Petronela jest czarownicą. I to wcale nie byle jaką, tylko czarownicą jabłoniową, mieszkającą stosownie do swojego statusu w jabłku, na szczycie starej jabłoni.W ogromnym, zapuszczonym ogrodzie żyje jej się spokojnie i beztrosko, do chwili gdy do pobliskiego domu wprowadza się rodzina Kuchniopożarskich z dwójką wścibskich dzieci, bliźniętami Lilką i Leonem.Petronela próbuje pozbyć się niewygodnych intruzów za pomocą CZARÓW.Sytuacja zmienia się, gdy dzieci nagle pojawiają się na progu jej jabłkowego domu. Wówczas czarownica stwierdza, że jej niespodziewani goście są mili i sympatyczni. Jednak nie podejrzewa, że to dopiero początek dziwnej znajomości i że już wkrótce bliźnięta poproszą ją o pomoc
Nauka dobrych manier wcale nie musi dręczyć i zanudzać.
Niezwykle zabawne rysunki autorstwa Munro Leafa oraz uroczy tekst sprawiają, że podstawowe zasady grzeczności i życzliwości stają się łatwe do zapamiętania, a bohaterowie, tacy jak PAN JA MUSZĘ BYĆ PIERWSZY czy JĘCZYDUSZA wywołują salwy śmiechu.
Sięgając do sedna sprawy – do sensu dobrych manier – Munro Leaf zaoferował rodzicom i dzieciom nieocenioną pomoc – dziecięcą klasykę, dzieło, które jest aktualne dziś tak samo, jak było dawniej. Ten wesoły „przewodnik po zasadach dobrego wychowania” będzie z pewnością „miłym gościem” w domu każdego dziecka.
Najważniejsza reguła SIMPLE GLYX, czyli diety o niskim indeksie glikemicznym:
KTO CHCE SCHUDNĄĆ, MUSI JEŚĆ
Niniejsza książka oferuje ponad 130 przepisów, które sycą, wyszczuplają i uszczęśliwiają.
SIMPLE GLYX to dania kuchni wiejskiej. Ale też kuchnia nowoczesna. To smaczne dania w klimacie śródziemnomorskim. Szybkie potrawy z woka. Słodkości. Fascynujące doznania dla podniebienia: od zielonego koktajlu o poranku do łososia z cukinią na wieczór. Od marynowanego limburgera do musu czekoladowo-figowego. Od morelowego lassi, aż po kulki szpinakowo-sezamowe. Zupełnie zapominamy, że jesteśmy na diecie. Dieta to sposób życia. A SIMPLE GLYX to „sposób na życie” dla smakoszy. To po prostu cudowna kuchnia. Przepisy SIMPLE GLYX są smaczne, zdrowe, sycące i sprzyjają utrzymaniu szczupłej sylwetki.
• Prosto i inteligentnie: jemy niskoglikemicznie, znikają wahania insuliny, chudniemy na długo.
• Różnorodnie: według ochoty i nastroju wybieramy spośród przepisów na dania śródziemnomorskie, azjatyckie, wiejskie i miejskie.
• Na wszystkie okazje: przepisy na koktajle, müsli, chleb białkowy, przekąski, zimne i ciepłe dania główne oraz słodkości. Nieskomplikowana kuchnia na każdy dzień, na podróż, dla przyjaciół, rodziny...
• Dla wegetarian: liczne wskazówki odnośnie do wyboru składników i możliwych zamienników
SIMPLE GLYX – BO JEDZENIE TO ŻYCIE!
Vitali w Sezonie na ptaszka, bestsellerowej powieści, która doczekała się już 20 wydań, prześciga sam siebie w nieprzebranym gąszczu wątków i żartów, rodzinnych tajemnic i politycznych intryg, sprośnych gagów, miłostek i plotek.
