AMAZONIA PŁUCA ZIEMISZLAKIEM INKÓW DO MACHU PICCHUTANIEC DIABŁÓW PODCZAS KARNAWAŁU W ORUROWartość popularnej w ostatnich czasach komosy ryżowej (quinoa) docenili już Inkowie. W tradycyjnej kuchni mieszkańców Andów roślina ma wiele zastosowań, m.in. z jej fermentowanych ziaren robi się napój alkoholowy zwany chicha.#machupicchuObowiązkowa atrakcja podczas pobytu w Peru ukryte pomiędzy andyjskimi szczytami miasto, które nigdy nie zostało zdobyte. Do ruin prowadzi słynny Szlak Inków.#cuzcoPępek świata, centrum imperium Inków, położone wysoko w górach pomiędzy zielonymi dolinami, to znakomity przykład kunsztu inkaskich budowniczych.#titicacaNajwyżej położone jezioro żeglowne świata to miejsce unikatowe. Żaden łańcuch górski nie może pochwalić się tak dużym i znajdującym się tak wysoko akwenem.#salardeuyuniW zależności od pory roku to największe solnisko na ziemi ma różne oblicza zimą jego powierzchnia staje się przeraźliwie biała, a latem tworzący się na niej płytki film wodny rozmywa horyzont i odbija niebo.Daria Grzybowska, podróżniczka z zamiłowania. Od 2013 r. wraz z mężem przemierza świat na rowerze , którym przejechała niemal wszystkie kontynenty. Przyszłość wiąże z Peru, w którym odnalazła swoje miejsce na ziemi.Sławomir Adamczak, autor przewodników, jeden z założycieli poznańskiego Klubu Obieżyświatów. Aktualnie organizuje wyprawy fotograficzne i trekkingowe w peruwiańskie Andy i boliwijskie Altiplano.Katarzyna Firlej-Adamczak, przez wiele lat dziennikarka i specjalistka od marketingu, ostatecznie skoncentrowała się na pisaniu tekstów o tematyce podróżniczej.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?