Dieta dr Joanny Budwig. Podręcznik – Lothar Hirneise
Dr Joanna Budwig opracowała dietę olejowo-białkową, która jest skuteczna m.in. w walce z nowotworami oraz miażdżycą . Książka Dieta dr Joanny Budwig to podręcznik do przeprowadzenia tej diety napisany przez ucznia dr Budwig – Lothara Hirneise.
Lothar Hirneise
Lothar Hirneise był jedynym uczniem dr Joanny Budwig – pomagał uczonej w pisaniu książek oraz w jej badaniach oraz propagowaniu ich wyników. Jest obecnie najlepszym znawcą diety olejowo-białkowej oraz dyrektorem ośrodka, w którym wykorzystuje się dietę do leczenia raka. Napisana przez niego książka zawiera dietę ściśle opracowaną na podstawie wytycznych samej dr Budwig.
Dr Joanna Budwig
Z wykształcenia była chemikiem, jednak najbardziej znana jest z opracowania diety olejowo-białkowej. Swoje życie naukowe poświęciła badaniu kwasów tłuszczowych – wyraz z e swoim mentorem opracowała nieznaną wcześniej metodę badania składu kwasów tłuszczowych. Odkryła również, że we krwi pacjentów onkologicznych brakuje określonych rodzajów tłuszczów, co sprzyjało rozwojowi komórek rakowych. Z jej badań wynikało, że podawanie oleju lnianego znacznie poprawiało wyniki badań krwi – związki w nim zawarte aktywowały tzw. enzym oddechowy w komórkach, który nie pozwala na mutację komórki w komórkę nowotworową. Dr Budwig leczyła swoją dietą także pacjentów w stanie krytycznym, osiągając 90% skuteczność.
Dieta dr Budwig
Dr Budwig odkryła, że efekty w leczeniu raka przynosi wykluczenie z diety żywności wysoko przetworzonej oraz złych tłuszczy (trans), a włączenie produktów, które naprawiają dotychczasowe szkody w organizmie. Dieta opiera się na łączeniu białego twarogu z olejem lnianym (pasta dr Budwig), na mielonym siemieniu lnianym oraz na sokach z papai i kiszonej kapusty. Dieta dr Budwig opiera się na zmianie trybu życia: więcej ruchu na świeżym powietrzu, regulacja rytmu dnia, dbanie o osobiste pole elektromagnetyczne, jedzenie zalecanych składników (pasta, świeże owoce i warzywa, żywność ekologiczna) oraz niejedzenie przetworzonej żywności, tłuszczy produkowanych masowo oraz mięsa i jaj.
Fragment książki
Dzisiaj uważam, że dieta olejowo-białkowa może być skuteczna w terapii raka oaz czterech innych schorzeń. Działa przy cukrzycy, wpływając na błony komórkowe, przy chorobie wieńcowej przez lepsze zaopatrzenie energetyczne serca, przy depresjach i depresjach maniakalnych oraz przy padaczce, zmieniając procesy przemiany materii w mózgu.
Jestem zwolennikiem diety olejowo-białkowej także dlatego, ze z własnego doświadczenia oceniam, iż jest ona o wiele prostsza, niż inne skuteczne terapie żywieniowe, [które] wyszły poza standardy żywienia świata zachodniego i wymagają – zwłaszcza na początku – o wiele większej dyscypliny.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?