Mniej lub bardziej świadomymi bohaterami są mieszkańcy małego, prowincjonalnego miasteczka leżącego na wschodnim brzegu jeziora Como: banda czterech młodzieńców, którzy swoimi pomysłami wprowadzają zamęt w całym Bellano, proboszcz, karabinierzy z miejscowego posterunku, burmistrz i jego zdziwaczała małżonka, wyborny myśliwy, który nie jest już w stanie nic upolować, czy wreszcie kobieta lekkich obyczajów zwana ornitolożką.
Vitali w mistrzowski sposób wprawia w ruch karuzelę zabawnych postaci i historii, czasem skrzypiącą, ale zawsze magiczną.
Witajcie w Bellano, najdziwaczniejszym miasteczku włoskiej prowincji!
Jak dobrze pokroić tort, kupić okazyjnie bluzkę, przygotować wspaniałą kolację? Z pomocą przyjdzie znajomość matematyki! Liczby, jak pokazują opowiadania zawarte w tej książce, nie mieszkają jedynie w szkole: lubią opuszczać strony podręczników i chować się w najmniej spodziewanych miejscach. Nie zaszkodzi więc trochę pogłówkować!
ZDROWA DIETA UZUPEŁNIAJĄCA OD 5 MIESIĄCA ŻYCIA
Dobrze zbilansowana dieta wegetariańska zapewni twojemu dziecku prawidłowy rozwój. Produkty pochodzenia roślinnego, mleko i jajka dostarczą mu wszystkich niezbędnych składników odżywczych.
Zebrane w tej książce różnorodne pomysły na zupki, kaszki i miksy owocowo-zbożowe pomogą ci w przygotowaniu zdrowych i pysznych posiłków. Natomiast dzięki zamieszczonym informacjom uzyskasz odpowiednią wiedzę na temat produktów wegetariańskich, a także zdrowego i bezpiecznego stosowania diety wegetariańskiej u maluchów.
Sprawdzone przepisy: Wszystkie przepisy zostały starannie wypróbowane w praktyce
Profesjonalne porady: Autorka jest uznaną specjalistką w dziedzinie żywienia
Dwa w jednym: Posiłek dla ciebie i twojego malucha
Zastosowanie konopi w medycynie to temat niezwykle aktualny. W książce Marihuana... dla wszystkich. Lecznicze zastosowanie konopi autorzy pragnęli przedstawić aktualny stan wiedzy na temat potencjalnego wykorzystania tej rośliny oraz korzyści wynikających z jej stosowania zarówno z punktu widzenia zdrowia, jak i komfortu pacjenta. Omawiają w niej również nowe perspektywy użycia konopi skonfrontowane z wynikami badań naukowych. Publikacja ta ma za zadanie przedstawić w sposób przystępny, jednakże z zachowaniem skrupulatnego podejścia naukowego, przejrzystą informację oraz rozpowszechnić wiedzę na temat konopi.
Fabio Firenzuoli – lekarz medycyny, specjalista z dziedziny ziołolecznictwa i nadzoru nad ziołolecznictwem, dyrektor Centrum Referencyjnego ds. Ziołolecznictwa w Regionie Toskanii (CERFIT; it. Centro di Riferimento in Fitoterapia della Regione Toscana), Centrum Medycyny Integracyjnej ? Konsorcjum Szpitalno-Uczelnianego Careggi (it. Centro per la Medicina Integrativa-Azienda Ospedaliero-Universitaria Careggi) oraz Oddziału Badań Zintegrowanych nad Interakcją Roślina/Lek w Onkologii (Area di Ricerca Integrata sulle Interazioni Pianta/Farmaco in Oncologia).
Francesco Epifani – matematyk, specjalista ds. Planowania, Programowania i Kontroli w Zarządzaniu, Ekonomiki Zdrowia, Zarządzania w Ochronie Zdrowia, Oceny i Jakości procesów organizacyjnych i produkcyjnych oraz Spraw Publicznych.
Idalba Loiacono – farmaceutka, specjalizująca się w farmacji stosowanej, ocenie i zarządzaniu technologiami medycznymi w Służbie Zdrowia.
