
Domowy wyrób - Tradycyjne wędzenie
- ISBN: 9788361060307
- EAN: 9788361060307
- Oprawa: oprawa: twarda
- Wydawca: AA
- Format: 200x140 mm
- Język: polski
- Liczba stron: 96
- Rok wydania: 2019
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
18,66złCena detaliczna: 24,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 18,66 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Pierwsze kiełbasy 9...) były wyrabiane już przez ludzi pierwotnych, którzy do żołądka zwierzęcego wkładali inne wnętrzości upieczone nad ogniem. Być może szkocka potrawa haggis pochodzi od takich właśnie wyrobów. Grecy i Rzymianierozwinęli sztukę robienia kiełbas. Niemcy, którzy twierdzą, że wymyślili kiełbasę, przejeli prawdopodobnie przepis od Rzymian. Prawdziwymi artystami w tej dziedzinie są jednak Francuzi.