Kontynuacja niezwykle lubianej serii kulinarnej. Dwie nowe, wspaniałe książki z oryginalnymi przepisami.
Tym razem zapraszamy w podróż do Italii! Makarony, pizza, gnocchi, zupa minestrone, chrupiące bruschetty, bazyliowe pesto, panna cotta, panettone, lody i tiramisu – dania słodkie i wytrawne. Sprawdzone przepisy, piękne fotografie, urocza szata graficzna, słowem – Mamma Mia! to doskonała książka dla wszystkich miłośników kuchni włoskiej.
Z tej książki dowiesz się, jak upiec bezę doskonałą i przygotować wspaniały karmel, jak sprawić, żeby biszkopt nie opadł, a kruche ciasto rozpływało się w ustach. Ponad 60 pomysłów na ciasta i desery: owocowy tort Pavlova, mus potrójnie czekoladowy, sernik z morelami, wspaniałe makaroniki, cytrynowe magdalenki, brownie z migdałami, malinowa tarta – w Coś słodkiego! znajdziesz niezawodne przepisy na te oraz inne pyszności.