Daria Bignardi, dziennikarka „Vanity Fair” oraz dyrektor telewizji RAI3, w swojej czwartej książce L’amore che ti meriti (Miłość, na jaką zasługujesz) opowiada tajemniczą i skomplikowaną historię rodzinną.
Czy miłość może być jednocześnie budująca i niszczycielska? Co jesteśmy gotowi zaryzykować w imię miłości? Co należy zrobić, żeby zasłużyć na miłość? Czy to możliwe, że szczęście może objawić się tylko w nieszczęściu?
W Ferrarze Alma i Maio, dorastające rodzeństwo, żyją we wzajemnej, szczególnej zależności. Są bardzo z sobą związani. Skończyła się szkoła, zaczyna się lato.
Alma proponuje bratu heroinę, traktując to tylko jako zabawę, głupi żart. Miało to być tylko raz, w ostatni wieczór wolności, przed wyjazdem do rodziców na wakacje. Heroina nie wciągnęła Almy, zaważyła natomiast na losie Maio, który pewnego dnia zniknął.
Bolonia, trzydzieści lat później…
Antonia, nazywana przez wszystkich Toni, jest jedyną córką Almy. Żyje z Leo, komisarzem policji. Poznała go w trakcie zbierania materiałów do jednej ze swoich powieści kryminalnych. Nigdy nie słyszała o Maio, matka z wiadomych tylko sobie powodów o nim nie wspominała. Może chciała chronić Antonię, może wynikało to z poczucia winy. Gdy jednak Alma dowiedziała się, że córka spodziewa się dziecka, postanowiła przerwać milczenie i nie ukrywać dłużej rodzinnej tajemnicy…
Toni wyrusza do Ferrary, żeby odszukać Maio. W tym nazbyt cichym i sennym mieście, zawiera wiele znajomości, rzucających raz po raz nieco światła na prawdę, która szybko ponownie skrywa się w mroku. Ze względu na matkę zamierza doprowadzić poszukiwania do końca.
W śledztwie w sprawie Maio odzwierciedlają się relacje pokoleń. Toni musi zmierzyć się z tysiącem pytań, które dotyczą nie tylko Almy i Maio, ale i jej samej…
W książce czytelnik znajdzie wskazówki, jak cieszyć się życiem pomimo choroby. Autor opracował swoje przepisy na podstawie najnowszych badań z dziedziny medycyny i udowadnia, że diabetycy stosując odpowiedni sposób odżywiania, mogą rozkoszować się smakiem i najeść się do syta.
Najnowsze badania naukowe pokazują, że życie z cukrzycą nie jest już tak skomplikowane jak niegdyś i dlatego też osoby na nią chorujące, chcąc się odpowiednio odżywiać, nie muszą już przestrzegać dawnych nakazów żywieniowych.
Zebrane w tej książce przepisy są dowodem na to, że można przygotować wykwintne i świeże potrawy bez jakichkolwiek ograniczeń – warzywa, orzechy, tłuszcze najwyższej jakości, ryby i mięso są filarami współczesnej diety, i nie tylko tej przeznaczonej dla diabetyków. A najważniejsze jest to, że możesz pozbyć się zbędnych kilogramów i rozkoszować się smakiem. Jedzenie ma ogromny wpływ na nasze samopoczucie i dlatego to, co znajdzie się na naszym talerzu, powinno być smaczne i sycące. Diabetycy mogą śmiało zaufać przedstawionemu w tej książce planowi odżywiania, ponieważ autor opracował go na podstawie wiedzy jednego z najbardziej wiodących lekarzy z dziedziny leczenia cukrzycy. Oprócz przepisów zamieszczono w książce najnowsze informacje dotyczące problematyki życia z cukrzycą na co dzień. Autor wyjaśnia we wstępie, jak bez lęku żyć z cukrzycą i pełnymi garściami czerpać radość z życia.
