Nalewki, czyli najlepsze wyniki moich eksperymentów. Jak łączyć smaki
-
Autor: Ogiński Piotr
- ISBN: 978-83-8317-130-2
- EAN: 9788383171302
- Oprawa: twarda
- Wydawca: Pascal
- Format: 235x162mm
- Język: polski
- Liczba stron: 240
- Rok wydania: 2023
- Wysyłamy w ciągu: 24h
-
Brak ocen
-
35,74złCena detaliczna: 65,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,74 zł
Owoce, zioła i alkohol - to tylko początek!
Kolejny krok to eksperymentowanie i próby łączenia ze sobą różnych składników. A to już nie lada wyzwanie! Niektóre pasują do siebie bardziej niż inne, dlatego oprócz sprawdzonego przepisu przy każdej nalewce znajdziesz listę produktów, które najlepiej się z nią komponują i najpełniej podbijają jej smak.
Zainspiruj się i odkryj ulubione kompozycje!
To nie wszystko! Do każdego przepisu przygotowałem też porady ułatwiające cały proces, a także ciekawostki, którymi zaimponujesz znajomym w trakcie wspólnej degustacji. Nalewki to hobby dla cierpliwych, ale efekt końcowy jest tego wart! Dzielę się doświadczeniami i obserwacjami, dzięki którym przygotujesz idealną nalewkę! Daję 100% gwarancji!
Przekonaj się, jak smakują: wódka mandarynkowa, kurkumówka, nalewka z suszu, jarzębinówka, rabarbarówka z szałwią czy przepalanka. Nie bój się eksperymentować! Pamiętaj, że nawet jeśli dokładnie odtworzysz przepis, to owoce każdego roku są inne, co może wpłynąć na smak i aromat. Ale gdy w końcu otworzysz butelkę, pozostanie już tylko długo biesiadować i rozmawiać, delektując się kieliszkiem przepysznego trunku!
Na tym właśnie polega MAGIA domowych nalewek.
Piotr Ogiński
#kochamnalewki
Vloger kulinarny, autor kanału na YouTube Kocham gotować. Uczestnik programów kulinarnych, m.in. Top Chef, Hell's Kitchen. Piekielna kuchnia oraz Najlepsza Kuchnia.