Efektywne zarządzanie żywnością
Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia. Podręcznik dla dietetyków
- ISBN: 9788301233907
- EAN: 9788301233907
- Oprawa: oprawa: broszurowa
- Wydawca: PZWL
- Format: 208x150 mm
- Język: polski
- Liczba stron: 200
- Rok wydania: 2024
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
62,37złCena detaliczna: 79,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 66,32 zł
x
"Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia" to publikacja, która w sposób syntetyczny przedstawia zagadnienia z zakresu utrwalania i przechowywania żywności w aspekcie ograniczenia marnowania żywności:
- Skala marnowania żywności
- Konsekwencje marnowania żywności
- Przeciwdziałanie zjawisku marnowania żywności
- Podstawowe i nowoczesne metody utrwalania żywności
- Czynniki wpływające na trwałość, stabilność i jakość żywności podczas jej przechowywania
- Zmiany w poszczególnych grupach asortymentowych żywności z uwzględnieniem wartości odżywczych podczas przechowywania
- Warunki przechowywania żywności - wskazówki dla konsumenta
- Sposoby ograniczania marnowania żywności
Podręcznik skierowany jest do studentów dietetyki uczelni medycznych i rolniczych oraz instytutów zdrowia publicznego. Dodatkowo może być materiałem wspierającym dla osób kształcących specjalistów w zakresie żywności i żywienia, a także zaangażowanych w przemysł spożywczy i inne powiązane z nim dziedziny.