Jak w ciekawy i przystępny sposób wytłumaczyć dziecku trudne zagadnienie matematyczne lub fizyczne, które poznaje w szkole? Jak zachęcić, by chciało ono pogłębić swoją wiedzę i rozbudzić w sobie zainteresowanie przedmiotami ścisłymi i nie tylko? Niewątpliwie „Ale odkrycie!” będzie w tej dziedzinie doskonałą pomocą, gdyż o najważniejszych pomysłach i wynalazkach w historii ludzkości opowiada językiem legend i przykuwających uwagę opowieści. W ten sposób dzieci mogą dowiedzieć się, kim byli wielcy, znani uczeni, np. Archimedes, Tales, Pitagoras lub Galileusz, jak i kiedy powstała luneta lub kiedy wzbił się w powietrze pierwszy balon i jakich pasażerów uniósł w niebo. A może komuś bardziej przypadnie do gustu historia o tym, kto wymyślił szachy, piorunochron bądź wielkie machiny oblężnicze miotające kamienie?
Takich ciekawych opowieści w tej książeczce jest znacznie więcej, bo czyż nie jest fascynującym odkryciem świadomość, że muzyka istnieje dzięki matematyce, a człowiek nauczył się podnosić ciężkie kamienne bloki za pomocą prostych narzędzi, obserwując maleńkie mrówki?
Dzięki tak inspirującej lekturze może kiedyś i Twoje dziecko zakrzyknie wzorem starożytnego uczonego: „Eureka, eureka!”.
Kolejna powieść Luca di Fulvio – autora światowych bestsellerów, które sprzedały się w liczbie 1,5 miliona egzemplarzy
Książę Marcus II z Saxii był jeszcze dzieckiem, gdy na dziedzińcu rodzinnego zamku stał się świadkiem masakry swoich bliskich, zabitych z rozkazu Ojsterniga – władcy sąsiedniego księstwa. Chłopiec przeżył tę krwawą rzeź dzięki pomocy wiejskiej akuszerki Agnete i jej córki Eloisy. Przyjęty do ich domu, pod nowym imieniem, uczy się żyć w rzeczywistości dalekiej od bogactw, które otaczały go do tej pory. Z czasem staje się potężnym wojownikiem, nigdy nie zapominając, kim jest i co mu się należy jako prawowitemu dziedzicowi ziemi Raühnvahl we Wschodnich Alpach. Akcja rozgrywa się w nieistniejącej krainie na początku XV wieku i zachęca czytelnika do podróży w nieznane, nieokreślone i czasem mało realne.
Leżący, czyli kto? Michele Serra tak określa, w charakterystyczny dla siebie ironiczny sposób, pokolenie współczesnych nastolatków, ludzi młodych, którzy wchodzą na scenę życia. Czy jest z nich dumny, pochwala ich postępowanie, są jego nadzieją na przyszłość? Zdecydowanie nie! Z prześmiewczym zacięciem gani ich lenistwo, gnuśność, przywiązanie do komercji i uzależnienie od elektronicznych gadżetów. Stary jak świat konflikt pokoleń. Ale czy rzeczywiście jest to tak jednoznaczne? Czyja to wina? Kto i kiedy popełnił błąd moralnego relatywizmu, który pchnął współczesny świat w wyobcowanie, konflikty, brak zrozumienia i wzajemną wrogość nawet wśród najbliższych? Może także dzisiejsi ojcowie powinni uderzyć się w pierś, że nie potrafią, jak dawni przodkowie, być wzorem dla swoich dorastających synów. W efekcie ci, powodowani buntem bądź wygodnictwem, przyjęli pozycję horyzontalną, leżąc na zmiętych posłaniach z telefonem komórkowym w dłoni i laptopem na kolanach. Prosta diagnoza? Zdecydowanie za prosta!
