To książka o uprawie najważniejszych roślin, opisanych w Biblii: pszenicy, jęczmienia, winorośli, drzewa figowego, granatu, oliwki oraz palmy daktylowej.
Dzięki wyczerpującym opisom każdej z nich oglądamy spieczone słońcem wzgórza winorośli, odpoczywamy w cieniu drzewa figowego, przyglądamy się pracy starożytnych żniwiarzy, poznajemy tajniki pracy piekarzy i ówczesnych „producentów” wina.
Książka, w oparciu o teksty Starego i Nowego Testamentu pokazuje ciężką pracę ówczesnych rolników i sadowników, pokazuje, jak wiele elementów naszej współczesnej wiedzy z zakresu rolnictwa (uprawy roślin) było znanych już w tamtych czasach.
Wiele miejsca Autorka poświęca też symbolice poszczególnych roślin. Odkrywa, jak wielką rolę odgrywała ona w codziennym życiu Izraelitów sprzed 2000 lat.
„(…). Ten bogaty materiał prezentowany w niniejszej publikacji, będzie mógł z pożytkiem służyć zarówno wiedzy botanicznej, jak i poznaniu Biblii oraz kraju, który został nazwany Piątą Ewangelią”
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?