Czy wiesz, że aby zrobić masło orzechowe, wcale nie musisz mieć orzechów? Nie wierzysz? Zajrzyj do środka! A gdy już zajrzysz. Och, trudno będzie Ci się oderwać od tych wszystkich przysmaków. Bo to i Nutella z cieciorki, i Tiramisu truskawkowe, i Zwycięskie kacze udko, i Krewetki na Fali, i Dyniowe tornado, i Ratatouile. Same smakowitości i pyszności, aż ślinka leci, a człowiekowi chce się czytać dalej, i dalej. No, chyba że jednak odłoży książkę na bok, by. udać się do kuchni w celu przygotowania którejś z „przeczytanych” potraw. Ale w tym momencie. staje przed gigantycznym problemem – co wybrać? I to by się chciało, i tamto, i. jeszcze. Jedno kusi słodyczą, drugie – kolorytem, trzecie – egzotyką.
Cóż, wszystkiego na raz nie zrobisz, a na pierwszy rzut proponuję. Nie, nie ma tak lekko, musisz samodzielnie wybrać, od czego zaczniesz swą nową kulinarną przygodę. Powodzenia i smacznego!