Dlatego w tej powieści nic nie jest tak oczywiste, jakby się wydawało. Stąd tak wiele ironii i satyrycznego spojrzenia na współczesne problemy, z którymi stykają się Młodzi, jak i Starzy, zarówno w społeczeństwie, jak i w rodzinie. Czy dojdzie do Wielkiej Ostatecznej Wojny między nimi, gdy postojcom z XXI wieku puszczą nerwy z zazdrości o młodość, piękno i zdrowie wiecznie leżących synów, którzy nie doceniając tych przymiotów, marnują je na potęgę? Czy jest nadzieja na ocalenie relacji między rodzicami i dziećmi, wzniesienie się ponad gniew, kpiny i wzajemne pretensje, by skorzystać z tego, co najlepsze w każdym pokoleniu?
Może jednak wspólna wyprawy na górę Nasca (i lektura prezentowanej powieści), w milczeniu, kontemplując potęgę natury, przywróci pokoleniową równowagę, pokazując, jak wzajemnie jesteśmy sobie potrzebni.
„Obowiązkowa lektura dla każdego, kto szuka sposobu na poprawę swoich wyników oraz nadanie głębszego sensu aktywności sportowej i samej sztuce biegania” Dean Karnazes ultramaratończyk i autor bestsellerowej książki według „New York Timesa” Celem tej książki jest pokazanie drogi do osiągnięcia większej swobody, świadomości, skupienia i radości poprzez uważne bieganie. Mam nadzieję, żeuda mi się przekonać czytelników, że choć mindfulness nie stanowi panaceum i nie jest zamiennikiem konsultacji lub terapii medycznej, to praktyka ta możepomóc zarówno na biegowym szlaku, jak i poza nim.
„Obowiązkowa lektura dla każdego, kto szuka sposobu na poprawę swoich wyników oraz nadanie głębszego sensu aktywności sportowej i samej sztuce biegania”
Dean Karnazes
ultramaratończyk i autor bestsellerowej książki według „New York Timesa”
Celem tej książki jest pokazanie drogi do osiągnięcia większej swobody, świadomości, skupienia i radości poprzez uważne bieganie. Mam nadzieję, że
uda mi się przekonać czytelników, że choć mindfulness nie stanowi panaceum i nie jest zamiennikiem konsultacji lub terapii medycznej, to praktyka ta może
pomóc zarówno na biegowym szlaku, jak i poza nim.
Komisarz Bernard Bastiani, prosząc o przeniesienie do służby na Riwierze Francuskiej, liczył, że wreszcie będzie miał święty spokój. Odpocznie od stresującej pracy i znajdzie czas dla rodziny. Bo i cóż tak nagannego może stać się w Księstwie Monaco wśród znudzonych turystów i bywalców kasyn? Drobne kradzieże, ekscesy nastolatków rozpuszczonych przez bogatych tatusiów lub zaginięcie pieska ekscentrycznej miliarderki? Jednak już wkrótce komisarz miał się przekonać, jak bardzo się mylił. Bestialskie morderstwo popełnione na znanym marszandzie Claudzie Massenie otwiera prawdziwą puszkę Pandory. Na światło dzienne wychodzą ciemne interesy prowadzone w świecie sztuki, co w połączeniu z zemstą zdradzonej kobiety i obsesyjną wręcz chęcią posiadania przez wielu upragnionego obrazu Amadea Modiglianiego daje mieszankę iście wybuchową.W trakcie spektakularnego śledztwa prowadzonego przez komisarza poznajemy luksusowy świat Monte Carlo, a także Szwajcarię i Paryż, gdyż krąg podejrzanych zatacza coraz szersze kręgi. I nie są to już tylko zawodowi handlarze i miłośnicy dzieł sztuki, ale również potężni rosyjscy oligarchowie, urzędnicy państwowi wszelkiej maści i płatni mordercy na usługach bogatych zleceniodawców. Bastiani odkrywając polityczne powiązania i miłosne perypetie tropionych przestępców oraz potencjalnych świadków, sam wikła się w nieoczekiwany romans, który skomplikuje komisarzowi życie.Czy poszukiwany obraz zostanie odnaleziony? Co wspólnego z dziełami sztuki mieli naziści podczas II wolny światowej? Czy pieniądze otwierają wszystkie skarbce? Jak funkcjonują tzw. raje podatkowe? W książce Massima Navy Złodziej zaginionego obrazu fikcja splata się z możliwymi faktami reporterskimi. I mimo że wszystkie postaci i zdarzenia w intencji autora są zmyślone, a zbieżność nazwisk przypadkowa, to odnosi się nieodparte wrażenie, iż mamy do czynienia z połączeniem powieści kryminalnej i literatury faktu z historią sztuki w tle.
