„Bracia i Siostry w bluesie – niech blues będzie z Wami!”
Jan Chojnacki - dziennikarz, producent i wydawca, autor audycji „Bielszy Odcień Bluesa”, od ponad 40 lat obecnej na falach Trójki, absolutny guru miłośników tej muzyki. Był współtwórcą kultowego programu „Nie tylko dla orłów”, didżejem w prosektorium, kierowcą Wojciecha Waglewskiego i opiekunem polskich artystów w czasie wypraw „za żelazną kurtynę”. Celnicy brytyjscy aresztowali go za przemyt alkoholu, Tadeusz Kantor objął zakazem rozmów z aktorami Cricot 2, a muzycy The Manhattan Transfer mianowali „piątym członkiem” zespołu.
Blues z kapustą to porywająca opowieść o obezwładniającej sile muzyki, barwnym życiu i absurdach PRL-u, pełna anegdot, humoru, w gwiazdorskiej obsadzie. Spotkamy tutaj – niczym na backstage’u – nie tylko B.B. Kinga, Erika Claptona, Carlosa Santanę, ale też Boney M, Czesława Niemena i towarzysza wspólnych awantur – Wojciecha Manna.
Dla wszystkich kochających muzykę, pure nonsens i czujących bluesa – lektura obowiązkowa!
Kiedyś, w „Nie tylko dla orłów”, Jan Chojnacki śpiewał kuplet: „Wielka radość nas rozpiera, jak rozpiera groch jelita frontowego oficera”. Czuję to samo jako wydawca tej książki, któremu udało się skruszyć zatwardziały opór Autora.
Jerzy Illg
Prawidłowe żywienie chorych stanowi integralną część procesu leczenia. Nauka o optymalnym żywieniu jest dziedziną bardzo dynamicznie się rozwijającą, wraz ze zmieniającymi się tradycjami żywieniowymi, upodobaniami kulinarnymi, technologicznymi procesami przetwórstwa i jakościowymi zmianami produktów żywieniowych.
Prowadzenie racjonalnej terapii wymaga więc kompleksowej i aktualnej wiedzy na temat fizjologii i patofizjologii procesu odżywiania, leczenia dietetycznego i żywieniowego w różnych zespołach chorobowych i zaburzeniach zdrowotnych.
Tematyka poszczególnych rozdziałów Dietetyki i żywienia klinicznego obejmuje niemal wszystkie powyższe zagadnienia.
Publikacja jest opracowaniem wybitnych specjalistów z dziedziny żywienia klinicznego i jest dedykowana studentom dietetyki i nauk pokrewnych, a także praktykującym dietetykom klinicznym i lekarzom wszystkich specjalności.
Zalecenia żywieniowe i zasady dietoterapii w 18 różnych stanach chorobowych
Każdy rozdział zawiera podsumowanie najważniejszych informacji, opisy przypadków klinicznych i zestaw pytań i odpowiedzi, uławiające powtórzenie wiadomości i samosprawdzenie
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?