Tucked away down a Kyoto backstreet lies the extraordinary Kamogawa Diner. Running this unique establishment are a father-daughter duo who serve more than just mouth-watering feasts.
The pair have reinvented themselves as 'food detectives', offering a service that goes beyond traditional dining. Through their culinary sleuthing, they reconstruct beloved dishes from the memories of their customers, creating a connection to cherished moments from the past.
Among those who seek an appointment include: a one-hit wonder pop star, finally ready to leave Tokyo and give up on her singing career, wants to try the tempura that she ate to celebrate her only successful record and a budding Olympic swimmer who desires the bento lunch box that his estranged father used to make him. The Kamogawa Diner doesn't just serve meals – it revives lost recipes and rekindles forgotten memories. It's a doorway to the past through the miracle of delicious food.
The first book in the bestselling, mouth-watering Japanese sleuthing series, The Kamogawa Food Detectives is perfect for fans of Toshikazu Kawaguchi's Before the Coffee Gets Cold.
What’s the one dish you’d do anything to taste just one more time?
Down a quiet backstreet in Kyoto exists a very special restaurant. Run by Koishi Kamogawa and her father Nagare, the Kamogawa Diner treats its customers to wonderfully extravagant meals. But that's not the main reason to stop by . . .
The father-daughter duo have started advertising their services as 'food detectives'. Through ingenious investigations, they are capable of recreating a dish from their customers' pasts – dishes that may well hold the keys to unlocking forgotten memories and future happiness.
From the widower looking for a specific noodle dish that his wife used to cook, to a first love's beef stew, the restaurant of lost recipes provides a link to the past – and a way to a more contented future.
Czuła historia nietypowego duetu detektywów i nostalgiczna eksplozja japońskich smaków już od pierwszej strony.Wspaniały powrót do restauracji pełnej smaków, zapachów i wspomnień. Mała rodzinna restauracja gdzieś przy bocznej uliczce w Kioto. Nagare Kamogawa, emerytowany policjant, zajmuje się gotowaniem, a jego córka sprawami administracyjnymi. Ale na zapleczu prowadzą jeszcze jedną działalność - poszukują smaków z przeszłości. Jak smakowało bento z wodorostami, które ojciec przyrządzał synowi do szkoły? Smażony ryż, który przygotowywała mama wziętej modelki? Miska ryżu z tempurą, którym w przeszłości zajadała się gwiazda jednej piosenki? Pyszna lektura, która rozgrzeje serca i żołądki.
Najbardziej apetyczna powieść roku! Pierwsza część bestsellerowej i niezwykle smakowitej japońskiej serii.Za jakimi smakami tęsknimy? Co pamiętamy z przeszłości? Czy bardziej brakuje nam niezapomnianej potrawy czy raczej osoby, która nam ją kiedyś przyrządziła lub w której towarzystwie się nią cieszyliśmy?Mała rodzinna restauracja gdzieś przy bocznej uliczce w Kioto. Nagare Kamogawa, emerytowany policjant, zajmuje się gotowaniem, a jego córka sprawami administracyjnymi. Ale na zapleczu prowadzą jeszcze jedną działalność - poszukują smaków z przeszłości.Kiedy pojawia się osoba tęskniąca za jednym konkretnym smakiem, detektywi ruszają do akcji, aby odtworzyć danie. Jak to robią? Jak wszyscy detektywi: szukają w przeszłości, sprawdzają i wypytują: kto przyrządzał to danie? Gdzie wtedy mieszkał? W którym sklepie kupował składniki?Czuła historia nietypowego duetu detektywów i nostalgiczna eksplozja japońskich smaków już od pierwszej strony.
The first book in the bestselling, mouth-watering Japanese sleuthing series, The Kamogawa Food Detectives is perfect for fans of Welcome to the Hyunam-dong Bookshop, Days at the Morisaki Bookshop and Toshikazu Kawaguchi's Before the Coffee Gets Cold.
What’s the one dish you’d do anything to taste just one more time?
Down a quiet backstreet in Kyoto exists a very special restaurant. Run by Koishi Kamogawa and her father Nagare, the Kamogawa Diner treats its customers to wonderfully extravagant meals. But that's not the main reason to stop by . . .
The father-daughter duo have started advertising their services as 'food detectives'. Through ingenious investigations, they are capable of recreating a dish from their customers' pasts – dishes that may well hold the keys to unlocking forgotten memories and future happiness.
From the widower looking for a specific noodle dish that his wife used to cook, to a first love's beef stew, the restaurant of lost recipes provides a link to the past – and a way to a more contented future.
A bestseller in Japan, The Kamogawa Food Detectives by Hisashi Kashiwai, and translated from Japanese by Jesse Kirkwood, is a celebration of good company and the power of a delicious meal.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?