Pożywne potrawy dla zgłodniałych: od pieczeni wieprzowej w ziołowej skorupce przez pieczeń po burgundzku po nadziewaną roladę wieprzową.
Wyjątkowe dania na uroczyste okazje: od duszonej jagnięciny przez polędwicę wołową w serowej skorupce po kaczkę z pomarańczami.
Wykwintne przysmaki dla dbających o linię: od rostbefu w pikantnej skorupce przez pieczonego kurczaka po nadziewaną pierś indyczą.
Dania z makaronu nie wymagają wiele czasu i zawsze się udają. Ale przede wszystkim są bardzo urozmaicone i wyjątkowo smaczne! Od delikatnych po intensywne w smaku, z rybą, mięsem czy warzywami, od zapiekanych po serwowane na zimno jako sałatki - potrawom z makaron po prostu trudno się oprzeć.
Nasze przepisy na dania z makaronem w roli głównej wprowadzają do każdego domu choć na chwilę aurę Italii. Książka oferuje szeroki wybór wyjątkowo smacznych dań na każdą okazję - od klasycznego penne all'arrabbiata, spaghetti carbonara i lasagne po wyszukane rigatoni z miecznikiem, pappardelle z dziką kaczką czy cannelloni z kalafiorem romanesco.
A co najważniejsze: nawet początkujący adepci sztuki kulinarnej będą w stanie w mgnieniu oka zrobić domowe ravioli i inne przysmaki dzięki zawartym w książce zdjęciom i szczegółowym wskazówkom objaśniającym krok po kroku kolejne czynności.
Dania z makaronu nie wymagają wiele czasu i zawsze się udają. Ale przede wszystkim są bardzo urozmaicone i wyjątkowo smaczne. Od delikatnych po intensywne w smaku, z rybą, mięsem czy warzywami, od zapiekanych po serwowane na zimno jako sałatki - potrawom z makaronu po prostu trudno się oprzeć.
Nasze przepisy na dania z makaronem w roli głównej wprowadzą do każdego domu choć na chwilę aurę Italii. Książka oferuje szeroki wybór wyjątkowo smacznych dań na każdą okazję - od klasycznych penne all'arrabbiata, spaghetti carbonara i lasagne po wyszukane rigatoni z miecznikiem, pappardelle z dziką kaczką czy cannelloni z kalafiorem romanesco.
Znakomity poradnik dla początkujących ułatwia samodzielną naukę podstaw gry na gitarze elektrycznej. Po zapoznaniu się z najważniejszymi wiadomościami teoretycznymi wprowadza w tajniki gry na tym instrumencie. Wszystkie nowe informacje od razu można sprawdzić w praktyce, wykorzystując płytę CD, która pomaga w treningach i znacznie zwiększa szanse na sukces.
Wok, najważniejsze w Azji naczynie kuchenne, zadomowił się już niemal na całym świecie i trudno sobie wyobrazić bez niego współczesną kuchnię. Krótki czas gotowania w woku gwarantuje zachowanie cennych składników odżywczych, a egzotyczne przyprawy otwierają przed nami nowe horyzonty smakowych doznań. Ponadto wok w mistrzowski sposób łączy dalekowschodnią filozofię gotowania ze sztuką przyrządzania potraw lekkich, zdrowych i nieskomplikowanych.
Wspaniałe koniki, słodkie kucyki, sianko i smakowita marchewka dla rumaków: wszystko to na 333 naklejkach, które zapewnią dobrą rozrywkę i dostarczą wielu pomysłów.
Tapas - pyszne małe kąski pochodzące z Hiszpanii, gdzie podaje się je do szklaneczki wina, piwa albo sherry - są nie tylko synonimem śródziemnomorskich przyjemności.Pierś kurczaka w sherry, nadziewane sardynki, mięsne kuleczki z daktylami i migdałami, grillowane pieczarki, marynowane szalotki, mauryjskie szaszłyki i wiele innych tapas spełniają wszelkie kulinarne oczekiwania i wnoszą na nasze stoły śródziemnomorski powiew.
Niniejszy poradnik ułatwia samodzielną naukę podstaw gry na perkusji. Po zapoznaniu się z najważniejszymi wiadomościami teoretycznymi wprowadza w sekrety gry na tym instrumencie. Wszystkie nowe informacje od razu można sprawdzić w praktyce, wykorzystując płytę CD, która pomaga w treningach i znacznie zwiększa szanse na sukces.
W książce tej prezentowane są też przepisy (ponad 120) na bardzo lubiane ostatnio przyjęcia tematyczne, sprzyjające radosnej zabawie i ucztowaniu w luźnej atmosferze. Niniejsza książka kucharska zabiera nas jednocześnie w kulinarną podróż dookoła świata. Włoskie półmiski z antipasti, orientalne przystawki, bufet śródziemnomorski oraz jedzone palcami azjatyckie przysmaki, czyli tzw. finger food. Dzięki nim nasze przyjęcie zakończy się pełnym sukcesem.
