Dzięki wyprawie na Wschód odkryłam moc przypraw. Przekonałam się, że dobrze przyprawione danie wcale nie zawsze jest pikantne, a najprostsze produkty można dzięki przyprawom zmienić nie do poznania. Najpopularniejsze i najłatwiejsze do przygotowania w polskich warunkach dania kuchni azjatyckiej i arabskiej. Orient to rozległy obszar od Afryki Północnej na zachodzie po daleką Azję na wschodzie. Kraje Orientu różnią się między sobą nie tylko kulturą i wyznaniem, ale także kuchnią. A każdy z nich ma wiele do zaoferowania - arabskie słodycze i aromatyczne mięsa, szybko smażone chińskie warzywa i mięsa, tajskie dania na bazie mleczka kokosowego, indyjskie potrawy w kremowych sosach. Dzięki zawartym w książce przepisom i przy wykorzystaniu składników dostępnych w Polsce możemy przygotować potrawy znane z restauracji orientalnych. Amatorzy łagodnych smaków także znajdą coś dla siebie - pachnące, dobrze przyprawione dania nie muszą być pikantne! Przepisy uzupełnia leksykon podstawowych przypraw i orientalnych produktów spożywczych. Opisane są azjatyckie techniki kulinarne, krótko scharakteryzowano najważniejsze kuchnie narodowe.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?