GELATO. Włoskie lody, sorbety i inne słodkości
-
Autor: Jacob Kenedy
- ISBN: 978-83-240-7372-6
- EAN: 9788324073726
- Oprawa: twarda
- Wydawca: Znak
- Format: 160x200
- Język: polski
- Liczba stron: 240
- Rok wydania: 2021
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
32,52złCena detaliczna: 49,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,49 zł
x
Włoska radość zaklęta w rożku
Przenieś się do słonecznej Italii, zatrzymaj się na rozgrzanych schodach toskańskiego miasteczka, zmruż oczy, wpatrując się w lazurowe morze Ligurii, wsłuchaj się w gwar uliczek Neapolu, usiądź przy stoliku małej rzymskiej gelaterii.
70 prostych, lecz wyrafinowanych przepisów na prawdziwe włoskie gelato
szafran i wanilia
ricotta z czekoladą i czarnym pieprzem
nuta mandarynki
biała czekolada z lawendą
czarny bez z ogórkiem i ginem
Smaki, w których zakochała się Nigella Lawson.
Przekonaj się, jak łatwo można przygotować niebanalne lody, sorbety, granitę czy semifredo i jak niewiele składników potrzeba, by cieszyć się niepowtarzalnym smakiem włoskiego lata.
Oprócz przepisów na lody, o smakach zarówno klasycznych, jak i wyszukanych, w książce znajdziesz także receptury na domowe rożki, profiterolki, sgroppino, affogato, trufle i wybitny sos czekoladowy.
Dla wszystkich wielbicieli lodów, czyli nie oszukujmy się dla każdego z nas
Must have wszystkich miłośników lodów.
Nigella Lawson
Przenieś się do słonecznej Italii, zatrzymaj się na rozgrzanych schodach toskańskiego miasteczka, zmruż oczy, wpatrując się w lazurowe morze Ligurii, wsłuchaj się w gwar uliczek Neapolu, usiądź przy stoliku małej rzymskiej gelaterii.
70 prostych, lecz wyrafinowanych przepisów na prawdziwe włoskie gelato
szafran i wanilia
ricotta z czekoladą i czarnym pieprzem
nuta mandarynki
biała czekolada z lawendą
czarny bez z ogórkiem i ginem
Smaki, w których zakochała się Nigella Lawson.
Przekonaj się, jak łatwo można przygotować niebanalne lody, sorbety, granitę czy semifredo i jak niewiele składników potrzeba, by cieszyć się niepowtarzalnym smakiem włoskiego lata.
Oprócz przepisów na lody, o smakach zarówno klasycznych, jak i wyszukanych, w książce znajdziesz także receptury na domowe rożki, profiterolki, sgroppino, affogato, trufle i wybitny sos czekoladowy.
Dla wszystkich wielbicieli lodów, czyli nie oszukujmy się dla każdego z nas
Must have wszystkich miłośników lodów.
Nigella Lawson