Dzikie zioła, chwasty, leśne pokarmy uzależniają!Na pikniku siedzi się na ziemi, je rękami, brudzi usta zwęglonym ziemniakiem. Pobudza się wszystkie zmysły. Żywy ogień to magia, trudno oderwać od niego wzrok, a przygotowane w ten sposób potrawy są niepowtarzalne.Skosztuj jak nieziemsko smakująchimichurri z gwiazdnicą pospolitągrillowana sałata z kwiatami lipyszarpane boczniaki bbqmiraliwki - oliwki z zielonych mirabelekDowiedz się także jak odróżnić od siebie najczęściej spotykane w polskich lasach rośliny. Jak wygadają ich liście, kora, igły, kwiatostany, szyszki. Wykorzystaj dary natury i odnajdź radość w piknikowaniuW lesie sezon piknikowy trwa cały rok.PIOTR CIEMNY - twórca inicjatywy oraz konta na Instagramie "Chwasty od Kuchni", regularny gość programów telewizyjnych i radiowych o naturze, ekologii i zielarstwie, a także pracownik duńskich restauracji nagrodzonych gwiazdkami Michelin: 108 i Alchemist. Sprawia, że hasło "Znane rośliny w nieznanej odsłoni" nabiera zupełnie nowego znaczenia.
ODKRYJ MOC DZIKICH ZIÓŁ I NIEZWYKŁE WŁAŚCIWOŚCI ZWYKŁYCH ROŚLINNic nie stoi na przeszkodzie, aby o każdej porze roku zbierać dary natury, które wykorzystasz w swojej kuchni!Przygotuj wykwintne dania z tanich oraz łatwo dostępnych roślin, a także dowiedz się:jak poszukiwać dzikich ziół;z których chwastów można przygotować sezonowy napar;które rośliny dostępne są przez cały rok;czy niedojrzałe owoce i kapary można wykorzystać podczas gotowania;które dary natury mają właściwości lecznicze i pomogą ci zadbać o zdrowie przez cały rok.W książce Piotra Ciemnego znajdziesz nie tylko pomysłowe i nowoczesne przepisy na każdą porę roku, ale także przydatne opisy roślin.Dzięki niej odkryjesz tajniki pracy prawdziwego zielarza! Jak prawidłowo rozpoznawać zioła? Gdzie ich szukać? Dlaczego warto je zbierać? Dzikie zioła sezonowo to kompletny poradnik dla osób zainteresowanych czerpaniem z natury bez względu na porę roku.Piotr Ciemny twórca inicjatywy oraz konta na Instagramie Chwasty od Kuchni, regularny gość programów telewizyjnych i radiowych o naturze, ekologii i zielarstwie, a także pracownik duńskich restauracji nagrodzonych gwiazdkami Michelin: 108 i Alchemist. Sprawia, że hasło znane rośliny w nieznanej odsłonie nabiera zupełnie nowego znaczenia.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?