Niezwykła monografia, w której w sposób interesujący i wyważony oraz na podstawie danych z wiarygodnych źródeł, przedstawiono różne aspekty działania wina na organizm człowieka, a przede wszystkim na układ sercowo-naczyniowy. Od Autorów: Przestawiana Państwu monografia powstała z potrzeby uzupełnienia, uaktualnienia i znacznego rozszerzenia zagadnień poruszanych w poprzednio wydanej książce Wino jest zdrowe dla serca. Jak wskazuje różnica zaznaczona w tytule, niniejsza monografia zawiera nie tylko rozdziały opisujące działanie tego szlachetnego trunku na układ sercowo-naczyniowy, lecz także omawia inne aspekty działania wina a zwłaszcza związków fenolowych w nim zawartych na nasz organizm. Książka może więc zainteresować nie tylko kardiologów i chorych z problemami kardiologicznymi, ale też na przykład gastrologów, neurologów, geriatrów czy nawet okulistów i ich pacjentów. Jako lekarza cieszy mnie powstanie książki przedstawiającej zarówno korzystne, jak i niekorzystne efekty spożycia alkoholu. Trzeba pamiętać, że nadmierne spożycie alkoholu należy do dziesięciu najczęstszych przyczyn zgonów na świecie. Dlatego warto zapoznać się z przedstawionymi w książce zasadami umiarkowanego spożycia alkoholu prof. dr hab. n. med. Grzegorz Gajos
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?