Pewnej jesiennej, deszczowej, wyjątkowo zimnej nocy mała myszka zwana Myszaczkiem trafia do latarni morskiej i zostaje przygarnięta przez starego latarnika Gustawa.Od tamtej burzliwej nocy Myszaczek i Gustaw stają się nierozłączni. Wszystko robią razem, wspierają się i wzajemnie sobie pomagają.Nagle Gustawa dopada ciężka choroba. Gdy przyjaciel leży nieprzytomny, rozpętuje się straszliwa burza i na horyzoncie pojawia się statek wzywający pomocy. W tej dramatycznej sytuacji los statku oraz jego załogi zależy wyłącznie od Myszaczka. Czy zdana sama na siebie maleńka myszka na pewno sobie poradzi?Cudownie opowiedziana historia o wielkiej przyjaźni, ogromnej sile charakteru i niezwykłej odwadze, ze znakomitymi, działającymi na wyobraźnię ilustracjami
W jabłoniowym sadzie panuje niezwykłe ożywienie. Powodem całego zamieszania jest Petronela. Jabłoniowa czarownica postanowiła bowiem wyprawić swojemu najlepszemu przyjacielowi Lucjuszowi urodziny, na które zaprosiła mnóstwo gości, także Lilkę i Leona Kuchniopożarskich.
Problem w tym, że przyjęcie urodzinowe ma być niespodzianką dla Lucjusza i wszystko musi odbywać się w największej tajemnicy, co bardzo utrudnia przygotowania.
I jak to zazwyczaj bywa z niespodziankami, nagle pojawiają się nieprzewidziane kłopoty; a to za sprawą nieprawidłowo wypowiedzianego przez Petronelę zaklęcia, które sprawia, że wszystko staje na głowie w momencie, gdy każdy ma ręce pełne roboty…
Z barwnymi ilustracjami SaBine Büchner
W książce La Veganista Nicole Just prezentuje nam ponad 100 różnorodnych, pełnych smaku i nieskomplikowanych przepisów – zgodnie ze swoim mottem: Wegańska kuchnia bez wyrzeczeń! Pokazuje, jak bez składników odzwierzęcych przyrządzić potrawę na każdą okazję: śniadanie, lunch, rodzinny obiad, spotkanie z przyjaciółmi.
Zachwyć swoich bliskich przepysznymi sałatkami, roladami, gryczanymi naleśnikami, delikatnym sernikiem z orzechów nerkowca albo pachnącymi wanilią rogalikami.
100 pysznych przepisów na każdą porę dnia.
La Veganista Superfood
Najlepsze wegańskie przepisy na bazie zdrowej, bogatej w składniki odżywcze żywności, pochodzącej prosto z natury – bez jakichkolwiek egzotycznych dodatków. Co mają wspólnego shake waniliowo-owsiany, sałatka z soczewicy z grzankami warzywnymi i kapusta spiczasta z pikantnym sosem orzechowym? Brzmi zachęcająco, nieprawdaż? Dodatkowo wszystkie te dania są źródłem superżywności, mającej zbawienny wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie. Kto jednak myśli, że żywność ta dostępna jest wyłącznie w Internecie i trzeba za nią zapłacić bardzo wysokie kwoty, ten się myli. Autorka La Veganista zamiast suplementów diety i egzotycznych dodatków wykorzystuje w swojej kuchni powszechnie dostępne produkty, którym zawdzięczamy dobre samopoczucie, zdrowie i zadowolenie. Owoce, warzywa, rośliny strączkowe, produkty pełnoziarniste i orzechy zawierają wszystkie niezbędne w diecie wegańskiej składniki odżywcze. Dzięki nim każdy weganin może w pełni cieszyć się zdrowiem i zachować dobrą formę. Umiejętnie łącząc te produkty ze sobą uzyskamy potrawy, w których substancje odżywcze będą się wzajemnie świetnie uzupełniać. Na przykład smoothie postawi każdego na nogi, a orzechowy batonik doda energii i poprawi naszą koncentrację. Sandwicz z warzywami zjedzony w południe będzie zastrzykiem energii, a wieczorem najemy się do syta ryżem pełnoziarnistym z chrupiącymi warzywami. Kuchnia wegańska daje nie tylko radość życia, ale zapewnia też dobrą kondycję.
