dzieci frytek, kopytek i różnego rodzaju kluseczek – na tradycyjnych plackach ziemniaczanych, zapiekankach i sałatkach kończąc.
Ziemniak, najpopularniejsze w Polsce warzywo i jednocześnie dla wielu z nas podstawowy składnik codziennej diety, ma w kuchni nieskończenie wiele zastosowań, można go spożywać samego bezpośrednio po ugotowaniu, upieczeniu lub usmażeniu, ale jest również bazą wielu dań: kopytek, pyz, knedli, kartaczy, klusek, placków czy zapiekanek. Poza tym świetnie komponuje się z każdym rodzajem mięsa, rybami oraz innymi warzywami, a ze względu na delikatny, niezbyt wyrazisty smak – doskonale łączy się z ziołami i przyprawami.
Trudno sobie wyobrazić kuchnię bez tego warzywa, dlatego autorka postanowiła poświęcić mu nieco więcej uwagi i zebrać przepisy na ziemniaczane potrawy w jednej książce.
-------
Kuchenne Inspiracje Siostry Marii to seria tematycznych poradników kulinarnych. Każdy tom zawiera ok. 50 receptur na zdrowe i łatwe do przygotowania potrawy. Przepisy siostry Marii nie wymagają specjalnych umiejętności, z pewnością znajdą wielu amatorów, a wszystkie dania można bez trudu przygotować w domowych warunkach z ogólnie dostępnych produktów. Dzięki dokładnym wskazówkom opatrzonym pięknymi zdjęciami uda się przyrządzić każdą potrawę!
Przepis na ziemniaczany suflet
Składniki:
• 1 kg ziemniaków,
• 500 g mielonego mięsa,
• ⅓ szklanki śmietany lub mleka,
• 2 łyżki masła,
• 2 ząbki czosnku,
• 1 cebula,
• sól, pieprz do smaku,
• olej do smażenia.
Wykonanie ziemniaczanego sufletu
Ziemniaki obrać i umyć. W garnku zagotować wodę, posolić ją i wrzucić ziemniaki. Gotować je do miękkości – około 15 minut. Śmietanę podgrzać w rondelku – powinna być mocno ciepła, ale nie może się zagotować. Ziemniaki odcedzić i razem z masłem utłuc tłuczkiem do ziemniaków. Pod koniec powoli wlewać ciepłą śmietanę, cały czas ugniatając ziemniaki, aż powstanie puszysta, gładka masa. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Na patelni rozgrzać trochę oleju i zeszklić na nim cebulę z czosnkiem. Dodać mięso mielone i całość smażyć kilka minut. Mięso doprawić solą i pieprzem. Żaroodporne naczynie do zapiekanek wysmarować olejem. Na dnie rozłożyć połowę ziemniaczanego purée. Na nim rozłożyć mięso i przykryć je drugą połową ziemniaków. By suflet był bardziej dekoracyjny, można ziemniaki nałożyć do szprycy cukierniczej i powyciskać na mięso ozdobne kopczyki, jeden obok drugiego. Zapiekankę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec około 20 minut. Gotowy suflet ziemniaczany podawać natychmiast.
Oferta wyprzedażowa książek - pozycje delikatnie uszkodzone, mogą mieć uszkodzone okładki, zagięte rogi itp jednak nie przeszkadzają w korzystaniu z książki.
Potrawy z ryb to zbiór 50 sprawdzonych przepisów na łatwe do przygotowania dania z ryb i owoców morza, od zup poczynając poprzez różnego rodzaju pasty, musy, tatary, omlety czy sałatki – na rybach duszonych, pieczonych i smażonych kończąc.
Poza wigilią i okresem Wielkiego Postu potrawy z ryb nadal rzadko goszczą na polskich stołach, choć tak wiele mówi się o ich zaletach. Są doskonałą alternatywą dla innych rodzajów mięs – pożywną, lekkostrawną i smaczną. Zawierają wiele cennych składników, w tym kwasy omega-3, które są niezbędne do prawidłowej pracy mózgu i systemu nerwowego, mają działanie przeciwnowotworowe oraz obniżają poziom złego cholesterolu zmniejszając tym samym ryzyko wystąpienia zawału, a także korzystnie oddziałują na stan skóry i włosów. Słowem: trudno przecenić ich dobroczynny wpływ na nasze zdrowie, dlatego autorka postanowiła poświęcić potrawom z ryb oddzielną książkę, w której zamieściła sprawdzone i wypróbowane przepisy.
-------
Kuchenne Inspiracje Siostry Marii to seria tematycznych poradników kulinarnych. Każdy tom zawiera ok. 50 receptur na zdrowe i łatwe do przygotowania potrawy. Przepisy siostry Marii nie wymagają specjalnych umiejętności, z pewnością znajdą wielu amatorów, a wszystkie dania można bez trudu przygotować w domowych warunkach z ogólnie dostępnych produktów. Dzięki dokładnym wskazówkom opatrzonym pięknymi zdjęciami uda się przyrządzić każdą potrawę!
