Książka, którą powinna przeczytać każda świeżo upieczona mama!
Autorki w łatwy i przystępny sposób opisują mechanizm laktacji, to, skąd bierze się mleko w piersiach oraz jak postępować po urodzeniu dziecka, by z powodzeniem karmić je piersią przez długie miesiące. Po przeczytaniu tej książki będziesz świadomą kobietą, która znając wartość swojego pokarmu, jest odporna na wszelką pojawiającą się krytykę. Pytania: „Czy masz wystarczająco dużo mleka w piersiach?”, „Czy Ania/Jaś się najada?”, „Dlaczego dziecko nie przesypia całej nocy?” już nie podadzą w wątpliwość twoich matczynych umiejętności. Sercem książki są rozdziały poświęcone wpływie diety mamy na powstający pokarm. Temat, na którym rzekomo zna się każda babcia, ciocia, każdy wujek i każda sąsiadka. Koniec z tym! Teraz to ty będziesz wiedziała najlepiej, co z twojej diety naprawdę może zaszkodzić dziecku, a co jest zaleceniem wyssanym z palca. Autorki – jako matki i jako dietetyczki – wspierają, radzą i dzielą się swoim doświadczeniem z tego niesamowitego okresu. W książce znajdziesz też smaczne i – co najważniejsze – szybkie i proste w wykonaniu przepisy na posiłki dla mamy oraz całej rodziny.
Kompleksowy poradnik dla każdej świeżo upieczonej mamy! Warto po niego sięgnąć nawet już podczas ciąży. Autorki w prosty sposób opisują proces laktacji i podpowiadają jak radzić sobie z pojawiającymi się w tym czasie z typowymi trudnościami i niepokojami. Wyjaśniają także w jaki sposób świeżo upieczona mama powinna komponować swoje posiłki i obalają mity o „diecie kobiety karmiącej”. W książce nie zabrakło oczywiście przepisów.
Ta książka z pewnością powinna być kompendium wiedzy dostępnym w każdej szkole rodzenia oraz na oddziałach położniczych. To także pozycja obowiązkowa dla mam i babć, które chcą wspierać kobietę w nowym etapie życia.
Izabela Dembińska, położna, autorka bestsellerowych poradników „Rodzić można łatwiej” i „Pierwsze chwile z noworodkiem”
Właśnie zaczynasz swoją przygodę z karmieniem piersią? Już nie musisz słuchać porad cioć i koleżanek. „Karmię piersią, jem zdrowo” to pierwsza książka, która w fachowy sposób łamie wszystkie dietetyczne tabu na temat diety matki karmiącej. A do tego znajdziecie w niej kilkadziesiąt sprawdzonych przepisów. Jest więc nie tylko mądrze, lecz także smacznie!
Ten poradnik, napisany przez zespół doświadczonych dietetyczek, które same są mamami, rozwiewa wątpliwości dotyczące żywienia niemowląt. Karmić naturalnie? Jeśli tak, to jak długo? Czy dziecko jest już gotowe na nowości i stały pokarm? Kiedy zacząć podawać mu produkty zawierające gluten? Jak małe dziecko może jeść orzechy i truskawki? Czy porcje są wystarczające i czy maleństwo się najada?
Rodzice znajdą tu wiedzę oraz inspirację do gotowania dla maluszka. Autorki oprócz porad i informacji przygotowały bowiem przepisy na smaczne i zdrowe posiłki dla dzieci w pierwszym roku życia. Oto bezpieczne wprowadzenie do bogatego świata smaków!
Książka zawiera:
• 130 sprawdzonych przepisów na śniadania, obiady i kolacje oraz słodkie, ale zdrowe przekąski dla maluszka.
• Najbardziej aktualny stan wiedzy o zasadach żywienia niemowląt i prawidłowym rozszerzaniu diety dziecka w pierwszym roku życia.
• Najnowsze informacje o karmieniu piersią i karmieniu sztucznym.
• Informacje o responsive feeding.
• Rady, kiedy wprowadzać produkty o stałej konsystencji, produkty alergizujące, soki; jak często karmić dziecko; jaką porcję podawać; jak rozpoznać, czy dziecko się najadło.
• Plus i minusy gotowych dań w słoiczkach oraz przygotowywanych samodzielnie.
• Informacje na temat BLW i diety wegeteriańskiej u dziecka.
Autorki książki – Magdalena Czyrynda-Koleda, Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska i Monika Stromkie-Złomaniec – są specjalistkami do spraw żywienia pracującymi na co dzień w warszawskich poradniach dietetycznych.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?