Gotowanie w szybkowarze jest w modzie! Ten wspaniały garnek pozwala oszczędzać czas i energię, a potrawy w nim przyrządzone są zdrowe i wyjątkowo aromatyczne.
Gotowanie na parze w szczelnie zamkniętym naczyniu sprawia, że świeże produkty spożywcze zachowują ważne dla naszego zdrowia witaminy oraz substancje odżywcze i mają bardziej wyrazisty smak.
W tej książce zebranych jest 80 urozmaiconych przepisów na dania z szybkowaru - od popularnych klasyków przez międzynarodowe specjalności po dania lekkiej kuchni.
Aromatyczny zapach świeżych wypieków rozchodzi się po całym domu, dzieci wycinają z ciasta cynamonowe gwiazdki, na parapecie stygną korzenne pierniczki....
Rodzinne pieczenie ciasteczek w dni poprzedzające Boże Narodzenie to piękny zwyczaj, będący źródłem nieopwtarzalnych wspomnień.
Książka zawiera 50 specjalnych przepisów na rogaliki, makaroniki, rożki, ciastka orzechowe, miodowe i inne, do przygotowania razem z dziećmi.
Dzięki przejrzystm listom składników, wskazówkom krok po kroku i pięknym ilustracjom zrobienie każdego z wypieków okaże się dziecinną igraszką.
Pieczenie to świetna zabawa!
Dołącz do nas i daj się porwać Małemu Księciu do jego bajkowego świata.
Ciasteczka maślane, orzechowe czy nugatowe serduszka: w książce znajdziecie mnóstwo przepisów na pyszne wypieki, które z łatwością może zrobić każde dziecko wspólnie z rodzicami.
Dodatkowy prezent - 3 wspaniałe foremki do wycinania ciastek w kształcie gwiazdki, księżyca i komety.
Naprawdę warto odkryć nieograniczone możliwości zastosowania woka i wyjątkowy smak powstających w nim pysznych dań z warzywami, mięsem, rybą i drobiem, a także egzotycznych deserów.Zawarte w książce szczegółowe informacje i praktyczne wskazówki dotyczące gotowania w woku, jak również wspaniałe zdjęcia potraw będą cenną pomocą zarówno dla początkujących, jak i zagorzałych miłośników azjatyckiej kuchni.
Przedstawiamy ponad 180 przepisów na szybkie dania, których przyrządzenie powinno zająć nie więcej niż pół godziny.
Sałatki i przekąski, ryby i owoce morza, mięso i drób, potrawy mączne, dania jarskie, ciasta i desery - znalazły się tu przepisy na każdą okazję, i to takie, które w ciągu kwadransa lub dwóch pozwolą wyczarować to, czego właśnie potrzebujemy.
Niniejszy poradnik ułatwia samodzielną naukę podstaw gry na gitarze elektrycznej. Po zapoznaniu się z najważniejszymi wiadomościami teoretycznymi wprowadza w tajniki gry na tym instrumencie.
Wszystkie nowe informacje od razu można sprawdzić w praktyce, wykorzystując płytę CD, która pomaga w treningach i znacznie zwiększa szanse na sukces.
Muffiny jogurtowe z jagodami, z amaretto i kremem kawowym, z figami i orzechami lub czekoladowe z mascarpone - te małe, dziecinnie łatwe do przyrządzenia babeczki są mistrzami metamorfozy.
W tym obszernym zbiorze znajdują się też przepisy na inne modne, blisko spokrewnione z muffinami smakołyki: bajgle, donaty, brownies i cookies.
27 pomysłowych przepisów na ciasteczka dostarczy zabawy całej rodzinie
Każdy przepis opatrzony zdjęciem
Oznaczony stopień trudności i lista przyborów kuchennych
3 zabawne foremki
27 pomysłowych przepisów na ciasteczka dostarczy zabawy całej rodzinie
Każdy przepis opatrzony zdjęciem
Oznaczony stopień trudności i lista przyborów kuchennych
3 zabawne foremki
Niniejsza książka zabiera nas w kulinarną podróż dookoła świata. Włoskie półmiski z antipasti, orientalne przystawki, bufet śródziemnomorski oraz jedzone palcami azjatyckie przysmaki.
Znajdziemy tu duży wybór wyjątkowo smacznych przekąsek, od pasty z bakłażana z oliwkami po kurczaka cytrynowego z figami.
Dzięki nim nasze przyjęcie zakończy się pełnym sukcesem.
Kalendarz książkowy A5,
kalendarium dzień na stronie PL,
papier offsetowy 80 gsm,
wstążka i gumka zamykająca w kolorze okładki,
zaokrąglone rogi bloku, oraz okładki,
okładka miękka termoprzebarwialna,
wyklejka z ozdobnego czarnego papieru, kieszonka na tylnej wyklejce.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?