Przepis na sałatkę łososiową w awokado
Składniki:
• 200 g wędzonego łososia,
• 4 awokado,
• 4 zielone gruntowe ogórki,
• 1 czerwona papryczka chili,
• 2 jajka (można użyć przepiórczych – 4 sztuki),
• sok z ½ cytryny,
• 4 łyżki oliwy z oliwek,
• 1 łyżeczka musztardy,
• ½ łyżeczki miodu,
• sól, kolorowy pieprz do smaku,
• koperek do dekoracji.
Wykonanie sałatki łososiowej w awokado
Jajka umyć, ugotować na twardo i ostudzić. Obrać i pokroić na cząstki. Awokado umyć, rozkroić wzdłuż na pół i usunąć pestki. Część miąższu z połówek wybrać łyżeczką i przełożyć do miseczki. Skropić sokiem z cytryny. Ogórki umyć, obrać ze skórki (niekoniecznie) i pokroić w kostkę. Papryczkę chili umyć, pokroić w pierścionki i usunąć nasiona. Łososia pokroić w paski. Ogórki, łososia i chili dodać do awokado, wymieszać. Na koniec dorzucić cząstki jajek. Do małego słoiczka wlać oliwę, resztę soku cytrynowego, dodać musztardę, miód, sól oraz pieprz do smaku. Dokładnie całość wymieszać. Najlepiej zakręcić słoik i kilka razy mocno nim potrząsnąć. Gotowym sosem polać warzywa w miseczce i ostrożnie je wymieszać. Farszem napełniać połówki awokado i wstawić je na 30 minut do lodówki, by smaki się przegryzły. Przed podaniem udekorować świeżym koperkiem.
Oferta wyprzedażowa książek - pozycje delikatnie uszkodzone, mogą mieć uszkodzone okładki, zagięte rogi itp jednak nie przeszkadzają w korzystaniu z książki.
Potrawy z makaronem to zbiór sprawdzonych receptur na wartościowe, lubiane i łatwe do przygotowania potrawy: od przepisów na domowy makaron poprzez makaronowe dania z warzywami, mięsem, rybami, owocami morza – po owocowe i słodkie potrawy makaronowe. Makaron, jedno z podstawowych dań kuchni włoskiej, które od dawna gości również na polskich stołach, to smaczny produkt o wszechstronnym zastosowaniu, wykorzystywany do zup (trudno sobie bez niego wyobrazić rosół!), jako dodatek do dań obiadowych, a także jako samodzielny, pełnowartościowy posiłek. Świetnie komponuje się z mięsem, warzywami, rybami, owocami morza, a także owocami i bakaliami. Na rynku dostępny jest duży wybór makaronów, wśród nich są kolorowe – zielony (szpinakowy), czerwony (z sokiem buraków), czarny (z barwnikiem kałamarnic) czy brązowy (z mąki pełnoziarnistej lub razowej), bez trudu znajdziemy też makaron bezglutenowy (sojowy, ryżowy, kukurydziany), a dla łasuchów jest nawet czekoladowy! Bogactwo kolorów, kształtów oraz rodzajów inspiruje i pozwala na przygotowanie przeróżnych potraw – w książce znajdziemy blisko pięćdziesiąt inspirujących przepisów!
Oferta wyprzedażowa książek - pozycje delikatnie uszkodzone, mogą mieć uszkodzone okładki, zagięte rogi itp jednak nie przeszkadzają w korzystaniu z książki.
Potrawy z drobiu to zbiór sprawdzonych przepisów na łatwe do przygotowania dania z mięsa kurczaka, indyka, kaczki i gęsi: od zup poczynając poprzez rolady i pasztety – na drobiu duszonym, pieczonym i smażonym kończąc.
Mięso drobiowe zaliczane jest obok rybiego do najbardziej lekkostrawnych. Charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu i jest dobrym źródłem wartościowego, łatwo przyswajalnego białka, zwłaszcza mięso z piersi indyków i kur. Poleca się je szczególnie osobom o wrażliwym przewodzie pokarmowym, rekonwalescentom i dzieciom. Mięso drobiowe zawiera dużo cynku, magnezu, potasu i witamin z grupy B, dzięki czemu wzmacnia nasz układ odpornościowy. Ze względu na delikatny, mało wyrazisty smak, doskonale komponuje się z różnymi dodatkami, można je serwować z warzywami, ale równie dobrze smakuje z owocami.
Autorka zebrała w książce przepisy, których bazą jest właśnie mięso drobiowe. Znajdziemy tu receptury na pyszne zupy, sałatki, pasztety, rolady, klopsy i oczywiście potrawy z duszonym i pieczonym drobiem. Każdy amator dobrej kuchni z pewnością coś dla siebie wybierze.
