Książka Chirurgia. Podręcznik dla studentów powstała przede wszystkim z myślą o studentach kierunku lekarskiego, a także tych kształcących się na innych kierunkach medycznych. W siedmiu częściach – zawierających łącznie ponad 430 rycin – w przystępny i zarazem nowoczesny sposób przedstawiono najnowsze treści zgodnie z zasadami medycyny, w tym chirurgii opartej na faktach medycznych i standardach tzw. dobrej praktyki klinicznej z uwzględnieniem bezpieczeństwa pacjenta jako mierników jakości świadczenia usług medycznych w chirurgii. W podręczniku przedstawiono między innymi: chirurgię ambulatoryjną, standardy i współczesne zasady diagnostyki i kwalifikacji pacjentów do operacji, podstawy opieki okołooperacyjnej, chirurgię gastroenterologiczną, chirurgię narządową oraz współczesne trendy rozwoju chirurgii z uwzględnieniem informacji wymaganych programem kształcenia w Unii Europejskiej.
Podręcznik z zakresu ostrych stanów chirurgicznych narządów jamy brzusznej wymagających doraźnej interwencji chirurgicznej. W publikacji znalazły się obowiązujące obecnie standardy i algorytmy postępowania diagnostyczno-terapeutycznego nie tylko w tradycyjnie pojmowanych jako „ostry brzuch” jednostkach z zakresu chorób narządów układu pokarmowego, lecz także dających objawy brzuszne w przebiegu chorób innych układów czy narządów. Nowością w kontekście ostrych schorzeń jamy brzusznej jest przedstawienie standardów organizacyjnych szpitalnego oddziału ratunkowego oraz zasad współpracy chirurgów i anestezjologów. Podręcznik będzie pomocny w codziennej praktyce klinicznej każdego lekarza pełniącego dyżur chirurgiczny. Książka dedykowana jest zarówno studentom medycyny, rezydentom jak i wszystkim specjalistom, w których profilu działalności klinicznej są ostre choroby brzucha.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?