Mięsiwo. Krótka historia mięsożerstwa
-
Autor: Kozioł Andrzej
- ISBN: 978-83-7720-764-2
- EAN: 9788377207642
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: Petrus
- Format: 194x138 mm
- Liczba stron: 250
- Rok wydania: 2024
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
28,28złCena detaliczna: 49,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,28 zł
x
Andrzej Kozioł, krakowski pisarz i dziennikarz, od lat konsekwentnie oprowadza swoich czytelników po kuchniach i restauracjach, po historii widzianej poprzez kulinaria. Tym razem po książkach o ziemniakach, chlebie oraz rybach zaprasza na prawdziwą mięsną ucztę. Na przechadzkę po związanych z mięsem obyczajach, nakazach, zakazach i przesądach. Jak zawsze mnóstwo anegdot, niezwykłych opowieści oraz niezwykłych przepisów, starych, ale ciągle do wykorzystania w kuchni.