-------
Kuchenne Inspiracje Siostry Marii to seria tematycznych poradników kulinarnych. Każdy tom zawiera ok. 50 receptur na zdrowe i łatwe do przygotowania potrawy. Przepisy siostry Marii nie wymagają specjalnych umiejętności, z pewnością znajdą wielu amatorów, a wszystkie dania można bez trudu przygotować w domowych warunkach z ogólnie dostępnych produktów. Dzięki dokładnym wskazówkom opatrzonym pięknymi zdjęciami uda się przyrządzić każdą potrawę!
Przepis na kolorową sałatkę z kurczakiem
Składniki:
• 1 pierś z kurczaka,
• 1 czerwona papryka,
• 1 żółta papryka,
• 1 czerwona cebula,
• 1 duży pęczek rukoli,
• 10 pomidorków koktajlowych,
• 2 zielone ogórki,
• kilka listków bazylii,
• 1 ząbek czosnku,
• 2 łyżki soku z cytryny,
• 1 łyżeczka octu balsamicznego,
• 1 łyżeczka miodu,
• sól, pieprz, papryka do smaku.
Wykonanie kolorowej sałatki z kurczakiem
Pierś z kurczaka dokładnie umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Każdy oprószyć solą oraz pieprzem. Mięso usmażyć na patelni grillowej. Odłożyć do ostygnięcia. Rukolę i bazylię opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć na ręczniku papierowym. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w cienkie paseczki. Cebulę obrać, umyć i pokroić w półtalarki. Zielone ogórki umyć, obrać ze skórki (niekoniecznie) i pociąć w półplasterki. Pomidorki koktajlowe umyć i poprzekrawać na połówki. Wszystkie warzywa przełożyć do salaterki i wymieszać. Dodać grillowanego kurczaka. Sok z cytryny wymieszać z miodem i octem balsamicznym. Dodać do niego ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę, sól i pieprz do smaku. Wymieszać sos i polać nim sałatkę.
Oferta wyprzedażowa książek - pozycje delikatnie uszkodzone, mogą mieć uszkodzone okładki, zagięte rogi itp jednak nie przeszkadzają w korzystaniu z książki.
Śledź po kaszubsku, dzyndzałki warmińskie, małdrzyki krakowskie, a może piróg biłgorajski? Potrawy regionalne to zbiór niemal 50 sprawdzonych przepisów na dania z różnych regionów Polski. Dokładne opisy wraz z pięknymi ilustracjami pomogą nam przyrządzić potrawy, dzięki którym przeniesiemy się do tradycyjnej kuchni Małopolski, Podkarpacia, Warmii i Mazur czy Lubelszczyzny. A polska kuchnia jest nie tylko różnorodna, ale przede wszystkim smaczna. W tradycji mamy wiele ciekawych potraw, o których często zapominamy zafascynowani kulinariami z innych regionów świata.
Książka została podzielona na pięć rozdziałów, każdy poświęcony jest potrawom typowym dla danego regionu. Bogactwo polskiej kuchni regionalnej jest tak wielkie, że nie sposób zmieścić w jednej publikacji wszystkich ciekawych dań, autorka wybrała więc te, które z łatwością można przygotować w warunkach domowych. Każdy znajdzie tu coś dla siebie i będzie mógł wypróbować tradycyjne specjały: mięsne, rybne, warzywne, mączne i oczywiście na słodko.
-------
Kuchenne Inspiracje Siostry Marii to seria tematycznych poradników kulinarnych. Każdy tom zawiera ok. 50 receptur na zdrowe i łatwe do przygotowania potrawy. Przepisy siostry Marii nie wymagają specjalnych umiejętności, z pewnością znajdą wielu amatorów, a wszystkie dania można bez trudu przygotować w domowych warunkach z ogólnie dostępnych produktów. Dzięki dokładnym wskazówkom opatrzonym pięknymi zdjęciami uda się przyrządzić każdą potrawę!
Zupa z zielonych gąsek
Składniki:
• 1½ litra bulionu warzywnego
• 700 g zielonych gąsek
• 1 cebula
• 1 ząbek czosnku
• 1 szklanka śmietany kremówki
• 3 gałązki świeżego tymianku
• sól, pieprz do smaku
• klarowane masło do smażenia
Wykonanie zupy z zielonych gąsek
Grzyby oczyścić, dokładnie wypłukać z piasku i pokroić na kawałeczki. Cebulę obrać i posiekać. Czosnek obrać, przekroić wzdłuż na pół. Tymianek opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć na ręczniku papierowym. Posiekać. W dużym rondlu stopić trochę masła i przesmażyć na nim cebulę. Dodać pokrojone grzyby i czosnek. Smażyć kilka minut, a gdy gąski zmiękną i puszczą sok, wyjąć czosnek. Wsypać tymianek i jeszcze chwilę wszystko razem dusić. Następnie wlać bulion, doprawić zupę do smaku solą oraz pieprzem i gotować, aż grzyby będą miękkie. Na koniec zaprawić zupę śmietaną. Podawać z makaronem.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?