Czego spodziewać się po osobach z przymrużonymi i zapadłymi oczami? Co charakteryzuje ludzi urodzonych w zimie? Czy warto znać gesty i sygnały kokieterii? Czym jest proksemika i parajęzyk? Od zarania dziejów człowiek próbuje znaleźć złotą regułę na opis swojego zachowania oraz wyrażania swych uczuć. Niewerbalny sposób komunikowania towarzyszy mu od zawsze. A nie da się ukryć, że w dzisiejszych czasach znajomość mowy ciała to wręcz konieczność! Z tego powodu Lech Tkaczyk przygotował świetny, bo zwięzły, konkretny i przejrzysty przewodnik po świecie komunikacji niewerbalnej. Dowiedzieć się z niego można, co zdradzają oczy, jak trzymać ręce, czym się różni strefa intymna od osobistej, jakie szanse na sukces ma menedżer niepotrafiący utrzymać porządku na swoim biurku itd. W XXI wieku każdy musi zdawać sobie sprawę z potęgi sygnałów wysyłanych przez ciało, dlatego książka ta powinna się znaleźć w każdej biblioteczce!
Dieta Funkcjonalna Lecha Tkaczyka (DFLT) wprowadza zupełnie nowatorski sposób odżywiania. Opiera się na dodawaniu do zwyczajnych (ale przygotowanych zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia) posiłków leczniczych ziół przyprawowych. Jest zatem niekłopotliwa i niedroga, a systematycznie jej stosowanie przynosi wiele korzyści, takich jak spowolnienie procesów starzenia, poprawa witalności, ograniczenie negatywnych skutków stresu i ? co najważniejsze ? zintensyfikowanie procesu leczenia wielu schorzeń.
"Dieta funkcjonalna. Samoleczenie ziołami w kuchni" to publikacja twórcy Diety funkcjonalnej. A któż nie przedstawi lepiej założeń niż sam autor? Największym atutem tej pracy jest podział ziół przyprawowych ze względu na ich właściwości lecznicze. Poza tym książka ta opisuje dokładnie zasady przygotowywania zdrowotnych posiłków, przybliża wiele ciekawych, a zapomnianych ziół przyprawowych, charakteryzuje mieszanki i herbaty skomponowane zgodnie z zaleceniami DFLT (pozbawione wszelkiego typu wzmacniaczy smaku i aromatu, sztucznych barwników etc.).
Modlitwa o wstawiennictwo, byśmy nie błądzili w naszej drodze do Boga
Modlitwa za rodzinę
Modlitwa o błogosławieństwo w pracy
Modlitwa o uzdrowienie dziecka z choroby
Modlitwa o przebaczenie
Modlitwa o dobrego męża
Modlitwa małżeńska zagrożona rozbiciem
Kuchnia tajska kojarzy się nam z egzotyką. Zwłaszcza, że zgłębiając jej tajniki można się dowiedzieć, jak smakują mrówki, koniki polne czy szarańcza!
Tajska sztuka kulinarna uznawana jest za jedną z najbardziej oryginalnych kuchni świata. Jej symbolem jest curry, podstawowym składnikiem ryż, a tajemnicę smaku stanowią lokalne, najostrzejsze na świecie przyprawy. Komponując je z wieprzowiną, mięsem drobiowym czy różnorodnością owoców morza, otrzymujemy całe bogactwo egzotycznych smaków i kolorów. Charakterystyczna dla kuchni tajskiej jest również dbałość o równowagę między pięcioma podstawowymi smakami. A łączenie lokalnych składników z pochodzącymi z innych stron świata pozwala tworzyć dania niezwykłe, co umożliwiają przepisy zebrane w tej książce. Warto spróbować!
Dlaczego nie wolno zadzierać nosa? Kto jest prawdziwym królem? Co jest najważniejsze w życiu? Często niezwykle trudno odpowiedzieć na te najprostsze pytania naszych pociech. Plączemy się i gubimy w wyjaśnieniach, a wystarczy sięgnąć po odpowiednią lekturę. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom, Wydawnictwo ASTRUM przygotowało serię bajek ,,Gdyby zwierzęta umiały mówić"". Płyta zawiera bardzo ciekawą, intrygującą historię o pracowitym osiołku i królu lwie. Ich autor - Lech Tkaczyk w sposób prosty, żywy i zabawny uczy dzieci, jak dobierać przyjaciół, dlaczego nie wolno oszukiwać i kraść, czym można zasłużyć na nagrodę, jakie korzyści daje wytrwała praca. Z pewnością nie raz i nie dwa warto ich wysłuchać! Bajka edukacyjna dla dzieci na płycie CD w pudełku DVD.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?