La Veganista Wypieki
Pieczenie bez jajek i mleka – La Veganista (Nicole Just) zebrała w swojej książce ponad 90 wegańskich przepisów na ciasta. Wegańskie muffinki, pyszny placek lub wegańskie torty z kremem – każda miłośniczka pieczenia znajdzie tu z pewnością swój ulubiony przepis.
Czy wiecie, że La Veganista nie tylko pysznie gotuje, ale też piecze? W swojej nowej książce udowadnia, że wegańska kuchnia nie oznacza rezygnacji z radości jedzenia. Bez dodatku jajek, mleka i masła możesz bowiem wyczarować naprawdę coś wyjątkowego. Dzięki odpowiedniej zamianie składników powstaną rozpływające się w ustach ciasta czekoladowe, sycące torty z kremem, kolorowe cake pops czy chrupiące bułeczki. Wszystko to przygotujesz bez zbędnej gonitwy za wyszukanymi składnikami, bo La Veganista jak zwykle podaje nieskomplikowane i łatwe do przygotowania przepisy. Produkty pochodzenia zwierzęcego możesz zastąpić zwykłymi wegańskimi składnikami dostępnymi w sklepach ze zdrową żywnością lub w supermarketach. La Veganista gwarantuje, że każde ciasto według jej przepisu się uda i będzie po prostu pyszne. Obiecuje też, że nikt nie będzie już tęsknił za słodyczami z dodatkiem produktów pochodzenia zwierzęcego.
Twój brzuch mówi glutenowi: NIE!Niezależnie od przyczyny, dla której musisz zrezygnować w swojej diecie z produktów zawierających gluten, teraz możesz z powodzeniem zmienić składniki swojej kuchni. Ta książka pomoże rozszyfrować i odnaleźć w sklepie listę bezpiecznych składników, z użyciem których upieczesz chrupiący chleb, wyborne ciasta lub ugotujesz pyszne knedle. Nasi eksperci nie tylko dostarczą najlepsze przepisy, ale również obrazowo wyjaśnią, co warto wiedzieć i jak to wykorzystać w praktyce. A nawet jeśli wcale nie musisz się przejmować glutenem, zapraszamy do podróży kulinarnych i odkrywania nowych smaków!
Masz mało energii, często czujesz się zmęczony i zdenerwowany?
Masz napięte mięśnie i obolałe stawy? Przyczyną może być zakwaszenie organizmu, efekt niewłaściwego sposobu odżywiania. Co raz częściej włączamy do diety produkty wysoko przetworzone, które zaburzają równowagę kwasowo-zasadową i powodują dolegliwości zdrowotne.
Przepisy z książki Dieta odkwaszająca organizm. Przepisy. Żyj w równowadze kwasowo-zasadowej to recepta na lepsze samopoczucie i poprawę równowagi kwasowo-zasadowej Twojego organizmu. Niezależnie od posiłku i pory dnia ? śniadania, przekąski, sałatki, zupy, dania główne i desery ? wszystkie potrawy wspierają równowagę kwasowo-zasadową. Nic prostszego!
Sprawdź, jak uniknąć zakwaszenia organizmu!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?