KATEGORIE [rozwiń]

Producent Himalaya

Zdjęcie produktu Himalaya Triphala 60kaps

33,05 zł 28,90 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Himalaya Triphala 60kaps TRIPHALA jest mieszanką trzech rodzajów owoców: Behada (Bibhitaki), Harada (Haritaki) i Amla (Amalaki). Składnikami Triphala są sproszkowane owoce w całości lub ekstrakt z tych owoców. Dodatkowe informacje: Amalaki (Amla, Indian Gooseberry, Emblica officinalis): działa głównie na płuca, żołądek, wątrobę i serce. Kwaśny smak Amli związany jest w Ajurwedzie z energią Pitta i żywiołem ognia. Amla jest bogatym źródłem antyoksydantów, flawonoidów, karotenów i witaminy C. Jest jednym z najbogatszych źródeł witaminy C i ma jej 20 razy więcej niż cytryna. Dzięki zawartym w Amli taninom, witamina C jest odporna na ogrzewanie i nie ulega rozpadowi podczas długiego przechowywania. Haritaki (Harada, Chebulic Myrobalan): Harada ma sześć ajurwedyjskich smaków, z przewagą gorzkiego, który związany jest z energia Vatta i żywiołem powietrza. Owoce, które zbierane są na wiosnę są bogatym źródłem tanin, aminokwasów i fruktozy. Zawiera także kwas sukcynytowy i sitosterol. Bibhitaki (Beheda, Bellirica Myrobalan): Beheda jest słodka, gorzka, cierpka, ściągająca i rozgrzewająca. Zawiera 35% olejów i 45% białek. Olej używany jest w Indiach do wyrobu mydła i służy także jako olej kuchenny w zastępstwie Ghee (masło z mleka bawolic). Słodko pachnący olej jest w 35% palmitynowy, w 24% oleinowy i 31 linoleinowy. Olej linoleinowy jest głównym kwasem tłuszczowym związanym z podwyższeniem poziomu frakcji HDL ("dobry" cholesterol) a obniżeniem frakcji LDL uważanej za czynnik ryzyka w powstawaniu choroby wieńcowej. Dawkowanie: 1 kapsułkę dwa razy dziennie w trakcie lub zaraz po posiłku. Przeciwwskazania: Nie stosować u dzieci do 12 lat, kobiet w ciąży i karmiących piersią.
Zdjęcie produktu Himalaya Boswellia popraw swoje stawy 60kaps
nowość

33,05 zł 28,90 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Himalaya Boswellia popraw swoje stawy 60kaps Boswellia jest naturalnym i bezpiecznym preparatem ziołowym zapewniającym stawom optimum zdrowia. Jest także używana jako kadzidełko z powodu swoich zapachowych właściwości. Stwierdzono, że ma właściwości przeciwzapalne. Tak jak jej pochodna Guggul, Boswellia obniża także poziom cholesterolu i trójglicerydów we krwi. Boswellia stosowana jest w ajurwedzie w chorobach stawów t.j. przy zapaleniu stawów, w stanach reumatoidalnych. Obniża poziom cholesterolu, wspomaga odchudzanie. Znana jest też ze swojego ogólnego działania wzmacniającego organizm i właściwości antyrakowych. Wywiera silny efekt immunomodulujący. Wyciąg z Boswellia stosowany wewnętrznie ma także działanie antyarytmiczne i wykrztuśne. W badaniach klinicznych zachęcające rezultaty były obserwowane u pacjentów z reumatoidalnym zapaleniem stawów, w przewlekłych zapaleniach jelita grubego, wrzodziejącym zapaleniem jelita grubego (choroba Crohna), astmą oskrzelową. Wzmagają także apoptozę i blokują topoizomerazę w nowotworach białaczek i glejakach. Działanie: Stosowany jako preparat wspomagający w zapaleniach stawów Wzmacnia prawidłową funkcję stawów Bardzo skuteczny środek przeciwzapalny Obniża poziom cholesterolu i trójglicerydów Pomaga w zrzuceniu nadwagi Dawkowanie: 1 kapsułka 3 razy dziennie po posiłkach. Stosować 8-12 tygodni dla osiągnięcia pożądanego efektu. Stosowanie naturalnych preparatów daje stopniowy, ale długotrwały efekt terapeutyczny.
  • Poprzednia

    • 1
  • Następna

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj