Sushi w.4
-
Autor: Masakazu Hori Takahashi Kazu
- ISBN: 9788381515054
- EAN: 9788381515054
- Oprawa: miękka
- Wydawca: RM
- Format: 205x143mm
- Język: polski
- Liczba stron: 80
- Rok wydania: 2023
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
16,74złCena detaliczna: 29,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 16,77 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Na ile sposobów można połączyć ryż z rybą? Kulki ryżu przykryte wszelkiego rodzaju przysmakami morskimi przekąski zawinięte w wodorosty małe zielone łódeczki i wiele, wiele więcej.
Oto zwięzłe, przystępne i inspirujące wprowadzenie do świata japońskich przysmaków. W tej książce znajdziesz wszystko, co należy wiedzieć, żeby rozpocząć przygodę ze sztuką kulinarną, jaką jest przygotowywanie sushi.
Omówiono w niej:
niezbędne narzędzia kuchenne
podstawowe składniki sushi
sposoby przygotowywania ryżu
filetowanie i krojenie ryb
przygotowywanie ostryg, kalmarów i mątw
techniki rolowania sushi
ponad 30 przepisów na nigri-sushi, maki-sushi, futomaki i sashimi.
Oto zwięzłe, przystępne i inspirujące wprowadzenie do świata japońskich przysmaków. W tej książce znajdziesz wszystko, co należy wiedzieć, żeby rozpocząć przygodę ze sztuką kulinarną, jaką jest przygotowywanie sushi.
Omówiono w niej:
niezbędne narzędzia kuchenne
podstawowe składniki sushi
sposoby przygotowywania ryżu
filetowanie i krojenie ryb
przygotowywanie ostryg, kalmarów i mątw
techniki rolowania sushi
ponad 30 przepisów na nigri-sushi, maki-sushi, futomaki i sashimi.