Sushi i Sashimi. Wyd.IV
-
Autor: Masakazu Hori
- ISBN: 9788377736302
- EAN: 9788377736302
- Oprawa: oprawa: broszurowa
- Wydawca: RM
- Format: 22,2x23,8 cm
- Język: polski
- Liczba stron: 96
- Rok wydania: 2016
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
17,73złCena detaliczna: 29,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 17,73 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Te wyszukane orientalne dania to dzieła sztuki. Lekki ryż, surowa, marynowana bądź lekko podgrzana ryba i szereg innych składników składają się na japońską kulinarną perfekcję.
W książce tej przybliżono historię sushi: podano informacje o mistrzach przyrządzania tych potraw i o powstaniu barów sushi. Omówiono wszystkie główne składniki, przyprawy i przybory kuchenne niezbędne do przygotowania tych dań. Opisano sposób ich jedzenia oraz tradycyjne napoje serwowane do sushi - saké i herbatę japońską CHA podawaną i pitą według specjalnego ceremoniału. W poradniku tym najwięcej uwagi poświęcono sposobom przygotowywania sushi - od gotowania ryżu i krojenia ryb po wykonywanie ozdób z warzyw. Przepisy na przygotowanie różnych rodzajów sushi i sashimi są proste i czytelne, a na pięknych, kolorowych zdjęciach przedstawiono poszczególne etapy sporządzania tych potraw. Dzięki temu każdy może samodzielnie zrobić te japońskie specjały.