Strączki
- 
                        Autor: Maria Banach
 - ISBN: 9788377887776
 - EAN: 9788377887776
 - Oprawa: Twarda
 - Wydawca: Edgard
 - Format: 20.5x27.2cm
 - Język: polski
 - Seria: SAMO SEDNO
 - Liczba stron: 216
 - Rok wydania: 2016
 - Wysyłamy w ciągu: niedostępny
 - 
                    
                    Brak ocen
 - 
                    39,87złCena detaliczna: 67,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,87 zł
 
Artykuł chwilowo niedostępny
                    
                    x
        
                    
            Strączki na naszych stołach goszczą coraz częściej, ale ciągle za rzadko. Soczewica, groch, fasola, bób, ciecierzyca i soja to bogactwo wartości odżywczych. Zastosowanie tych roślin w zupach, sałatkach, sosach, daniach głównych czy deserach daje wprost nieograniczone możliwości łączenia smaków oraz aromatów nie tylko wegetarianom i weganom, lecz także wielbicielom dań mięsnych czy ryb.
Blisko 90 oryginalnych przepisów zilustrowanych niepowtarzalnymi autorskimi zdjęciami to najlepszy dowód na to, że z warzyw strączkowych można wyczarować znacznie więcej niż fasolkę po bretońsku czy grochówkę.
Daj się zatem zaprosić na prawdziwą kulinarną ucztę i odkryj strączki na nowo!
Maria Banach, pierwszy polski BlogerChef, czerpie inspiracje z rozmaitych kuchni świata, nie zapominając jednak o polskiej tradycji. Efektem tych kreatywnych kulinarnych eksperymentów są niebanalne i smakowite dania, takie jak: brownie z fasoli, lody z czerwonej soczewicy, sajgonki z bobem, frytki z żółtej fasoli, tort waniliowo-groszkowy, orientalne pierożki z soi czy popcorn lub burgery z ciecierzycy.
Niech sezon na STRĄCZKI trwa cały rok!